Mart 29, 2008

Takla at Paris kızım

Evet bu aralar her güne bir yazı geliyor, ara sıra okuyanlar zorlanıyor ama yazasım var, dahası yurdumda yazacak çok şey var.

Geçen gece Kanal 1 de yayınlanan güzellik yarışmasını izledim. Bu tip yarışmaları severim, illa ki gülecek bir şey, bir aksaklık, insanda " Ay hayır bakamayacağım ekrana rezalet" diye kahkahalar attıran, sizi ekrandan bile utandırıp zap yapmanızı sağlayan bir sahne olur.

Eskiden daha eğlenceli ve popülerdi bu yarışmalar, malum az kanal vardı, bizi dünyada temsil edecek kızı seçmek büyük bir olaydı, Eurovision'u kazanmak Türkiye'nin tek ve en büyük hayaliydi.Öyle zamanlardı işte, benim gibi orta yaşa yaklaşan 70 küsürlüyseniz iyi bilirsiniz o dönemleri.

Sonra pıtrak gibi güzellik yarışmaları çıkıp her kanalın kendi yarışması yapılmaya başlanınca eski önemini kaybetti. Şimdilerde haberimiz bile olmuyor yarışmanın yapılacağından. Tabii Paris Hilton gibi bir ismi program için getirmiyorsanız.

Eskiden, hani şu yarışmaların pek popüler olduğu dönemlerde, konu komşu bu büyük olay için bir araya gelir, hayranlıkla programı izler, kızları süzer, sonra kendileri dünya güzeliymiş de ölçüleri 120 90 120 değilmiş gibi her çıkan kıza bir kulp takarlardı.

-Aman pek kara kuru bir şey bu canım.

-Kalçaları mı geniş ne?

-Ay şehla bu kız.

Şimdi ben de o teyzelere benzemek istemem ama dün geceden sonra bizim kızlara değil ama onları o hallere getirenlere bir çift sözüm var.

Organizasyon iyiydi hoştu söyleyecek pek bir şey yok ama yaş ortalaması itibariyle neredeyse 90 lılardan oluşan kızları o kadar şekilden şekile sokmak şart mıydı merak ediyor insan. Adeta benim yaşımda göstermeleri için çaba gösterilmiş kızların, bir çekimde de altından kalkamayacağı rollere zorlanması ilginçti. Durun yahu, 3 yada 5 sene öncesine kadar Barbileriyle oynuyordu bu kızlar, seksi bak kızım, gözlerini süz yada gözlerini dikden ne anlayacaklar. Hoş, zaten herkes yapamaz bunu, kaç yaşına gelirse gelsin. İnsana yakışmıyorsa da komik durur işte böyle.

Bir de tabii Paris Hilton vakası var. Herkesin uğruna birbirini ezdiği kız, en sonra sahneye alındı, hemen meşhur hazıroluna geçti Lise düzeyinde bir İngilizce ile sorulan soruları anlayabildiği kadar cevapladı, yerine alındı.

Aldığı parayı hak edebilmek için kamera onu çektikçe gülücükler saçtı. Tacı takar takmaz da işi bitti ya, içeri kaçtı.

Ancak o kadar kolay değildi her şey. İşi organizasyonlara çıkıp poz vermek olan kızımızı bu sefer zorlu bir gece bekliyordu. Adeta birileri, o kadar para aldın, öyle kolayca kaçıp kurtulamazsın, göbek de atacaksın der gibiydi. Zorla Asena tarafından sahneye çıkarıldı, kalça kıvırması beklendi, neredeyse gerdan kırması için tempo tutacaktık ki gerçekten berbat dansettiğini görüp daha fazla zorlamadılar. Sahnede göbek atarak kurtulduğuna şükretsin, ya takla attırsalardı.

Bu kızın işi bu. Sahneye çıkacak, bacaklarını çarpraz basarak ellerini beline koyacak, belini hafifçe kırıp yan bakarak gülümseyecek. Olay budur. Bunun için para verdiniz ona beyler, fazla zorlamayın.

Yine ve yeniden gelecekmiş ya, şimdi sabırsızlıkla ülkemizdeki diğer maceralarını bekliyorum. Artık burada yeni bir kaseti mi çıkar, Türk erkekleri hakkında yorum mu yapar, yoksa ona benzetilen manken kızımızla karşılaştırılıp gitmeden değme dansözlere taş çıkarması mı beklenir yoksa çığlık atarak kaçar mı,işte onu göreceğiz...

Hmmm, bir de birbirimizi ezdik onu göreceğiz diye, yakıştı.

6 yorum:

Toplu İğne dedi ki...

şimdi bu güzellik yarışmalarıyla ilgil ibenim de anlayamadığım bazı şeyler var:
eskiden kızlar gerçekten güzel olurdu, ortalama lise mezunu falandırlar ama yine de güzellerdi (eskiden alınan derecelerden belli). şimdi bakıyorum hepsi şabalak. bu kadar şaşkaloz, fırıncı küreği ağızlı, bu kadar sokaktaki kız suratlı sıradan, devemsi boylu görmedim hayatımda. İnan İzmir'de bakkala ekmek almaya inen ev kızları bile daha güzel bunlardan.

bir diğer şikayetimde, ülkenin en iyi ingilizce bilen (!!!) spikerlerini bu tür yarışmalara uygun görmeleridir ki; devrimci che kızı pınar ve pipici mehmet ali (af buyur)den başka kimsenin olmayaışı da ayrıca bir acıdır.

LoLa dedi ki...

her yerde paris dünya basını bile şaşırmış bu türkler diye manşetlere taşımış izdihamve ilgiyi...
bütün ünlülerimiz parisle bir karede yer almak için can atıyorlardı mazallah amerikadan gerçek bir hollywood yıldızı gelse nolurdu bunlar ?
her yabancıya soruların basma kalıp sorular soruldu durdu aman ne önemli paris hiltonun türkiye hakkında ne düşündüğü:))
o da basma kalıp cevalar verdi
"çok sevdim türkiyeyi,insanlar çok sıcak,yine gelmek isterim" falan...
kanal1 o kadar para vereceğine parise adam gibi programlar yapsa daha iyi olur zira sadece 20. olabilmiş:)))

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Ya şehla..kalçası büyük ama şahanelerdi..bize mi öyle geliyor diyorum ama duruma baksana..

Paris Hilton birde karadeniz havası yapsaymış..ben seyretmedim ama galiba da kacırdığım birşey yok.

yass dedi ki...

aslında ben okurken hah sımdı ıtıraz edıcek dıye beklıyordum.. ne bılıyım ben de ızlemek ıstıyroum ama o kızlara acıyorum. garıp degıl mı sızce sankı vucutlarını pazarlıyorlarmıs gıbı gelıyor bana.. kadın haklarına aykırı degıl mı?

hele bırde erkek yorumcuların "gozlerımızı senlendırdı" bılmem neremı naptı gıbı yorumları benı cıleden cıkarıyor.. sız neler dusunuyorsunuz?

Unknown dedi ki...

komedi ya:)))

Aslı Cin dedi ki...

İinem çatlak iinem, yine esip gürlemişsin. Ben bay pi'nin Ergenekon esprisini sevdim ama ne diyim.

Lola, süper tespit haklısın. Dış basın da dalgasını geçiyormuş yine ama.

Tanya, benden yaklaşık 15 yaş gençler, güzel görünmeseler ayıp olurdu :)))

Yass, kesinlikle haklısın, kadın yada erkek etik olarak hoş değil aslında ama bu saatten sonra değişecek bir şey yok.

Elçin, aynen öyle :)