Ekim 18, 2006

Şeytan marka giyer mi? Ne ironi !!!

Müjdemi isterim.

Harvey Nichols açılmış.

Şu dergi kapaklarını süsleyen model ve aktristlerin üzerindeki hemen herşey Türkiye'de de var.

Artık alışveriş için Avrupa ve Amerika'ya gitmeye, Beymen'de bir ayakkabı yada çanta almak için sıraya girmeye gerek yokmuş. Kahvaltıdan sonra gideceğiniz Kanyon'daki mağazada alışverişinizi yapabilir, ayırdıklarınızı özel odada deneyebilir, oradan bir şeyler atıştırıp, duş alıp, saçınızı ve makyajınızı yaptırıp ayrılabilirmişsiniz. Fiyatlar birazcık uçukmuş ama bizim gibi refah ve enflasyonu yerlerde sürünen bir ülke için, timsah derisi bir çantaya 16500 Ytl vermek de zor olmasa gerek.Zaten bundan dolayı ülkemizin pek aristokrat !!! insanları daha ilk günden 800 bin dolar ciro yaptırmış mağazaya.

Ancak bu mağazadan memnun olmayanlar da varmış. Herkes Chloe'dan çanta, Del'Acqua dan gece elbisesi, yada Ferragamo'dan ayakkabı alırsa, halleri nice olurmuş?

Tabii sonradan aristokrat olunca stil sahibi olamayan nadide sosyetemiz, kendi kombinasyonlarını yaratamadığından, bana ver bakayım çocum en pahalı en trendisinden bir elbise diyerek davetlerde duyduğu bir kaç markanın tasarımını mağazalardan alıp giyince, orada burada eşi dostu ile pişti olup pek mühim magazin basınına malzeme olmak istemeyecektir.

Şu hayatta bundan daha rezil ve hayat memat meselesi bir konu daha yoktur zira.

İineciğimin şu yazısını okuduğumda, biz de yine düşüncelerimizle pişti olmuşuz demiştim.Öyle olacağına böyle olsun değil mi ama?

Bir işçinin 41 ayda yani 3 yıldan fazla sürede kazanıp evini geçindirmeye çalıştığı parayı bir çantaya verebilecek kadar duyarsız, duygusuz ve görgüsüz sosyetemiz (Onlar kendine aristokrat diyor ya) Orhan Pamuk'un nobel almasından sonra (Orhan Pamuk'u tanıyan ve okuma yazması olanları) şimdi de bu mağazanın açılışı ile pek mutlu olmalılar. Zira ülkemiz Nobel ödülü, Harvey Nichols ve arada bir oradan aldıklarını giyebilecekleri dünya jet sosyetesini ağırlayacak düğünlerle pek ilerledi. Belki de artık Türk olmaktan utanmıyorlardır değil mi???