Kasım 15, 2005

Yemek etkinliği-Hurma

En sevdiğim meyvelerden biridir hurma.Genellikle ramazanla bütünleştirdiğimiz halde,yıl boyunca buldukça alırım.Bu ay hurma etkinliği olunca,çok sevindim ve çok sevdiğim basit bir tarifi paylaşmak istedim.
Ne yazık ki fotoğraf makinam hala tamirde olduğu için resmini çekemiyorum ama en kısa sürede çekip yayınlayacağım.
Tarifimin adı Tatlı hurma taneleri

Kişi sayısına göre adedini arttırabilirsiniz ama burada tarifi 2 kişilik vereceğim.8 tane iri ve uzun hurma iyice yıkanarak,üstlerinden uzunlamasına kesilir,çekirdekleri çıkarılır.
Bir avuç ceviz içi, bir kaç tane badem,kuru kayısı ve tarçın rondodan geçirilir.Bulamaç haline gelen bu karışım hurmaların içine doldurulur.
Bir yerde bir elma rendesi,hafif ateşte çevirilerek,pişirilir.İndirmeden içine bir tatlı kaşığı pudra şekeri ve tarçın eklenir.
Pişirilmiş elma püresi,küçük bir çanak ile ters çevirilerek tabağa konur.4 doldurulmuş hurma tanesi de elma püresinin üzerine eklenerek,yanına serpiştirilmiş tatlı kuru üzümlerle servis yapılır.

Her ne kadar çok fazla malzeme kullanılıyor görünse de,kullanılanlar, her zaman kek veya kurabiye için evde bulundurduğumuz malzemeler.Bu basit tatlı hem çok vakit almaz,hem de farklı bir tat verir.

Afiyet olsun.