Eylül 06, 2007

Eylül'de geeeeeel !!!


Eylül ayını sevmem için 10 sebep...

Cosmopolitan yazıları tadında olacak bu yazı ama birdenbire aklıma geldi, yazayım dedim.

1- Eylül, ne sıcaktır, ne soğuk, istediğinizi giyebilirsiniz.

2- Kış boyunca izlediğiniz dizilerin yeni sezonu başlar. Hatırla sevgili gibi… ( Bu arada merak edenler için bir yerde yeni bölümlerden bir kaç haber okudum.)

3- Doğumgünüm bu aydadır. Bir sürü telefon, tebrik, şanslıysam sürpriz hediyeler gelir.

4- Okullar açılır. Sana ne demeyin, üst kattakilerin veletleri daha az tepinir.

5- Herkes tatilden döner. Sevdiğim arkadaşlarımla hasret giderdiğim aydır.

6- Fuar bu aydadır, Gidilir, gelinir, oh be atlattık bunu da denir, sonrası bir relax olma hali vardır. Daha da iyisi bu ayı şu andaki gibi evde geçiriyorsanız, oh yahu yırttım da diyebileceğiniz aydır.

7- Alışveriş yapmak için harika bir zamandır. Kışın ne zaman bastıracağı belli olmaz, bir an önce hazırlanmalıdır. Bir yandan da indirimde yazlıklar vardır.

8- Oğluşun doğumgünü heyecanı sarmaya başlar. Davtiyeleri, süslemeleri, neler hazırlanacağı listelenir, alışverişe çıkılır.

9- İzmir’e gitmek için harika bir zamandır.

10- Yağmurlar başlar, susuzluk tehlikesi ortadan kalkar, Melih bey iki ayağını bir kovaya sokmak zorunda kalmaz.

Daha ne olsun? Bonus olarak bu yıl bu aya Ramazan’ın geldiği de sayarsak, sıcacık pideler, kalabalık sofralar, ve sahura kadar uzayan sohbetleri de listeye alabiliriz.

Haaa, bu sene iktidara güvenip azanlar pide arası dayak yedirirler mi size bilemiyorum, gösteriş için başını kapatıp, iftar çadırı kurduran siyasetçi ve meşhurlarımızın haberinin hemen ardından duyarız vuku bulursa, bekleyelim, görelim efenim…

Not: Eş Dost Akrabaya eklenecek o kadar çok yeni blog var ki... Benimki fotolu olduğu için biraz zamanımı alıyor bir süre maruz görün, sonra liste kalabalıklaşacak.

Dip not: Baldan tatlı Aslı hanımcığım sobeniz aklımda.

Dip sos: Defne'nin isteği üzerine işten ayrılınca yapılacaklar listesi de yolda.

16 yorum:

karamelize dedi ki...

valla az önce ben de sobeledim seni..:)) teknolojik sobe.:)

Mutluveumutlu dedi ki...

Merhaba :)
Eylül herkes için ne kadar anlamlıymış yeni anlıyorum,çoğumuz bloglarımızda bu aydan bahsediyoruz,aynı şeyler bahsediliyor belki ama herkesteki anlamı farklı bu ayın...Bende seviyorum Eylülü,kızım olursa adını Eylül mü koysam acaba,şimdi aklıma geldi :)hele birde Eylül de doğarsa tam olur değil mi:)

ipek dedi ki...

Aslı'cığım..
Listene bayıldım, Eylül benim için de yılın en güzel ayıdır. Hatta senin listenle benimki neredeyse aynıdır. İki madde hariç, beş altı madde fazla:) En çok da ikinci maddede benzerlikler gördüm. Tüyoları ben de aldım mailleşelim..pıhh pıhh:))
Ufaklığın doğum günü telaşı beni de sardı, 11 Eylül.
10. maddenin gerçekleşmesini canı gönülden diliyorum ama bu yıl Ankara sadece yaz yaşayacakmış gibi geliyor. Hava şu an bile 37 derece, antalyadan sıcak..
Sevgiler, öpücükler.
İpek

Adsız dedi ki...

10.maddende çok güzelmiş şimdi Eylül'ü daha çok seviyorum.
bu arada ne zaman olduğu bilmiyorum ama şimdiden doğum gününü kutlamak istedim.
yazın çok güzel olmuş tebrikler
saygılarımla

Unknown dedi ki...

Bende pek mi severim eylülü nedeni ni öyle büyük kapsamlı düşünmedim ama nedense bana hep durgunluk huzur gibi şeyleri çağrıştırır.

Adsız dedi ki...

Eylül adında ruh hastası bir arkadaşım vardı bu sebeple kelime olarak sevmem ama ay olarak en temiz aylardan biridir. Ne sıcak ne soğuk ne yağmurlu resmede bayıldım sonbahar da yapraklara basmayı özlemişim be Aslı'cım.

Gamze dedi ki...

Eylül'ü sevmek konusunda yalnız olmadığımı biliyordum :) Harika bir liste olmuş :)

Aslı Cin dedi ki...

Karamelize, teknolojik dediğinde gözüm korkmuştu ama oldukça keyifli bir konuymuş, hemen yazacağım.

Mutluveumutlu, benim kızım olsa ve Eylül'de doğsa koyardım, ben de çok severim isim olarak, gerçi arkadaşlarımdan biri çok hüzünlü bir isim dedi ama... Gerçekten de diğer aylar için değil ama eylül ayı için hep methiyeler düzülür, ilginç...

İpek, sen de ne bilgiler var? Benim duyduğuma göre ortalık karışıyor da. Aileler işin içine giriyor ve ahtta Ayla ! Buraları çok serinledi bu arada, ilginç bir şekilde Ankara hala sıcakmış. Doğumgünü telaşı tatlı telaş, şimdiden nice yıllara.

SeyitAli, yorumun ve iyi dileğin için teşekkürler, beğendiğine sevindim, özellikle 10, maddeyi :)

Elçin, bu eylül daha da huzurlu geliyor bana. Yağmur yağıyor ve benim bu yağmurda dışarı çıkma telaşım yok, aman su birikintisi, şurası çamur demeden. Ne giyeceğimi düşünmeden. Yağmur yağarken al kitabını eline, koy sıcak çayını ince belliye. Oh mis ;)

Eda, evet ya, ne güzeldir o yağmur serinliğinde kurumuş yaprakların üzerine yürümek. Çıkan sesler. Yıldız parkı çok hoş olurdu bu zamanlar, hala öyle mi acaba?

Püstüklü, teşekkür ederim, senin sorunu cevaplar gibi olmuş bu :)))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yağmur çiselerken, sahilde durup denizin kokusunu ta içine çekmektir Eylül benim için. Sonra da biraz ürperip, sıcacık çayla ısınmak.:) Harika bir liste yapmışsın.:))

loungetime dedi ki...

Yaşgünü yaklaşıyor demek, şimdiden yeni yaşını kutluyorum.
Nedense eylül bana
*sivas kongresi-4 eylül
*izmir'in kurtuluşu- 9 eylül
*dikili'nin kurtuluşu- 14 eylül
*12 eylül (1980)
*11 eylül kuleler
gibi tarihleri hatırlatıyor.
Çok garip lisede tarihi sevmenin faydası mı yoksa benim önemli olaylarımın eylülele yansımaması mı bilmiyorum ama senin bakış açınla baktım az önce maddeler gayet güzeldi.

berfin dedi ki...

aslıcım ne güzel anlatmışsın...valla hislerimize tercüman olmuşsun desem yeri..bir kış çocuğu olarak,kıştan hiç hoşlanmayan ben,geçirdiğim bu korkunç yaz süresinden sonra yağmuru ve ıslak toprak kokusunu hiç birşeye değişemeyecek haldeyimm..ve dediğin gibi şimdiden çerez stoğuna başladım..dizilerin yeni bölümleri için:)))öptüm canım

CaDı dedi ki...

Aslicim bende senden ozendim, gulduren yildizlar diye bir adres aldim ama hala bos duruyor, aynen senin gibi linkler ekleyecegim:)

uykucu dedi ki...

eylül bana okulun açılışını vede tatilin bitişini hatırlatırdı bazı seneler sever bazı seneler sevmezdim.evet havası güzel bir aydır ama bu yıl hala sıcak, ankaraya eylül gelemedi bir türlü.vede eski dizilerimiz başladı ama yeni başlayan dizilerinde beğendiklerimiz bazen aynı saate denk gelmiş çık işin içinden..

sevgilikeNdim dedi ki...

Eylül ayı benim de en sevdiği aydır. Fotoğraf tam bir eylül fotoğrafı, çok beğendim. Yağmur ve yavaş yavaş yere dökülen yapraklar. Bana evimdeki huzuru anımsatıyor.

Aslı Cin dedi ki...

Fikriminince gülü, senin yazdığın listedekilerin hepsinden güzel oldu ama ;)

İlkay, tabii ya, ne çok olay oluyor Eylül'de. İngiltere'deki bombalama olayı da eylüldeydi ona bakarsan.Bu sene iyi bir şeylerin olmasını dileyelim.

Berfin,bu yıl korkunç dizi patlaması varmış, hatta yönetmen , ışıkçı falan yetmiyormuş, fazla çereze dalmamak lazım , :)))

Cadı, bir süre sonra sayfada başa çıkılmıyor iyi yaparsın :)

Figen, diziler ilk üç haftada elenir sıkma canını, ama yağmur yağar mı Ankara'ya bilmem. Gül'ün makama çıktığı gün Akp liler espri yapmış Gül geldi, bereket geldi yağmur yağıyor bak diye. Eeee büyük lokma ye, büyük konuşma demişler. Sonbaharda bile yağmur yağmıyor.

Canan, o fotoğraf bir yıl önce Eylül ortasında Paris'te çekildi, çok severim o fotoğrafı.

Unknown dedi ki...

Asli listene yuzde yuz katiliyorum. Benim de en sevdigim mevsim sonbahardir (Istanbul'da yasarken) Yagmuru ve Lodos'u cok severim. Simdi Kahire'de bundan mahrum kalsam da hayali ile avunuyorum artik.