Eylül 07, 2007

It's my party.

İşten ayrılmak ve ayrılmamak arasında kalarak savaş verdiğim günlerde, kendime cesaret verebilmek adına bir liste yapmıştım. Şimdi bu ikilemde kalan arkadaşlara örnek teşkil etmesi açısından faydalı olduğunu düşündüğüm için bu listeyi yayınlıyorum. Özellikle de bu listeyi isteyen Defne için...

1- Yaz bitmeden İzmir’e gideceğim. Çeşme veya Ada. ( Yaptım bile )
2- Saçlarımı kısacık kestireceğim ( Kestirdim ama düşündüğüm kadar kısacık olmadı.)
3- Eylül ortalarında 3 günlük İstanbul turu yapacağım. ( Sırada o var )
4- Kitap üzerine çalışmaya başlayacağım. ( Elimdeki bir yerde takıldı, yenisine başladım, çok heyecan verici.)
5- Ekim’de Venedik turuna katılacağım. ( Bulabilirsem )

Bunlar listelediklerimdi. Ama bir de bana çok tatlı gelen şeyler vardı. Uzun uzadıya mükellef kahvaltılar, arkadaşlarla yapılan kahve sohbetleri, yeni yemek denemelerine harcanacak zamanlar, canım istediğinde çıkıp dolaşabilme lüksü, kendime ayırabileceğim vakitler, oğluşla daha keyifle geçirilecek anlar gibi. Bunları yapabiliyor olmak harika.

Birkaç yıldır çocuklarının doğumu ile çalışma hayatından ayrılan arkadaşlarımın iş hayatına dönmek için can attıkları şu günlerde aralarında aşık bir yeni gelin gibi dolaşıyorum, evde zaman geçirmeyi yağlandırıp ballandırıp anlatırken.

İşe yaramıyor gibi hissetmiyorum kendimi, o kadar çok şey var ki yaptığım, ve en önemlisi kendim için öyle faydalı şeyler yapıyormuşum gibi geliyor ki bana, zamana acımıyorum.

Geçen günlerde eşim günümün nasıl geçtiğini sordu, sıkılıp sıkılmadığımı. Hayır dedim, sıkılmaya zamanım kalmıyor ki !

Her şeyden önce yazacağım o kadar çok şey, ve onları yazabilmek için o kadar zamanım var ki.

Dışarıda yağmur yağarken sıcacık sütlü kahvemi alıp saatlerce yazmak istiyorum, yapacak daha iyi bir iş olabilir mi?

Not: Birkaç arkadaşımı merak ediyorum, bana iyi haberlerini verebilecek birileri var mı? Elma şekeri, Gayriye, Salıncakta iki kişi Banu ve bir ara bana yorumlar yazan diğer Banu.???

Dip not: Bir diğer soru. Sadece Venedik turu veren bir şirket var mı ? Özellikle Ekim ayı için ? Bildiğiniz ve önerebileceğiniz bir tur ?

Dip sos: Son soru: Şu günlerde bir başka kitap üzerine çalışıyorum, Zaman kalırsa çocuklara İngilizce ders vermeyi planlıyorum hatta ilk teklif Kerem’in okulundan geldi, free lance yapabileceğim işler araştırıyorum, başka fikri olan var mı?

Bir sonraki yazı: Evde olmak iyi hoş da nedir bu televizyonun hali ???

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhabalar Asli, uzun zaman oldu gorusmeyeli. Ben artik dunyaya dondum! Ziyaretin ve bassagligi mesajin icin tesekkur ederim. Isten ayrilmak uzeresin galiba Ben de isten ayrilip Kahire'ye geldigimde sudan cikmis balik gibi hissetmistim kendimi. Ama edindigim ugraslarla bu halden kurtuldum. Gerci calisip para kazanmak guzel, eger serbest calisma imkanin varsa kendine de vakit ayirabilecegiin bir is bulabilirsen sanirim cok iyi olur. Hayirlisi olsun diyorum. Gorusmek uzere. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Aslı beni de Venedik'e götür :):)
Bayram'da turlar olur ama Venedik turları genelde Venedik dışında otellere oluyor.
Ayy özendim birden,
İstanbul turlarında bekliyorum buralara :)
Sevgileeer

Unknown dedi ki...

Sen ev hayatını çok özlemişsin ondan tadını çıkarıyorsun ama sonra sonra başlarsın bence sıkılmaya ama acele de etme derim iş için,ayrıca televizyonlar çok fena ben gündüz kuşağında sadece derya baykalın programını izliyorum bir kanal 1 deki bizim evin hallerini onların dışındakiler hiç iç acıcı değil..

Adsız dedi ki...

bence turu falan boşver..
yabancı dilin varsa, ekime kadar okursun bir sürü bilgi..

gir booking.com a. ayarla kendine bir otel. bulabiliyorsan eğer bir de yol arkadaşı bul. ucuza gelmesi açısından. sonra yine oralardan uçak biletini ayarla derim ben.

ve naçizane bir öneri daha. Venedik olarak kısıtlı kalma derim ben.

muhtemelen başka alternatif yerlerin de vardır. 2-3 yer arasında tatilini bağımsız olarak en ucuz nerede yapabileceksen orayı tercih et derim ben.

kolay gelsin

sağlıcakla kal

Aslı Cin dedi ki...

Merhaba Sevgi, iyi olduğunu duyduğuma sevindim, işten ayrıldım bile, şimdi çok iyi hissediyorum ve iş hayatına dönecek olursam bunun günümün belli saatlerini harcayacağım bir şey olmasını istiyorum. Bakalım... :)

Zeya, gel, ben de halamla katılacağım tura. Ama bayramdan sonra düşünüyoruz biz, o sebeple de uygun bir tur bulamıyorum.

Elçin, ev hayatını özlemek demeyelim de ofise tıkılmaktan sıkılmışım diyelim ;) Derya hanımın programına dün rastladım, sonunu yakaladığım için henüz yorum yapamıyorum, ama kıyafeti korkunçtu, ilk dikkatimi çeken o oldu.

xRayJR, bahsettiğin yerden otel baktım, uçak biletlerine de baktım, çok ucuz olmasa da bir şeyler buldum. Ama sorun şu ki direkt Venedik uçuş yok, tren yada uçak aktarma yapmamız gerekiyor. Listemde bir kaç yer daha var ama gitmek isteyip de gidemediğim tek yer orası, sulara gömülmeden görmek lazım :)

Önerilerin için teşekkürler, diğer seçeneklere de bakacağım.

Taylan Sezginer dedi ki...

Asicim, ne demistim sana: Yazmalisin...Aman sakin bu havadan cikma...
Ben de becerebilsem su kbir kenara cekilip yazma isini, o kadar mutlu olacagim ki...

Adsız dedi ki...

Venedik'e THY direkt uçuyor. Eğer ucuz uçuş dersen my air'le Milano'dan Venedik trenle 2 saat falan.
Eğer kendiniz tur yapmayı düşünürseniz bu yolu deneyebilirsiniz.
Ben bu gidişimde Venedik'e vuruldum nedense daha önceden pek anlamlı gelmemişti.:):)

Aslı Cin dedi ki...

Barton, haklısın ama sanırım bunun bir zamanı var, ve o saati gelince insanın gözü bir şey görmüyor. Ben de senin yazdıklarını okumayı bekliyorum sabırsızlıkla.

Zeya, ben nasıl göremedim onu? Harikasın. Bir sorum var sana, belki biliyorsundur. Şu turlarda çıkış fonunun haricinde havaalanı güvenlik ücreti diye bir meblağ var istedikleri, az buz değil 100 €, tura katılmazsak bunu vermiyoruz değil mi? Ben bugüne kadarki çıkışlarımın hiç birinde duymamıştım böyle bir şey.

zeynep dedi ki...

bayılıyorum sana. her yazını -yorum yapmaya fırsat bulamasamda- keyifle okuyorum.ne olur şu neşenden, hayata sımsıkı bağlanışından, her anın tadını çıkarışından bana da gönder..öyle ihtiyacım var ki.....

bi de ne hakkında kitap yazıyorsun. çok çok çok merak ettim..

Adsız dedi ki...

ben de evlendikten sonra çalışmayı düşünmeyenlerdenim. bence ev işyerinden daha eğlenceli.

Aslı Cin dedi ki...

Zeynep, teşekkür ederim, bir de bu aralar dilek ağacı gibi oldum, sana neye ihtiyacın varsa onu gönderiyorum ve Marmara için bolca şans. Öpüyorum.

Kitap hakkında, biraz daha detaylı yazacağım sonra ;)

Eyşean, evet ben de senin gibi düşünüyorum bu günlerde :)))

Adsız dedi ki...

merhaba asli,
uzun zamandir yazılarını merakla takip ediyorum.isden ayrılıp hayatın tadını cıkarm aya baslamana cok sevin dim. ben de 3 sene once aynı duyguları yasadım.ınsallah,kosullar tekrar para kazanmanı gerektirmez ve boyle mutlu devam edersin. sevgiler alev

Mutluveumutlu dedi ki...

Aslıcım,bazen bende ikilemde kalıyorum, bırakmakla bırakmamak arasında.Ama daha çocuk olmadığı için şimdiden kafamı bulandırmak istemiyorum,erteliyorum.Bazende bırakayım,cumartesi çalışmayan bir iş yeri bulayım diyorum,sonra onada cesaret edemiyorum. Sıkışıp kalıyorum anlıyacağın. Hayırlısı...
Senin listendekilerin çoğu bende de var:) Umarım tüm isteklerini gerçekleştirirsin.
iyi haftalar :))

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,ETSnin direkt Venedik turları vardı sanırım..ben gitmiştim bi vakit..Venedike gidersen arka sokaklarında kaybolmayı ihmal etme...kaybolup susuzluktan ölüp kendini şarapa vermeyi de..cok romantiktir

Aslı Cin dedi ki...

Alev, merhaba. İyi dileğin için teşekkürler, umarım zorunda olduğum için çalışmam ama açıkçası evden kendime zaman ayırarak yapabileceğim bir şeyler olduğu sürece çalışmak istiyorum. Bakalım neler yapabileceğim :)

Mutluveumutlu, umarım, çok teşekkürler. Cts çalışmak gerçekten can sıkıcı, son 7 yıldır cumartesileri hiç çalışmadım ve bunun nasıl nir lüks olduğunun da farkındayım. Araştırmalar da cts nin verimsiz bir gün olduğunu gösterdiği halde, insanları o gün şirkete getirmek neyin nesi onu da anlamıyorum ya.

Tanya, Ets nin o tarihlere bir turu görünmüyor, Pronto'nun var ama dediğim gibi hem sadece Venedik turu değil, hem de fiyatın dışında öyle şeyler var ki, iki katına çıkıyor.

Romantik şehire halamla gideceğim ama o da şarabı sever ;)

Adsız dedi ki...

Aslı'cım bende kestirdim belki görmüşsündür çok rahat ettim valla sana da tavsiye ederim. Bu arada biz İtalya'ya Pronto ile gittik süperdi hatta dönüşte Slovenya Lübyanayıda 1 tam gün görme şansımız oldu valla Lübyana'ya bayıldım bence araştır şimdiden tur vardır kesin canım.

Aslı Cin dedi ki...

Eda, İtalya denince benimde ilk aklıma gelen Pronto oldu ama o tarihe ne yazık ki sadece Venedik yok. Zeya bana bir takım öneriler getirdi, bir de onlara bakacağım. Bu arada senin saçın da çok hoş olmuş :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Aslicim, liste icin tesekkur ederim. Benim listeme biraz degistirerek ekleme yaptim. Yasamak icin para kazanip huzurumuzu ve sagligimizi kaybetmek, daha sonra da kaybettigimiz huzur ve saglik icin para harcamak. Kimin yazdıgını su an hatırlayamadım ama bir dusunur demisti bu sozleri. Ben hala uyuzbeylerle calısmaya devam ediyorum para kazanmak adına.Senin listen; ayni sartlarda, uyuzbeylerin olmadıgı bir is aramam konusunda beni daha bir motive etti.Tesekkur ederim tekrardan ve dilerim sende listendekileri biran once gerceklestirir ve oglusunla, esinle yeni guzel maddeler eklersin. sevgiler Defne