Aralık 11, 2007

5. gün de sessizlik...

Oğlum hasta.

Bir kaç haftadır bir iyileşiyor, bi yenisine yakalanıyor. Artık ne kadar üzüldüğümü, uykusuz kaldığımı, kafamı toparlayamadığımı anlatmayacağım. Ben anlatmaktan insanlar dinlemekten bıktı.

Ne var ki çocuklar böyle büyüyor diyor herkes.

Ama gel gör ki bu lafların geceyarısı ateşi yükselmiş çocuğun başında çaresiz beklerken hiç bir anlamı kalmıyor.

İzmir'e gitmeye sayılı günler varken, günlerim oğluşla başbaşa zaman geçirerek, film izleyerek ve ellerim kilitlenmiş bir kelime yazmaktan aciz ekrana bakarak geçiyor.

Beklerken düşünecek çok zamanı oluyor insanın, yalnızken dostunu tanışını nasıl da ayırıyor, geçmişe ne çok dönüp bakıyor.

Bir de annesini daha iyi anlıyor.

muş...

18 yorum:

Ümit Kurt dedi ki...

geçmiş olsun, umarım ciddi bişeyi yoktur.

Tanya's dedi ki...

Aslıcım..çok geçmiş olsun oğlana...ama ne demişler cennet anaların ayağının altında..iyi olacaktır..merak etme.

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çok geçmiş olsun. allah acil şifalar versin.

uykucu dedi ki...

oğluşuna çok geçmiş olsun.umarım ciddi bir şey değildir.bende geceleri öksüren oğlumun başında sabaha kadar bide ateşi çıkarmı diye tetikte bekleyip duruyorum.antibiyotiklede geçmiyorki bu hastalıklar 1 hafta sonra başka bir şey çıkıyor,iş yerinden bir arkadaş koruma iğnesi diye her ay iğne yaptırıp duruyor oğluna .ilaç yüklemeside çözümmü sanki..

emre dedi ki...

Canım öncelikle çok geçmiş olsun oğluşa, inşallah tez zamanda düzelir zira bu aralar herkez hasta ben dahil, bide mektubu okudum çok hüzünlendim, açık söyliyim ben annesine çok düşkün biri olarak büyüdüm gerçi anneme olan düşkünlüğümü deli dolu çağlarımdan sonra anladım ya neyse, şu an 30 yaşındayım ve evleneli daha 15 gün oldu ama aklım sürekli onlarda, hani bir şeyi çok istersin olur ya oluncada sudan çıkmış balığa dönersin benimkide o hesap işte, biraz karışık anlattım farkındayım ama kısaca özlem zor iş be.....

Aslı Cin dedi ki...

Ümit Allahtan ciddi bir şey yok, ama neyin ciddi olup olmadığını bilene kadar geçen süre ciddi can sıkıyor.

Tanya, teşekkür ederim, evet ii olacak herşey. Dişimi sıkıyorum.

Esra, çok teşekkür ederim.

Figen, o iğneden 3 ay yaptırdık biz, kimi dr inanmıyor ona, kimi sık enfeksiyon geçirenlere öneriyor, kimi de işkence olarak nitelendiriyor. Tek bildiğim çok can yakıyor. Teşekkürler iyi dileğin için.

Emre, teşekkürler. İlk günler biraz zor oluyor ama zamanla alışacaksın, hem iyi tarafından bak anneyi özlemek de güzel. Daha da güçleniyor insanın bağlılığı, onunla bir arkadaş gibi telefonda konuşmanın tadını alıyorsun, anne evi insana arada bir iyi geliyor :)

ipek dedi ki...

Aslı cığım,
Şu an seni en iyi anlayanlardan biriyim ben. Mimi de aynı şekilde 2 haftadır hasta.
Çocukların bütün hastalıkları "ciddi"dir bence. Küçük bir öksürük bile annenin içini yakar.
Elbete çocuklar hastlanarak büyüyecekler, hepsi geçecek.. Geçerken bizler de değişik biçimlerde büyüyeceğiz.

Geçmiş olsun Aslı'cığım, en kısa zamanda oğlunla geçireceğin güzel vakitlere dönmen dileği ile..
sevgiler
ipek

Geveze Kalem dedi ki...

Defalarca yazdım yazdım sildim. Ne yazsam seni yürekten anlıyor olduğumu ifade edebilirim diye düşündüm, bulamadım. Çünkü tıpkı senin dediğin gibi, hasta yavrusunun başında bekleyen bir anneyi teselli edecek sözler bulabilmek çok güç. Umarım kısa sürede toparlar oğlun.
Yalnızlıkta dostu, düşmanı ayırdetmek çok kolaydır gerçekten -eğer taraflı bakmayacak kadar yalnız değilsen.- Ama zaten annen daha sık düşüyorsa aklına, kalabalığın içinde bile yalnızsındır.
Verdiğin linkte annenin mektubunu ben de -türk filmlerindeki gibi- onun sesi eşliğinde okudum sanki.:-) Yoksa o ses benim annemin miydi? :-) Ben de annemi özlemiş olmalıyım...:-)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun,bende bilirim insanın evladı ateşliyken başında beklenemenin ne demek olduğunu,dünyanın durduğunu kanımın çekildiğini hissederim ateşinin düştüğü an ise o duran dünyanın çiçek açtığını ve daha çekilesi hal aldığını hissederim ve duyulan çaresizlikten nefret ederim,gelip geçiçi şifası olan hastalıklar olsun...

karamelize dedi ki...

çok geçmiş olsun,

acil şifalar diliyorum aslı,

sevgiler

BALDAN TATLI dedi ki...

Adaşım çok geçmişler olsun. Evlatlarımız ne kadar da zor büyüyorlar. Onların saçının bir teline bile zarar gelmesi bizleri ne kadar üzüyor. Ne olduda hastalandı öğrenene kadar. İlmek ilmek dedikleri bu işte. Tez zamanda iyileşir umarım. Önemli olsun olmasın hasta olmalarına katlanmak, onları hasta görmek biz anneleri çok üzüyor işte. Tekrar geçmişler olsun.

nesrin dedi ki...

Geçmiş olsun,biricik yavrusu hasta iken anneleri derinden yaralayan,aciz bırakan bu durumdan en kısa zamanda çıkmanızı isterim.

nesrin dedi ki...

Geçmiş olsun, Biricik yavrusunun hastalığı sırasında anneleri derinden yaralayan, aciz bırakan bu durumdan bir önce çıkmanızı isterim.

Aslı Cin dedi ki...

Sevgili İpek, size de geçmiş olsun.Umuyorum ikisi de kısa zamanda kendilerine gelirler. Kerem şimdiden daha iyi. Buraya yazdıktan sonra iyi dileklerle iyileşiyor sanki her defasında :)

Gevezekalem, evet en çok bu zamanlarda annemi daha iyi anlıyor ve ona daha çok ihtiyaç duyuyorum. Hadi telefonların başına :)

Elçin, işte tarif bu: Çaresizlik. İnsanı en çok üzen de o oluyor.

Karamelize, çok teşekkür ederim, bu yorumları aldıkça bunların şans getirdiğine inanmaya başladım. Bugün daha iyice.

Aslı, teşekkür ederim çok.İnsanın hayatı allak bullak oluyor. Ateş olmasın razıyım diyorsun sonra öksürüğüne kahroluyorsun. En çok da uyurken nefes alamaması korkunç, senin de nefesin duruyor o an.

Nesrin,Ne hoş anlatmışsın, teşekkür ederim iyi dileklerin için :)

denizanasi dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.. herkesde oldugu gibi bizde de aynı dert var. bizde ateş pek yok ama sürekli burun akıntısı ve öksürük. geçeçeğe de benzemiyor:(

Adsız dedi ki...

aslı çok güzel günlük yazmışsın tebrik ederim

Aslı Cin dedi ki...

Denizanası, umarım geçmiştir. isimsiz, teşekkürler, ama adını yazmayı unutmuşsun.

Aslı Cin dedi ki...

Denizanası, umarım geçmiştir. isimsiz, teşekkürler, ama adını yazmayı unutmuşsun.