Şubat 25, 2008

Törenin ardından

Ne yapılır?

Yatmaya gidilir tabii. Ama şimdi yatamam çünkü oğluş kalkacak birazdan.

Taze taze şunu söyleyebilirim ki, sonuçlar beni şaşırttı, Akademi ödülleri Persepolis'in ödül alamaması dışında popüleritemetrelerinden ( şimdi uydurdum bunu ama cuk oturdu, oturmadıysa da uykusuzluğuma verin) arınmış şekilde verilmiş. Cate'e haksızlık oldu ama en iyi kadın oyuncu ödülünü Marion Cotillard'da hak ediyordu, iyi oldu. Gecenin en şık ve zarif hanımıyda oydu zaten. Yardımcı kadın oyuncu Tilda Swinton oldu ki, tarz sahibi bir hanım olarak kıyafetinden konuşmasına kadar bambaşkaydı. Diablo Cody'nin ödül alacağına herkes emindi sanki. Daniel Day Lewis'in ve Javier Bardem'in de. Her ne kadar aktörlerin hepsi ödülü hak ediyor olsa da.
Senaryo, film ve yönetmenleri fazlasıyla ilgilendiren ödülleri "No country for old man" topladı. O kadar iyi bir film mi, sinema endüstrisinin kıyağımı tartışılır. "Kefaret" diye çevirilerek ülkemizde gösterime giren "Atonement" in ismi o kadar telafuz edildiği halde ödül alamaması şaşırtıcıydı.
.
Töreni Cnbc'den izledim ama Ntv'de de aralıklarla Türkçe yorumlar vardı, onlara da göz attım. Ece Sükan iyi hoş beğenirim de, moda piri edasıyla orada yer alması komik geldi bana. Bir çok yıldızı tanımadılar yorum yaparken programda. Guantanamo'yu protesto için takılmış kurdelalara, nükleer santral için sanırım dedi bir ara Sükan. Ben olsam meme kanseri için derdim, hiç olmazsa tutturma şansım olurdu. Ne bileyim nükleer santral ne alaka?

Kırmızı halı çoğunlukla vasattı. Bej gri ve dore ile pudralı tonlar çoğunluktaydı. Bir de ilginç şekilde kırmızı. Geçen seneden Nicole hala akıllarda demek ki.

Bence gecenin isimleri Cotillard'dı ama Heidi Klum da gösterişliydi. Anna Hathawey'in kırmızısı da hoştu ama biraz daha zorlarsa seneye Bülent ablanın kostümleri ile çıkabilir, yaşına uymuyor giydikleri.
Bu arada bir çok isim de yoktu törende. Ama hamile aktrist çoktu. Bir de Amerika dışından adaylar eski yıllara nazaran fazlaydı. Ödüller de onlara gitti ki bu sevindirici bir haber.
Unutmadan not almalı, Jon iyi hoştu (Demokrattı !) ama seneye de sunucu Ellen olsun, o bambaşka...

2 yorum:

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

gerçekten de marion çok hoş olmuştu...

Aslı Cin dedi ki...

Esra, gerçekten çok hoştu. Kıvrımlarda farklı boyutlarda pul görünümü ile dikişler saklanmış ve hatlar belirginleştirilmişti, işçilik de süperdi.

Gündüz uyuyunca ancak kendime gelebildim :)))