Şubat 12, 2008

Yaşayalım o zaman...

İyiyiz. İyi olmak zorundayız.

Tedavi başladı. Bu hafta ilacın yan etkileri fazla hissedilmeyecekmiş. Haftaya başlar diyor doktoru. Zor bir kaç hafta olacak.

Her moralsiz ve dirençsiz kaldığım zamanlarda olduğum gibi ben yine hastayım. Yine 1000 lik antibiyotikler, geçmezse iğne geliyor bu sefer diyen doktor korkutmuyor beni. Aman bulaştırmayayım diye maskeyle geziyorum evde. Ama geçen aylardakilere göre daha iyiyim. Ateşim çıkmadı en azından. Ya da bana bu sefer bakacak kimse yok, bir de üstüne bakmam gereken bir oğlum var diye yatak döşek hasta olamıyorum. Geçici şeyler bunlar...

İlk haftanın şoku geçti. Hayatımızda çok şey değişti ama aynı zamanda hayatımızda atmamız gereken adımlara devam etmeliyiz. "Küçüğüm" dinlemedikçe ağlamak yok.

Biraz kendime geleyim, bir kaç gün daha geçsin, kardeşime bir paket yapmaya başlayacağım. Bir ay odadan çıkamayacak ya, can sıkıntısını alıp, acısını unutturacak, moral verecek şeyler hazırlamak istiyorum. Bulabildiğim tüm basket dergilerini almakla işe başlayabilirim, ilginç bir kaç oyun ve kitap belki. Eş dosta haber verip imzalı bir basket forması bulursam kaymaklı kadayıf olur ya, bakalım...

Belki de bu bir sınav bizim için. O kadar çok insan var ki bunları yaşayan. Buradan insanları azıcık bilgilendirdiysem bu ani çıkan hastalık hakkında, ya da ufacık çemkirdiysem, grip gibi belirtileri hafife almamak konusunda ne mutlu bana. Amacım kimseyi korkutmak değil, ben deli gibi korkuyorum bu hastalığın var olduğunu ve bu şekilde başladığını duyduğumdan beri. Ama korkuyla yaşanmıyor işte. Bilinçlenmeliyiz. İnsanlar bilmediği şeylerden korkar.

Bu sebeple bundan sonra pek fazla bahsetmeyeceğim bu konudan. Tekrar tekrar aynı şeyleri düşünmek beni de çok üzüyor. Bu hastalıkla mücadele eden insanların benim içime sığmayacak morallerini ve inançlarını görünce hem hayranlık duyuyor hem de kendimden utanıyorum.

Kardeşimin msn ine yazdığı gibi: Her şeye rağmen hayat yaşamaya değer, eee yaşayalım o zaman...

23 yorum:

minny dedi ki...

imzalı basket formasını belki halledebilirim. hangi takım?
Aslihan (gmail adresime yazabilirmisin?)

Aslı Cin dedi ki...

Aslihan, çok teşekkür ederim bu harika olur ama sayfanızda mail adresinizi bulamadım.

O da bir çok genç gibi Hidayet ve Mehmet Okur'a bayılıyor ama Efes'i takım olarak beğeniyor ve oradaki Kerem'i de çok seviyor.Kerem Gönlüm'den olabilir şansımız varsa.

sunrise dedi ki...

Cok gecmis olsun. Yazilarinizi sondan basa dogru okudugum icin simdi anladim neler oldugunu. Acil sifalar dilerim kardesinize...
Gencler cabuk atlatiyor, dayanikli oluyor. Yeter ki biz yikilmayalim, tek ihtiyaclari bizleriz cunku.. Sabirlar diliyorum annenize ve aydinlik gunler hepinize..
Sevgiler

yass dedi ki...

cok gecmıs olsun. sımdı haberım oldu. ben de elımden ne gelırse yapabılırım. yanı ne yapacagımı bılmıyorum ama ne gerekırse..

yass dedi ki...

bu arada sımdı dıger yazıları okuyup ıyıce durumu anladım. lutfen ıcınızı ferah tutun. ben yuksek lısansımı yaparken aynı zamanda bır AML calısması yapmıstık. o kadar cok ıyılesen var kı..ustelık genc bır hasta..hıc merak etmeyın. olumlu dusunce o kadar onemlı kı..

Nihan dedi ki...

Yaşayalım o zaman Aslı. Ancak pes etmezsek başarabiliriz değil mi?

Püstüklü Mama dedi ki...

Son bir kaç yazıdır sana yorum yazmaya niyetleniyorum ama ellerim gitmiyor. Yazacak şey bulamıyorum.

Dilerim en kısa zamanda iyileşir kardeşin.

balim dedi ki...

Aslicin,
Herseyi atlatacaksiniz ben inaniyorum buna. Dualarim sizinle.. Yakin bir zamanda kardesimin sagligi duzeldi yazisini okumayi bekleyemiyorum.. Gecmis olsun..

Adsız dedi ki...

Aslı'cım inanıyorum ki herşey toz olup uçacak ben buna eminim. Yürekten inanmak ve dua etmek bizlere düşen. Ağlamak Güzeldir'i dinleyeceksin yakında ama sevinçten çünkü hep güzel haberler alacağız birtanem.

BALDAN TATLI dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ama kardeşin çok genç olduğu için atlatacak bunu. Buna yeterki sen önce inan. İnan ki ona destek olup moral verebilesin. Bu lanet hastalığın tek ilacı esasında moral. Başka bir şey değil. Bunları nasıl mı bu kadar kolay söyliyebiliyorum. En yakınımda olan bir tanıdığımın oğlu yaklaşık 27-28 yaşlarında Lenfomaya yakalandı. Ailenin en küçüğü.3. evrede yakalıyabildiler anca. Hiç bir şekilde farkına varamadılar. Hemen tedaviye başladı. Kemoterapi alındı.Sonrası ne diye sorarsan 1 mart 2008 tarihinde evleniyor. Yani hastalığı atlattı sayılır. Çünkü kanser hücreleri asla ve asla insan vücüdundan gitmiyor. Sadece etkisi yok gibi oluyor. Evet çok zor günler sizleri ve kardeşini bekliyor. Ama kemoterapiye başlamadan kardeşine durumu anlatabilmenin yolunu bulman gerekiyor öncelikle. Öğrensin ki içine sindirip hastalıkla mücadeye bir an evvel kendi içinde başlıyabilsin. İnansın bu hastalığın kendi yüksek morali sayesinde daha kolay atlatılabildiğini. İnan sende ki inandırabilesin.

Açalya dedi ki...

Cok gecmis olsun ve kardesin eski gunlerine hemen geri donsun.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Bu dönem su gibi akar gider ve kardeşin hayırlısıyla sağlığına kavuşur inşallah canım! Çok zor ama güçlü olmaktan başka da çare yok sanırım! Hep olumlu olmaya çalışın! İyi örnekleri düşünün! Moralin çok öenmli olduğunu bütün doktorlar söylüyor! Paket fikri çok güzel! İyi ki böyle bir ablası var kardeşinin! Sırtı hiç yere gelmez hayatta! Allah kolaylık versin canım! Çok çok geçmiş olsun!

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yaşayalım, üzüntülere inat gelecek güzel günlerin hayal ederek.

loungetime dedi ki...

Kardeşine çok geçmiş olsun. Sana ve annene de sabır ve güç diliyorum, umarım kıasa zamanda atlatacaksınız.

Alphecca dedi ki...

Aslıcım,

Bravo kardeşine yaw,
Olayı çok güzel özetlemiş :)

zeya dedi ki...

Aslı herşey insanlar için bunu birebir görmek ve yaşamak zor. Kardeşin bu zor günleri atlatacak.
Paket ne güzel bir fikir !!
Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

allah acil şifalar versin sizede sabır gerçekten zor bir dönem ama dediğiniz gibi iyi olmak zorundasınız...

Unknown dedi ki...

evet kardeşin çok güzel özetlemiş o öyle diyorsa onun üstüne ne denirki allahımdan şifalar diliyorum,sanada geçmiş olsun..

Mutluveumutlu dedi ki...

Kardeşin böyle düşünüyorsa o hastalığı yeneceğinden adım gibi eminim. Allah acil şifalar versin. Dualarımız kardeşinle.

Emre dedi ki...

GÜNEŞİ ZAPTEDİCEZ
GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN
Nazım Hikmet

bu dizelerde durumu özetler sanırsam, hadi görelim sizi.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Aslicim gercekten cok uzuldum. Bu konudaki ilk yazini yazdigindan beri hep aklidasiniz, sen ve kardesin... inaniyorum ki her sey duzelecek, sen guclu bir kadinsin ve eminim metanetle bu hastaligin da ustesinden geleceksiniz. Kendine cok dikkat et sevgili Asli, sen saglikli ve guclu oldukca kardesin de senden guc alacaktir... Acil sifalar diliyorum size...

Aslı Cin dedi ki...

Herkese çok teşekkür ederim. Zor zamanlarda yanımda olduğunuz için. İyi ki blogger olmuşum da bunca arkadaş biriktirmişim dedirttiğiniz için. Varlığınız için...

gazel vakti dedi ki...

Allah çok büyüktür Aslı. Umudunuzu asla yitirmeyin. Çok geçmiş olsun kardeşine.