Mart 04, 2008

Anneme bir zamanlar sigara içtiğimi söylemeyin.

Benim gençlik kahramanım Stephen King'di. İlk okuduğum kitabı da " Göz" dü. Bir çırpıda okumuştum. Benim gibi bir korkak için bu tür romanları okumak büyük bir şeydi ama asla yapmam dediğim şeyleri yaptığım çok oldu geçmişte misal üniversitede günde bir paket kısa Camel içiyordum.
.
Ama hiç bir zaman civciv katili Ozzy Osborne'u dinlemedim gerçekte, o sadece lisedeki platonik aşkıma söylediğim bir yalandı, o sevdiği için.
.
Nitekim Ozzygiller de yıllar sonra maaile onun bunun maskarası oldular Mtv'de.

Her neyse, sonra diğer kitaplarına el attım King'in, yenileri çıktıkça müdavimi oldum. Önce "O" en iyi kitabı olmalı diye düşünüyordum, sonra "Sis" in daha iyi olduğuna karar verdim. Oysa gerçek şuydu ki her kitabı birbirinden iyiydi.
.
Diyeceğim o ki, dönüp dolaşıp bir daha okuduğum kitabı "Sis" beyazperdede. Herkesin Recep İvedik'e gittiği şu günlerde ilaç gibi bir film. Evet, ben de korku filmi sevmem, korkarım, kitabını okurken hayal gücümün gittiği yere gidiyorum ne de olsa, başkasının hayal gücü bana XXL gelebilir. Ancak "Sis" in belirsiz sonunu yeniden yorumladıklarını söyleyince yapımcılar merakım ağır bastı, şu dünyada en çok korktuğum şey böcekler de olsa gidip izlemeliyim filmi.
Korkum film değil de, şu: Ya bu film de "Sadist" gibi kitabının yanında sönük kalırsa? Beyazperdede çim biçme makinası ile insan doğramak zor olabilir ama pekala bir şey göstermeden de bize anlatacaklarını verebilen sahneler var.
.
Şimdilerde "Bir aşk hikayesi" ni okuyorum, Türkçe'ye böyle çevirmişler, çok komik. Son kitaplarından kaçırdıklarım var, ama bu sanırım yeni kitaplarında o eski tadı alamadığım için.
Yine de Stephen amcanın bende yeri başkadır. O hayalgücünün ulaşabildiği yerler için iyi bir örnektir. İster beğenin ister beğenmeyin, o güce hayran olmamak elde değil.
.
Şimdilik bu kadar. Amy'le vileda yapacağız şimdi. O bana "Rehab" ı söyleyecek, ben de oğluş gelmeden evi temizleyip toplamış olacağım. O tekrar dağıtsın diye...





Not: Sigara öldürür.

8 yorum:

daphnevega dedi ki...

Ben Stephen King kitaplarının arasında büyüdüm, babam fanatiktir. Nedense ara ara alıp okuduysam da bir türlü benimseyememiştim. Ta ki Yazma Sanatı'na kadar. Stephen King'in kurgu olmayan, yazmak isteyenlere yönelik çok samimi bir rehber olan tek kitabı beni ona bağladı. Sokakta görsem boynuna sarılıp öpeceğim, o kadar çok sevdim kendisini. Carrie'den başlayarak tekrar denemeyi düşünüyorum kendimi :)

Aslı Cin dedi ki...

Ayşe, kesinlikle denemelisin. Seveceğine eminim. İlk kitaplarından başlayarak ilerle. Zaman içinde yazardaki değişikliklere ve hayal gücünün yaşı ile nasıl da değişip büyüdüğüne şaşıracaksın.

Berrin dedi ki...

ozzy osborne ve kısa camel :) benımde yolum onlardan gectı bır zamanlar..

sımdı ıkısıde yok hayatımda :)

sevgıler..

Ayçiçeği dedi ki...

O benim de gençlik kahramanımdı. Benim favori kitabım ise "Ejderin Gözü" (umarım atmıyorumdur türkçesi böyledir :)) Fakat Düş Kapanı bende hayal kırıklığı yarattı. Hatta bir türlü sonunu getiremedim (halaaa) :)

Aslı Cin dedi ki...

Berrin, büyüyoruz, belki de ondandır :)))

Ayçiçeği, ben de Kemik torbasını bitiremedim hala. Bir de şu Aşk hikayesi araya başka kitaplar girdikçe sürünüyor.

Tanya's dedi ki...

Ozzygilleri bazen seyrediyorum ve yıkılıyorum..peh neydi ne oldu diye..Korku filmlerine bayılırım ben..şöyle bir film söylesen mesela..seyretsem ve tek başıma tuvalete gidemesem?

Mademoiselle dedi ki...

Asli, yemek yaparken coook hizli bir sekilde okudum yazini. Kardesinin durumunun daha iyi olduguna ve oglusun konusmasinin sirinlesmesine sevindim. Son paragrafta takildim. Aldin mi o parfumleri bilmiyorum ama istersen hemen alma...Biraz daha arastir, ne dersin:)

Aslı Cin dedi ki...

Tanya, tek başıma tuvalete gidemeyeceğim bir film seyredemem, malum bu aralar yalnızım ama sen bulursan öner yine de ;)))

Madam, aslına bakarsan senin fikirlerini duymayı çok isterim. Bu parfümlere karar verirken senin blogunu da uzun uzun okudum aslında ama kararsızım. Sen ne dersin?