Mart 10, 2008

Help Wanted !

Bloglar hakkında bir araştırma hazırlıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek, fikirlerini belirtip, yer almasını istedikleri ilginç anıları, bloglardan ağzı yananların yada bloglar sayesinde reel hayatta başarı kazanmış insanların hikayelerini gönderebilecek herkesin maillerini bekliyorum., Neden yazıyorsunuz, nasıl başladınız, ne tür bloglardan hoşlanıyor, nelerden rahatsız oluyorsunuz,nelerden bahsetmekten hoşlanıyorsunuz?


Bloglar hakkında ne yazmak istiyorsanız onları dinlemeye hazırım.


Bunun için sadece blog sahibi olmanız gerekmiyor, blog okuru yada yorum yazarı olmanız da yeterli.


Destek verecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

aslicim yazmaktansa okumayı tercih ettiğim bu bloglar aleminde senin bloğunla başlayan ve diğer birkaç blogla devam etmeye çalışılan blogculuk kariyerimde hala verimsiz bir yazarım biliyosun aslında vakti zamanında yazmayı çok seven hatta şiir, bestelenmiş şarkı sözü yazan,okulda kompozisyon ödülü almış fekat sebebi belirsiz bir şekilde bu yeteneği körelmiş bir arkadaşın olarak blog olayında senin yazılarını okuyarak bana eski günlerimdeki daha aktif ve üretken beni hatırlatması açısından önemli şeyler ifade etmekte.(önceden böyle sonunun nereye bağlanacağı belirsiz garip cümleler yerine daha anlaşılırda yazabiliyordum mesela:))

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Biliyorsun benim komşu teyze anım var..ece akşam'da yazmıştı hatta canım arkadaşım.

Ama dostta edindim ben blog sayesinde hemde cok sağlam..

Seviyorum Blogları..çok hemde

Goddess Artemis dedi ki...

Merhaba,

Araştırmanıza katkıda bulunmak amacıyla, "blog, blogger ve blogging" konularında düşüncelerime dair birkaç yazımın linkini vermek isterim:

Blog mu Telefon Defteri mi?

Internetin Artıları, Eksileri

Blogging or Not Blogging, That Is The Question (*)

New York Muhtari dedi ki...

Neden blog yaziyorum> Zeynep'in Yeri'ndeki Zeynep onermisti, zaten hep birseyler yaziyor ama pek kimseler ile paylasmiyordum. Hem buradaki hayattan kesitler sunmak, hem de sevdigim seyleri benim gozumden gorulmesini istedigim icin yaziyorum.

Yogunluktan dolayi cok sik yazip, yorumlara hemen geri donemesemde yazilanlari mutlaka okuyorum. Ama insanlarin "ben senin blogunu ziyaret ettim, sen de beminkine gel" gibi mesajlarini garip buluyorum. Blogu en cok izlenen blog arasina sokmak gibi bir hevesim yok, ama eger takip edenler gorduklerinden keyif aliyorsa bu benim icin en buyuk mutluluk. Ama sirf biri istedigi icin bloglara mesaj birakmayi sanirim hala cozemeyenlerdenim.

Sevdigim bloglarlara gelince, sanirim bana farkli bir sekilde dusunmemi saglayan, degisik gorusleri sunan, yani hayata yeni bir pencere acan ve ayni zamandan guzel yazi dilini kullanan bloglari takip etmek, sabahlari (eger o gun sinavim yoksa )kahvalti ederken en buyuk keyfim.

Iyi ki varsiniz, bloglar sayesinde sanal anlamda tanidigim pekcok insan sayesinde, hayatin ne kadar guzel oldugunu bir kez daha kesfetmek harika bir duygu...

ece arar dedi ki...

tanya'nın annesinin blog okuyan bir komşusu vardı... tanya hakkında bilgi veriyordu annesine:)))

Asortik Krep dedi ki...

Bir arkadaşım ilik bağışı yapmak istiyor, bir ara link vermiştin bana yollarmısın..?

Adsız dedi ki...

Asli'cim bu arastirmani nerede okuyabiliriz?

Aslı Cin dedi ki...

Merhaba. Modemdeki arızadan dolayı beş gündür bağlanamıyordum. Şimdi okuyabildim yazdıklarınızı. Teşekkür ederim.

Selma, yazacaksın sana inanıyorum.

Artemis, linkler için çok teşekkür ederim.

Nym, ben de aynı konudan muzdaribim ve sen de iyi ki varsın.

Asortik,http://www.kemik-iligi.org/kemikiligi.asp den ulaşabilirsin ama size daha yakın olan Akdeniz ünv ve sanırım Ege'de de var.

Tanya ve Ece, aklıma o hikaye geldi ilk önce. Gerçekten ilginçti :)

Banu, bloglar hakkında ufak bir kitapcık hazırlamak niyetim ama bastırabilirsem.:) Bu arada aklıma senin arkadaşının başına gelen hikaye geldi. O sanırım şimdiye kadar bloglarda duyduğum en inanılmaz olaydı.