Mart 24, 2008

Çok ağladım dün gece...

Onun başı kapalı, bunun k... açık derken (Oppps.Afedersiniz) birileri bizi birbirimize düşürüyor. Aynı çatı, aynı milliyet ve hatta aynı din altında birbirimizi yiyoruz. İşin kötüsü buna alet olanların çoğunluğu da ilim irfan görmüş, hatta hoşgörü dini olan islamiyeti okumuş, hacı hoca geçinen insanlar. Okurken o dersi kaçırmışlar herhalde.

Siz burayı sessizce gelip okuyup orada burada ahkam kesenler, insanları bizden ve sizden diye ayıranlar, kendilerini adeta Allah' a eş tutup dinimizi tekeline alanlar, en büyük günahı siz işliyorsunuz. Ben başım açık diye cehenneme gideceksem emin olun benden daha alt katlarda ikamet edecek birileri var.

İlacı mı?

Parayı, çıkarı, şanı şöhreti boş verin her şey geçici. Kalpten inanın Allah'a. Bunu da ben öğretmeyeceğim ya. Onun saçından tahrik olmayacak, bunun sözüne şiddetle karşılık vermeyecek iradeye erişmek için çabalayın öncelikle. Sabrı, sükuneti, insanları olduğu gibi kabul edip sevmesini öğrenin.

Tartışacaksanız, silahla değil kalemle anlatın söylemek istediklerinizi, ama arkadan vurmadan.

Kimseyi cehaletle, yalancılıkla, inançsızlıkla suçlamadan.

Çünkü kafamızın içindekileri ve kalbimizin derinliklerindekini bir tek Allah bilir, siz değil !

İlacın üzerine sabah akşam bir Hotel Ruanda izleyin, bir Schindler'in listesini. Dini, ırkı, rengini boş verin insanların. İnsanın insana yaptığını görün. Ve merhamet dileyin.

Ama önce kalbiniz için...

7 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Evvelce, kardeşçe, dostça bir arada yaşamayı başarmış insanların bile birbirine bakışı değişti. Şimdilik sadece öfke var. Yakında başka duyguların araya girmesinden korkarım.

denizanasi dedi ki...

değil mi. neden bu inancı insanın kendi kalbine bırakmıyorlar. neden her konuda olduğu bu konuda da insanlara baskı yapıyorlar ve uclara sebep oluyorlar. ama bunların altında hep başka oyunlar var...:((

Adsız dedi ki...

Ay Aslı'm beni de dün gece rüyamda balkonda bira içiyorum diye taşlıyorlardı. Nasıl kaçtım anlatamam. Kaçarken de çantamda şu ağız kokusunu yok eden haplarımı arayıp durdum yakalarlarsa ben içmedim deyip kurtulurum diye... Gidişat bilinçaltıma fena işlemiş anlaşılan:))

Tanya's dedi ki...

Aslıcım ya..hepimiz üzülerek izliyoruz..dediğin doğru bir tek ben bilirim yukarı ile aramdaki ilişkiyi..geceleri yatağımda rahat uyuyorsam..kimseye zarar vermemişsem..kimseye kötülük etmemişsem vardır benim de gidecek bir yerim..her neresiyse orası..ve dediğin gibi birilerinin üstündedir ikamet yerim..altında değil.

Aslı Cin dedi ki...

Fikriminincegülü, korkarım bunun arkası korkutacak.

Denizanası, ben de anlayamıyorum insanların inancını ölçebileceklerine nasıl inanıyorlar.

Adacım, alemsin, okuyunca öyle güldüm ki anlatamam ama olmaz olmaz deme tabii.

Tanya, işte budur. Önce kalpler temiz olsun, kalbi nefretle dolu olan da bana göre dinsiz imansızdır.

Adsız dedi ki...

Duygularınızı ve düşüncelerinizi derinden paylaşıyorum.

Söylediklerinize ben de katılmaktayım.

Aslında herşey "Temel-Öz" de başlar.

Sizi hürmetle selamlarım.

Aslı Cin dedi ki...

Mustafa, aslına bakarsan biz birbirmizi bu basit problemlerle yerken, altımızı kazıyorlar. Uyandığımızda geö kalmış olacağız.