Mart 27, 2008

Telaş

İçimde bir telaş var, hareketlerime yansıtamadığım. Hazırlanıyorum diyorum herkese ama ne yapacağımı bilemeden öyle şaşkınım ki. Evi kapatıp gideceğiz burada. Orada yepyeni eşyalar. İnsan kendine ait bir şeyler götürmek istiyor evinden buraları hatırlatan. Ama bavulla ne kadar taşıyabilirsin ki?

Dün evimizin eşyalarını aldı eşim. Bir tek koltuk takımını görebildim, geri kalanları hayal gücümde. Ama hoş olacak. Yukarıdaki yatak odalarının mobilyaları hiç fena değil, idare eder. Buradan zevkime göre perde ve nevresim götüreceğim. Kerem'in odası için aksesuarlar gönderdim Ikea'dan.Ama salon tamamen değişti. Kahverengi bir köşe koltuk aldık, sehpası ile kumaş kaplanmış bir takım, sehpa kısımları siyah, minimal. Tv nin de konacağı kahverengi bir raf sistemi, kütüphane gibi. Salonun bir tarafına iki berjer alınacak bej rengi. Mutfağa yakın bölüme dikdörtgen kahve bir masa ve siyah deri sandalyeler alınmış. Yine de salon dolmuyor, bol saksı çiçeği işimi görür. Merdiven kenarına renkli mumlar hareket katar. Şimdi salonun perdelerini diktireceğim, onların kumaşlarını da fazla almışım ama keten kalın perdelerin kahve rengi iyi uyacak oraya, kilim taşıyacak halim yok, oranın yerel aksesuarlarını, yatak örtülerini ve kilimlerini almayı düşünüyorum. Aslında çok şey düşünüyorum ama şimdilerde elim kolum bağlı. .
Hem ne kadar kalacağımız belli değil diye çok emek , zaman ve para harcamak istemiyorum, hem de evimi istediğim gibi döşeyemezsem içinde rahatça oturamam diye düşünüyorum. Evin orjinal salon eşyalarını görmeliydiniz. Felaketti.

Ben bugün dışarıdayım. Nevresim ve eşimden gizli götürebileceğim bavula sığabilecek küçük şeyler için...

Eee, her şey var orada diyerek bana bir şey taşıtmıyor.

10 yorum:

Handan dedi ki...

Ne güzel uğraşlar bunlar :D Ben de kısa sürelik taşındım ama evi yine de tam istediğim gibi yapmayınca mutlu olmuyorum. Ne de olsa içinde yaşayacağız değil mi?
Günaydın Aslı :)

Aslı Cin dedi ki...

Günaydın Handan'cığım. Taşınacağını biliyordum ama zamanını değil. Yine de daha iyi burası dedğil mi? Güle güle otur.

Evet ya, içinde az da zaman geçirsen, çok da olsa, insan evi öncelikle sığınağı.

Ayçiçeği dedi ki...

Ben bir ara bayağı uzak kalmışım.. Nereye taşınıyorsunuz, ne zaman?

Dilerim herşey gönlünce olur :)

nymphea dedi ki...

Aslicim kolay gelsin sana. Ama uzaktan zor olur, sen eminim oraya gidip yasamaya basladikca hergun yeni bi seyler katarsin eve kendinden..Okurken bile heyecanli:) Gidip yeni bir ulkede, yeni evindeki deneyimlerini okumak icin sabirsizlaniyorum..

Alphecca dedi ki...

Eşyalar bana hep ayrıntı gelir Aslı,
O sığınağı güzel yapan insanlar diye düşünürüm :)

Bence rahatla, güzel günler göreceksiniz :))

Hem oğluşunla çıkar oradanda bir sürü şey alırısın. Nasılda zevkli olur kimbilir ????

Yeni şeyler beni hep heyecanlandırır. Aaaa bende şimdi kaşınıp taşınmanın yollarını arayacağım :)

Aslı Cin dedi ki...

Ayçiçeği, teşekkür ederim.Başka bir ülke çıktı falımızda, yakındır, bakalım...

Nym, evet dediğin gibi olması için sabırsızlanıyorum aslında. yerler duvarlar açık renk olunca, mobilyaları nispeten koyulardan seçtik, şimdi aksesuarlarla renklendirme zamanı. Şöyle güneş renkleri hoş olur gibi geliyor bana.

Çocuk gibi, evet heyecanı inkar edemem. Söylediğin çok hoş. Yaşanmış bir ev yapabilmemiz için bir an önce gitmemiz lazım, ne desek boş...

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Valizine doldurabildiğin kadar doldur git..eminim oraya da ruh katacaksındıredir ki.. götrebildiğin azda olsa eşyayla..olmayanları da alırsın..eşya dediğin ne..ve herşey cok güzel olacaktır..yolumuz düşer belki..kahveye..oladı şaraba

ece arar dedi ki...

o başka bir yere uzun bir süreliğine giderken yanındaki bavula sığdıracağın eşyayı seçme işi çok kırılgandır, tuhaftır, keyifli ve acı vericidir, tam bittersweet denilen bir durumdur, ama işte o da geçer gider. evet, ev yaşanınca ev olur. bize oradan da hep yaz ama... merakta bırakma olur mu...

loungetime dedi ki...

Aslı'cığım, ben kaçırmışım nereye taşınıyorsun?
Bende dün yeni bir salan takımı aldım deri -krem. Eşim illaki krem-köşe karşısına da uyum sağlıyacak bir berjer diye tutturmuştu, şimdi seni okuken acaba onu dinlememekle hata mı yaptım dedim. Aklım köşe de koltukta kaldı.

Yeni mekanınız hayırlı olsun. Sevgiler
ilkay

Aslı Cin dedi ki...

Tanya, mutlaka bekliyorum, misafir odamız hazır :)

Ece, sizi okumadan ve burada yazmadan durabilir miyim hi� şimdiden net bağlantım hazır :)))

İlkay, teşekkür ederim, sizinkilerde. Bize bambaşka kültürler göründü yakında oraya taşınıyoruz :)))