Nisan 25, 2008

Bloglara dair

Sağa sola önüme arkama nereye baksam bir blog yarışması var. Son olarak şu yarışmaya vardım bir yerlerden. Çok şık görünüyor, kategorileri oldukça fazla, ve en önemlisi bir de baktım ki, sevdiğim okuduğum bir çok blog burada. Yeni bloglar keşfetmek için de harika.

İşin tek can sıkıcı tarafı her kategoride bir oy hakkımızın olması, o kadar arkadaşım içinde kime oy vereceğim şimdi ben?

------------------------------------

Ben niçin katılmıyorum? Benim yarışım kendimle... gibi dahiyane bir sözün arkasına sığınacak değilim. Açıkçası her defasında geç kalıyorum, hem sonra kendimi aday göstermek istemiyorum, haaa kendi kendilerine katılanlara özgüvenlerinden dolayı saygım çok, ama ne bileyim işte... Bir de 2005 den beri blog tutuyorum ve bu konuda ilk öğrendiğim şeylerden birisi de, blog yazmayı sevmenin yanısıra blog okumayı da becerebilmenin ne kadar önemli olduğu. Blog arkadaşları edinemezsen bu gibi yarışmalarda sadece seni seven insanlarla oy alabilmen zor. Evet burada çok arkadaşım var ama fikirlerimi yazdığım için beni seven kadar eminim sevmeyen insan da çoktur. Kim kalkıp oylamaya katılacak? Ya da ben öyle düşünüyorum. Beni ise en çok blogların dışından gelen insanlar okuyor. Statcounter'ın yalancısıyım.

---------------

Böyle düşünmemin sebebine gelince. Blogları okumak için eskisi kadar zaman ayıramadığım son bir kaç ayda Technorati'ye de girememiştim. Girdiğimde gördüm ki, bana link veren insanların sayısı neredeyse yarıya inmiş.

- Beni okumazsın haaa! Şimdi gösteririm ben sana.

- Ama ama... Okuyorum ama yorum yazamıyorum eskisi gibi.

- Haiiiiin !

Ya da şöyle demiş olabilirler mi?

- Bana ne bana ne, ben sana link verdim, sen vermediiiin ! Siliyorum işte. Bak siliyorum. Siiiiillll dddiiiiimmmm.

Evet linklerimi düzenlemem lazım ama zaman yok. Zaten ben linklerimde sadece okuduğum bloglara yer veriyorum, onların yarısı da bana link vermiyor, demek ki beni okumuyor, ne olmuş yani? Ben onları okumaktan hoşlanıyorum.

Demek istediğim bu işte.

Link mink bahane, blog yazmak şahane. Buradan para kazanmadığıma göre aslında ne linkler umurumda, ne başka şeyler.

Ben yazmayı sevdiğim için yazıyorum. Yarışmalara girmesem de, blog forumlarında pek bir favori gösterilmesem de, ve hatta bir gün link verilmese de, yorum almasam da, okunmasam da yazacağım. Çünkü burada olmamın sebebi sadece yazmayı ve okumayı çok seviyor olmam.

Bu mudur? Budur...

-------------------------------------------------

E tabii arada bir yazdıklarımı beğenip benden değişik sitelerde bahsedenler beni yazma konusunda kamçılıyor, itiraf etmeliyim.

-----------

Hmmm, bir de moda mutfağının bir kaç ay içinde günlüğüm kadar okunmaya başlanmasına üzülmeli miyim, sevinmeli mi bilemiyorum.

---------------------------------------------------------------

Yarışmayla başladık, yarışmayla bitirelim. Bir de bağımsız bir kuruluş, yarışmalardan haberdar olmayan yada yarışmalara katılmayan blogları araştırıp onları aday gösterse. Öyle hoş bloglar var ki keşfedilmeyen. Benim aday gösterebileceğim bir sürü insan olurdu mesela. Bora bey'in blogları, Gezgin aile ve Moda Trenden in niçin orada yok? Mesela Ayşe, ne kadar akıcı yazıyor ama yok. Onun gibi okuduğum bir çok blogger'ı göremedim. Ben mi gözden kaçırdım yoksa?

---------------------

Sözün özü, beni karşılıksız seven herkese teşekkür ederim. Bunu da yazmasam ayıp olurdu... :)

10 yorum:

Tugc dedi ki...

Malesef ki bu "sen bana link vermedim, sen de görürsün bak, ben de seni çıkarırım" düşüncesi yarısından fazlasında var blog yazarlarının malesef.
Sırf bu düşünceye kızdığım için linklerin hepsini kaldırdım, readerdan okuyorum.
Aynı şey bana da yapıldı çünkü. Yani birine link verdim diye bana link verdiyse, zaten çıkarmalı diye düşünüyorum ben. Ayrıca yorum yazınca bir blogu daha çok seviyoruz filan da sayılmıyor..
İnsanlar her yerde hırslı. :)

jelatin dedi ki...

Bir sürü linkim vardı; çok yer kapladı sildim. Sonra bir baktım ki kimseyi okuyamaz olmuşum. Aklıma gelenleri tekrar koydum; ama bir sürü kişiyi yine unutmuşum. Yeni yeni buluyorum, eklemeye de üşeniyorum.

Bu arada yarışmaya girerken birçoğumuzun aklında yarışmayı düzenleyen Eray'a destek olmak vardı. Kendisi pek sevdiğimiz Cisday.org. Yoksa öyle birçok kişinin "Evvvet! Aday olmalıyım! Ülkemi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeliyim! Yapmalıyım bunu! Benim adım Sibel Tüzün!" gibi bir düşüncesi yoktu. -Maksaat eğlence- Her kategoriye ayrı ayrı oy veren şahıslara da saygım sonsuz. Bir sürü blog varmış bilmediğim, bammmmbaşka kategorilerde.

Bense, "Acaba insanlar kendilerine oy verebiliyor mu?" düşüncesiyle deneme amaçlı kendime oy verdim. Veriliyormuş. Utanıyorum evet. Herkes benim gibi cin fikirli çıktıysa oy birliğiyle birinciliği paylaşacağımız kesin.

daphnevega dedi ki...

aslıcım o yarışma şeysini ben de bir arkadaşım vasıtasıyla gördüm. dedim ki ne gerek var? sadece kendi keyfim için yazmaya başladım, öyle devam etsin, böyle olaylara gerek yok.. en süper harika blog seçilsem ne olacak ki? :)) blog kavramının çok da ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyorum aslına bakarsan. belli başlı okuduğum kişiler var. son aylarda toplasan 3 kişi eklenmiştir onlara. nadiren yorum bırakıyorum ama sanki bir bağ var aramızda. yani aslında kendi aramızda yaşayıp gidiyoruz ne güzel, ilgimizi çeken birileri de eklenirse oh ne ala :))) biraz tuhaf bir yorum oldu kabul ediyorum ama saat itibariyle kafam pek yerinde değil, ondan olsa gerek :)))

Adsız dedi ki...

sitemde ben de bu konu üzerine cevabi bir şeyler yazdım, uzun oldugu icin buraya aktarmadim.

Aslı Cin dedi ki...

Tuğçe, haklısın çok var :) Ama herkes o kaar hırslı değil bence, yani en azından bu konuda :)))

Jelatin, aslına bakarsan ben kendine güvenen ve kendisini aday gösterenlere imreniyorum, yukarıda yazdığım şey samimiydi. Benim de arkadaşım böyle bir şey düzenlese, ben de katılırdım zaten. Oy konusunda çok güldürdün beni. Ben henüz kimseye veremedim, çünkü hangi arkadaşıma versem diğerine haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum :(

Ayşe, yooo, tam olarak hissettiklerimi yazmışsın doğrusu :)

Yumurcak hemen gelip okuyorum :)

Adsız dedi ki...

Selamlar bende gezerken ugradim. Blog kesfine ciktim yani..
Blog denizinde gezinti bitmek bilmiyor egerki vakit olunca..
Blog yarismalari oluyor evet bunlarin bir faydasida belki tanitim amacli iyi olabilirler katilanlara, bende bilerek katilmadim amac ödül olmadan tanitim amaclida katilabilirdim dedim sonradan, yani daha cok kisi tanimak icin ..vs.

Blog arkadasliklari bence karsilikli olunca daha güzel. Ben karsiliksiz birilerinede giderim elbette ama birileride bana geri gelince hosuma gidiyor tabiki. Bazi bloglar varki o gelmese bile ugruyorum elim alismis oluyor artik:)

Sevgiler

zeya dedi ki...

Aslı itiraf ediyorum:) senin linklerini kendi linklerim gibi kullanıyorum. Seni okuduktan sonra oraya geçip devam ediyorum.
Sakın linkleri kaldırıp beni zora sokma :):):):)

Blog yarışmasına bu tip yarışmların Türkiye de çoğalmasını desteklemek için girdi herkes. yine bir çok olay olacaktır oy kapma yarışları başlayacaktır. Bunlar blog yazmanın cilveleri sanırım :)

Zaten ödül de belli değil komik bir durum ortada ben dahil bir çok kişi ödülü belli olmayan yarışmada yarışıyor :):)

Atınıza başarılar dilerim. Şapka takıp ödül törenine gitme planımızı unutma ben tüllüsünden takacağım.

Taşınma işlemlerinde kolay gelsin. Haa bir de gözün aydın sevgilinin gelişine...

Aslı Cin dedi ki...

Kelebekgibi, bloglardan tanıyıp tanıştığım o kadar çok arkadaşım oldu ki, blogların bu konudaki gücünü inkar edemem. Ama her zaman blog gezmeye zaman bulunamıyor ne yazık ki :(

Zeya, dur daha bu alıştırma koşusuydu. Gideceğiz inşallah. Ben de çiçekli elbiseme gidecek şöyle çiçekli bir şapka istiyorum :))) Yarışmada tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

yeliz dedi ki...

ben de blog yazmaya sadece yazmayı sevdiğim için başladım. biraz acemiyim sanırım beni kaç kişi okumuş nerden öğrenirim bilmiyorum mesela:) ama bana yorum bırakan birileri oluyor acayip seviniyorum, en azından birilerinin yazdıklarını okuduğunu bilmek güzel.. yarışmak biraz garip, yani blog çok kişisel bir uğraş, bana anlamsız geldi :)

Aslı Cin dedi ki...

Yeliz, insanin daha iyisini yaabilme isteginden belki de. Ben sadece yarismalara karsiyim, cunku herkes cok iyi iken sadece bir kisi birinci oluyor. Iyi de kime gore?