Nisan 12, 2008

Kadının adı yok.

BARIŞ mesajı vermek için gelinliğiyle Milano’dan yola çıkan İtalyan sanatçı Pippa Bacca (33), 12 gün önce kaybolduğu Gebze’de ölü bulundu. Ormanlık alanda yarı çıplak halde bulunan Bacca’nın tecavüze uğradığı da belirlendi. Gözaltına alınan 2 çocuk babası Murat K., otostop yaparken kamyonetine aldığı Bacca’ya, tecavüz edip, öldürdüğünü itiraf etti.

italya'dan, ülke genelimizin de eleştirdiği İsrail ve Amerika gibi savaş yandaşı ülkeleri protesto etmek için yola çıkmış bir kadının, internet gazetelerinde çıkan en ufak olayda bile, sapkın yada gavur diyerek haber yorumlarında aklımızca aşağıladığımız Avrupa ve Balkan ülkelerinden sağ salim geçtikten sonra, Müslüman bir ülkede tecavüze uğrayıp öldürülmesi, bizim biraz olsun özeleştiri yapmamızı sağlar mı acaba?

Hiç sanmıyorum.

Kadınla erkeğin yanyana oturmasına bile tahammül edemeyen zihniyetlerin dürtüleri baskı altına alınmış nesilleri, cinsellik hakkında bile konuşmayı tu kaka olarak görmeye devam edip, kadınları evlere yada örtülere kapattığı sürece, yasak elmanın cazibesi daha çok insanın şeytana uymasına sebep olacak.

Ne alakası var demeyin.

Bir yanda tecavüze yeltenecek kadar aklı başından alınmış aç adamlar, bir yanda Güzin ablaya abuk subuk sorular soran kazık kadar kadınlar, öte yanda her gayrimuslimi bilmemne gazetesinin arka sayfa güzeli , Türk erkeğine aç Helga yada Olga sanan zavallılar. Cahiller, cühelalar, görmemişler...

Olan kadınlara oluyor ama farkedemiyoruz ne yazık ki, çünkü ülkemizde,

kadının gerçekten de adı yok.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Asli'cim o haberi okudugumdan beri sinirlerim tepemde-zaten ulkemizde artan bu tecavuz olaylari beni cok uzuyordu-bu da uzerine tuz biber oldu-neden boyle oluyor, neden birseyler yapilmiyor, neden tecavuzculer degilde tecavuze ugrayanlar cezalandiriliyor,tum bu sorular beynimi kemirip duruyor..

senaaaaa dedi ki...

haberi dün okudum, midem bulandı.
içimden dalga dalga öfke yükseldi, ve bugün gazeteyi okuyorum, bu kadının başına gelenler her gün bir sürü türk kadının da başına geliyor ve 3. sayfa haberi olmaktan öteye geçemiyor, sanki avrupaya mahcup olduk, imajımız çizildi gibi bir hava içinde haberler, özür dileriz, çok kınıyoruz, bilmem ne.. burada milliyetin dinin ne önemi var, bir erkek, yolda gördüğü bir kadına laf atma, sarkıntılık etme hakkını kendinde buluyorsa, müsait bi yerde tecavüz etme hakkını da kendinde bulur. ülkemizde ne biçim erkekler yetişiyor. bunu düşünmek beni cidden korkutuyor. kadınların erkeklerle eşit olduğu, onların canı istemediği sürece hiç kimsenin onlara dokunamayacağını öğretmiyor muyuz erkeklere? bu nasıl bir küstahlık, nasıl bir cahillik, nasıl bir vahşet?
avrupaya özür dilemeyi boşverip önce dönüp içimize bakmalıyız, aynı kafada erkekler yetiştirildikçe, kadınlar tecavüzcüleriyle evlendirildikçe durum değişmiyecek. keşke hiç gelmeseydin türkiyeye diyorum şimdi, barışa iyiliğie inanmasaydın, buraya hiç gelmeseydin ve yaşamaya devam etseydin.

ERDIL dedi ki...

8.Mart KADINLAR GÜNÜ.
Beyaz bir gelinlik.
Mutlulugu,Barisi temsil ediyordu.
Her atilan adimda beyaz griyi taniyor.
31.Mart.Yer Gebze beyaz yok,gri yok,kara bile yok,kirmiziya boyanmisdi baris adina atilan adimlar.
KADINLAR GÜNÜ diye anilan gün.
23 günde eriyip gidmisdi.
Saygilarla.

elektra dedi ki...

aslı, haftasonu her gazete ilk sayfasını bu habere ayırmıştı malum.çoğu da özür dileriz, çok üzgünüz tadında yazılar yazdı köşecilerin. böyle bir gazetenin üçüncü sayfasında ama, ' akdeniz'de garson kalmadı hepsini yabancı kadınlar kaptı' tadında bir haber vardı. cinim tepeme çıktı gazeteyi duvara fırlattım. işte bu ikiyüzlülüğünden kurtulmadıkça kamuoyu yaratma gücüne sahip medya, her turist kadın gönüllü partnerdir algılamasını yıkıp bu kadınları koruyamaz bu ülke. :(((( bizim kendi kadınımızı nasıl koruyacağımız zaten ayrı ve çoooook güüüç bir mesele.

uykucu dedi ki...

resmen alacakaranlık kuşağı gibi .sinirden güldüm kadının düşüncesine eylemine bak vede nerde başına gelene bak!!o manyak gelinliği birde evine götürmüş yuh artık dedim ya, insanlık ne halde ve bizim insanlarımız ne halde. her gün bir tecavüz haberi duymaktan gazete okuyamıyorum.barajlara şap dökme eylemi falanmı yapılsa?İnsanlık nasıl düzelecek ,nasıl akıl başa gelecek bilmemki. çocuklarımızı nasıl koruyacağız ?
açıkcası ödüm kopuyor..

Handan dedi ki...

desteğiniz ve blogunuzda yapacağınız çağrı için çok teşekkür ederim aslı.
sevgiler selamlar

Adsız dedi ki...

Hepsi iyi doğru. ve olanlar insanlık adına gerçekten çok çok çok utanç verici. yüz kızartıcı bir durum da....
Ama, lakin, fakat yahu kadın sırtında "gelinlikle" bir yola çıkmışsın.
Geçeceğin ülkeleri bir araştır, incele.
Gelinlik her yerde barış anlamına mı gelir???
daha doğrusu gelinlik -masumiyeti evet-, ama ne zaman barışı anlattı yahu?
Gelinlik barışı mı temsil eder, yoksa eğitimsiz abaza!ların aklına başka şeyler mi çağrıştırır?
Yani başına gelenler de kendi dangalaklığının yüzdesi de az değil diyorum kısaca.
(Bu söylediklerim katili haklı çıkarmaz asla, bunu da kesin olarak belirteyim. Ama maalesef bu ülkede böyle abazan gerçeği de var işte. Bir gün herkesin "insan" olması dileği ile.)

Tanya's dedi ki...

Söyleyecek çok şey var..ama aslında hiç bir şey yok..yazında zaten herşey var..

Adsız dedi ki...

konuyla ilgisi yok ama önemli olduğunu düşünüyorum ve yazıyorum atv de muhabir adlı programda macaristanlı bir biyoloğun kanser tedavisi için geliştirdiği bir sudan bahsedildi ülkemizde bir adam eşi ve kendisi için internette kanseri tedavi edecek farklı yöntemler araştırırken buluyor bu budapeştedeki biyoloğu neyse atv deki programda konuktu diğer konukta kemoterapi böl.başkanıydı oda onayladı fakat normal tedaviye devam ediliyor destek olarak bu su içiliyormuş denenmiş ve iyi sonuç alınmış o yüzden ilgilenmelisin bence daha detaylı gerçi suyu ülkemize getirmede sorun oluyormuş ama eşi ve kendi hasta olan adam temin etmiş ve fayda görmüşler.sen duymuştun belki ama ben yinede haberin olsun dedim.

Aslı Cin dedi ki...

Banu'cuğum erkek egemen toplumda böylesi işlerine geliyor da ondan. Bizim kadınlarımızda ne yazık ki sindirildikçe siniyor, evlere kapanmaya başlıyorlar.

Sena, bunun sonu var mı? Dünyaya rezşl olmamızın bir anlamı? Ne yani dışarıdan gelenlere saldırılmamasını sağlasak bizim sorunumuz çözülecek mi? Haklısın ama bir şey yapmak lazım.

Erdil bey, keşke tüm beyler sizin gibi duyarlı olsa, teşekkürler.

Elektra hiç sorma, bu haberler her zaman var. Onlar da kadınları kullanıyorlar. 3. sayfada tecavüz haberi, ekinde çıplak kadın fotoğrafı. Ne anladım ben bu işten?

Figen, inan bana her haberden sonra daha şüpheci ve korumacı bir anne olup çıkıyorum. 2. çocuk fikri de daha yukarılardaki raflara kalkıyor.

Handan, birazdan çağrını yazacağım.

İsimsiz arkadaşım bir dahaki sefere isimli olur musun? Haklısın, tabii ki riskleri düşünmüş olması gerekir, en azından arkadaşından ayrılmaması gerekirdi, ama bu yola çıkış amacı ile çelişiyordu. Ne iddia ediyormuş: Dünya güvenli bir yerdir. Demek ki değilmiş.

Tanya, acı çok acı.

Bir diğer isimsiz arkadaşım, teşekkürler bilgi için. Onu değil ama başka bir kaç haber aldım bu konularda. Şu anda hastanede steril ortamda olduğu ve çiğ ve kapalı olmayan bir şey yiyip içemediği için bir şey yapamıyoruz. Bunları doktor kontrolü olmadan verebileceğimizi zannetmiyorum ama o günler bir gelsin, inşallah hastaneden çıkınca bitkisel tedaviye de el atacağız.

Handan dedi ki...

sevgili aslı, desteğin için çok teşekkür ederim. bu taziye yürüyüşü ilk aklımdaki haliyle olmasa dahi, ilk fırsatta milano'ya gidip pippa bacca'nın annesine, annemden alacağım bir ''beyaz tülbent'' vermek olacak. çünkü beyaz tülbent, barışı, saflığı, ve anadolu kadınını simgeler. yanına bir de annemin önerisiyle bir zeytin dalı koyacağım. aradan biraz zaman geçse bile bu ziyareti yapacağım. tabii ki yürüyüş fikrim hala geçerli; bana eşlik edecek en az bir arkadaş bulduğum anda çıkacağım bu yola.

selamlar, sevgiler
handan

Aslı Cin dedi ki...

Handan, ben bir değil, bir çok insan bulacağına inanıyorum, fazla mı iyiniyetliyim yoksa?

Handan dedi ki...

Aslı, şu an 2 kadınız; bu yeterince mutluluk verici bir durum. ola ki 2 kişi daha katılı, onlara da istanbul/beyrut yolunu önereceğiz. kabul ederlerse tabii, bir yol başsağlığına bir yol pippa nın yarım bıraktığına olacak böylece. umarım iyiniyetli düşüncelerin karşılığını bulur ve daha fazla oluruz. selamlar

Aslı Cin dedi ki...

Handan, çok sevindim, beni gelişmelerden haberdar edersen ben de buradan duyururum.

Kalan yolun bitirilmesi de çok iyi bir fikir doğrusu.