Mayıs 10, 2008

Kitap dizi falan filan

İki günde iki kitap bitti.

Biri Mevlana'dan 100 bilgelik hikayesi. Beklediğim gibi değildi ama altı çizilecek çok şey buldum yine de. Sevgi arkadaşlar, saygı ve hoş görüden bahsediyor. Kılık kıyafetten değil, ilgi alanına girer mi kimilerinin bilmem.

Biri de Aziz Nesin'den İstanbul'un halleri. Nesin'in İstanbul kahramanlı öykülerinin bir derlemesi. Bazı hikayeleri kahkahalarla okudum yine. " Du bakalım Noolecek?" hikayesi hangi kitaptaydı hatırlayan var mı? Ona bayılırım, aklıma geldikçe gülüyorum, bu kitapta yoktu.

Deniz Gezmiş'i okuyorum şimdi.

Bir de, bu hafta Hatırla Sevgili'yi seyrettiniz mi ?

6 yorum:

elektra dedi ki...

anneler günün kutlu olsun aslı:)

Aslı Cin dedi ki...

Elektra, çok incesin, çok teşekkür ederim.

nymphea dedi ki...

Aslı, o hikaye 'Sizin memlekette eşek yok mu?' isimli kitaptaydı diye hatırlıyorum. Aklıma getirdin ben de okicam tekrar. Şimdiden anneler gununu kutlarım:))

Aslı Cin dedi ki...

Nym, kaybettiğim kitaplardan biri de o. Tekrar edinmeli :) Teşekkür ederim çok :)))

el*ff dedi ki...

selamm...
evet bu hafta ve daha önceki haftalarda da izledim hatırla sevgili yi...
görüyoruz işte bu ülkede birileri düğmeye basıyor ve birileride hiç düşünmeden onlara alet oluyor dün de öyleydi ve bugün de öyle...
Örümcek kafalıların okullara yaptıklarından dolayı da utanç duyuyorum, sözlerinin tamamına da katılıyorum yorum yapan pek çok isimsizin de aynı kafa yapısına sahip olduğuna eminim aksi takdirde senin pırıl pırıl olan kapalıları değil de dışı kapalı içi kurt kaynayanları kasdettiğini anlarlardı eminim ki...
böyle bi topluma çocuk doğurulup anne olunur mu emin değilim ...
bu cesareti gösteren annelere de sonsuz saygı duyuyorum ve gününüzü kutluyorum....

Aslı Cin dedi ki...

Elf, herşeyden önce teşekkür ederim. Ne yazık ki insanlar anlamak istediklerini anlıyorlar. Sanıyorlar ki insanların inancını ölçen gözle görülür kıstaslar var. Mevlana'yı okuduktan sonra anladım ki hoşgörü anlayışımız bile farklı kimileriyle. Onlar diyor ki hoşgörülü davranın, ayrımcılık yapıyorsnuz. Ben de aynı şeyleri onlara söylüyorum. Öyle bir tablo çiziliyor ki sanki ülkemizde herkes istediğini giyebiliyormuş gibi. En son 60 lardaymış o. Ben de diyorum ki hoşgörü insanı kadın erkek olarak değil, Mevlana'nın da dediği gibi insan olarak görüp kabul etmektir. Onu kadın olarak görüp bir yerlerini kapatmak, bir yerlere kapatmak değil.