Mayıs 27, 2008

Komşu komşu hu !

Mor ve Ötesine tebrikler. Gerek duruşları, gerek görünümleri ve gerekse şarkıları ile bence gecenin yıldızı onlardı. Ama malum bu Eurovision. Hani her geçen yıl üçe beşe ayrılan Balkan ülkelerinin ve toprakları Avrupa'da olmayan bilimum ülkenin katılımı ile herkesin önüm sağım solum diyerek komşularına oy verdiği, zaten oylama sisteminin de beş para etmediği, ancak gurbetçi insanlarımızdan aldığımız oylarla son yıllarda üst sıralarda yer aldığımız, o oylarda olmasa diğer şarkılara beş basacak şarkılarımızın yerlerde sürüneceği yarışma.

AB'ye girmek istediğimizde bizim Avrupa ülkesi olmadığımızı söyleyerek omuz silken Avrupa'nın, konu yarışma olunca Avrupa'da toprağı olmayan İsrail, Azerbeycan, Ermenistan gibi ülkelere gayet güzel kucak açtığını bize gösteren yarışma aynı zamanda.

Madem öyle, ben gelecek yıl Lübnan, Mısır, Suriye ve hatta katılmak isterlerse İran'ın da katılmasını istiyorum. Hem herşeye burnunu sokan Amerika nerede?

Idol'ını mı arıyor?

Söylenecek çok şey var aslında. Bull Shit diyerek bu yarışmanın kompleksinden ne zaman kurtulabileceğiz acaba?

Yarı Amerikanca ! yarı Türkçe yazarak pek meşhur köşe yazarlarımızdan birini andırdım ama aslında benim korkum her konuda söyleyecek bir şey bulabilen ile şu her konuda ahkam kesen diğer köşe yazarımıza benzemeye başlıyor oluşum.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

En komiği de galiba Portekiz'in İspanya'ya verdiği 12 puandı!!!

Aslı Cin dedi ki...

Her zamanki gibi :)