Haziran 05, 2008

I love Clorex

Efenim, oturacağımız ev dublex. Temizlik kolay değil. Hele o eve yerleşmek hiç kolay değil.

Dolayısıyla biz buraya gelmeden önce eşim arada bir, bir kadın tutarak temizlik yaptırmış. Velakin, bana pek üstten üstten yaptıklarını da söylemişti.

Biz buraya gelmeden bir gün önce tekrar temizlik yapılan eve girdiğimde en azından tozlu dolaplara kıyafetlerimin tepilmiş olmamasını dilerdim.

O iki günü ellerim su toplayana kadar temizlik ve yerleşme ile geçirdim.

Herneyse geçtiğimiz gün teyzeyi yine çağırdık, ille de neden o diye sormayın, buradaki dili bilmiyorum ki derdimi anlatayım.

Teyze geldi, iyi hoş, işe girişti ama, ben her yere ayrı bez verdikçe kendi bezlerini çıkarıyor. Bak diyorum bu lavaboya, bu tuvalete, bu küvete falan filan... Abuk subuk yerleri alakasız bezlerle siliyor. Saçlarım diken diken, kadını kaçırmak da istemiyorum.

O İngilizce bilmiyor, ben de onun dilini.

İşaret dili ile anlaşıyoruz, salakça taklitler yapıyorum yada uygulamalı gösteriyorum herşeyi.

Koca mutfağı bir saatte dolap içlerine kadar temizledi sözde. Bir daha sil dediğimde de bozuluyor.

Silmek, bezi gezdirmek onlar için sanırım, ovalamak falan yok.

Ama cifin nerede kullanılacağını da bana öğretmeye çalışıyor. Bir ara "I love Clorex gibi"abuk bir cümle bile kurdum kadına derdimi anlatabilmek için. Lütfen kullandı fayanslara.

Gösterdiğim yerlere onunla iş yapınca biraz eğildi.

O sırada telefon geldi, okulları gezmek için çıkmıştık bir önceki gün, bir yere başvuru formunu bırakmamız gerekiyordu, hemen çıktık oğluşla. Geleceğim dedim, anladığını gösterir gibi başını salladı.

İki saat sonra geldim toz olmuş kadın. Anlayacağınız koca ev 5 saatte bitmiş. Arkasından bir daha temizlik yaptım.

Anlaşıldı, temizlik ellerimden öper, küçük bir ev mi baksam ne?

14 yorum:

loungetime dedi ki...

Aslı, orası neresi?
Cidden merak ettim. Sanki akdenizde bir ülke , mesela İspanya olabilir mi?

Aslı Cin dedi ki...

Loungetime, öyle olsun :) Anlatacaklarımdan zaten çıkacak zamanla :)))

Mademoiselle dedi ki...

Ya bu yaziyi ben yazmis olabilir miyim...Hikaye ayni, tek fark buradakilerin Ingilizce biliyor olmalari. Biliyor derken yani cat pat konusabiliyor olmalari... Oyle maalesef, yurt disindakilerin temizlikten anlayisi bu sekilde...Gecen hafta benimki geldi, iki gun once sirketin temizledigi ve hic kullanilmayan misafir banyosunu 1 saatte, evin geri kalanini da 4 saatte bitirdi, ben bu yetersiz deyince canim cikti, cok yoruldum, bir dahaki sefere senin dedigin gibi olsun dedi, simdiye kadar kimseden duymadigim bir miktari kendisini cok yordugum gerekcesi ile talep etti ve o gittikten sonra ben bir 4 saat daha temizlik yaptim. Amerikalilar hep anormalligin Turk kadinlarinda oldugunu soylerdi...Belkide haklilardir...Aramiza hosgeldin demek istiyorum...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ben de merak ediyorum ama Aslı sormayın, söylemem dediği için korktum sormaya:)) Allah kolaylık versin Aslıcım!!! Dublex ev ve temizlik...Ama bakarsın etrafı ve insanları tanıdıkça istediğin gibi birini bulabilirsin! Belli olmaz;) Peki bize foto göstermeyecek misin yeni evinden:)))

Meraklı Sebla:)))

Aslı Cin dedi ki...

Matmazel, gerçekten de aranıza geldim. Demek ki yurtdışına taşınan herkes aynı şeyleri yaşıyor :)

Sebla'cığım, açıklamamam için bir gerekçem yok aslında, ama şu an için söylemiyorum. Ben anlattıkça ortaya çıkacak zaten. Eğlencesi de orada :)

Madem merak ettin, ev fotoğraflarını sana mail atarım, ok? :)

Adsız dedi ki...

Asli'cim oncelikle yeni yuvana hosgeldin demek istiyorum. Inan bana burada da durum pek farkli degil-cok yakin bir arkadasimin evine gelen temizlikcinin yaptigi i$e tanik olduktan sonra temizlikten sogudum desem yeri var-bu yuzden iki katli devasa evin tum temizligi bende maalesef-bir kere eve cagirdim bir hatunu temizlik icin,ilk tasindigimiz seneydi- camlari silermisiniz dedim-"neden?" diye sordu dusun artik-paranla bile i$ yaptiramiyorsun-trajikomik yani. Neyse tek sorun temizlik olsun, senin rahatin yerinde olsunda gerisi bo$ aslinda. Cok opuyorum.

Aslı Cin dedi ki...

Banu iyi dileklerin için çok teşekkürler, haklısın, iyi olalım da gerisi boş.

Cam konusunda ben de aynı şeyleri yaşadım. Gösterdiğim yeri silmiş,aşağıdaki camlar duruyor. Eh ne yapalım, idare edeceğiz...

Nihan dedi ki...

Aslicigim,
Yeni evin yeni hayatin hayirli ugurlu olsun. Ya bu yurtdisinda temizlikci konusu cok buyuk sorun. Ama bazen ne dusunuyorum biliyor musun, biz bu dip kose temizlikle bu kadar cok vakit kaybederken eloglu ustun koru yapiyor temizligini geriye kalan vaktini de daha hayirli islere ayiriyor. Ama yine de kiyafetlerini tozlu dolaplara koyar misin desen, bir aydir dolap indirip temizleyen bahar temizligini bitiremeyen birisi olarak tabii ki hayir derim. Cok kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Yeni evin yeni hayatın hayırlı olsun Aslıcinim:))

Hani bende merak etmedim dersem yalan olur Allah çarpar:))

Banada mail atsan evinin fotolarını olmamzmı ki?:))sevgiyle öpüyorum..

Sebnem'den dedi ki...

ev fotolarını bende bekliyorum heyecanla..
seni gözümün önünde canlandırdım..amma kıl olmuşsundur..doğrusu bende olurum..
canım benim..yeni hayatında heeeeep mutlu ol..

ceyndo dedi ki...

Yeni hayatınız hayırlı olsun. Değişiklik her zaman iyidir. Temizlik konusuna gelince, biz Sofya'ya taşındığımızda ve evimizi tuttuğumuzda gerek eşimin iş yerindeki Türklerden gerekse kendi Bulgar ev sahibimizden temizlikçi kadınların temizlikten pek de hoşlanmadıklarını ama buna rağmen güzel rakamlar istediklerini öğrendik. O yüzden hiç kalkışmadık bir tane edinmeye ve karı koca giriştik eve. O gün bugündür ayda bir, çok tembelliğimiz tutarsa daha da uzun sürede, haftasonu güzel bir iş bölümüyle temizliyoruz evi.
Dil konusunda çektiğin güçlüğü çok iyi anlıyorum. Özellikle market alışverişlerinde can sıkıcı olabiliyor. Ama herşeye uyum sağlayan insan evladı buna da alışıyor.
Sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Nihan haklısın aslında ama genlerimizde mi var ne? Aslına bakarsan çalışırken bu kadar da titizlenmezdim. Şimdi ev her gün elimin altında ya :)

Elçin, atarım tabii, neden olmasın?Ama biraz misaade, bir yerleşeyim tam olarak.

Sebooo, sen beni bilirsin :)

Çok düşünen kadın, bu iyi bir fikirmiş bak ! :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bir daha eve gelen temizlikçiye bezlerle ilgili sinirlenmeyeyim en azından aynı dili konuşuyoruz , çok şükür.
Temizlik konusunda çok kolay gelsin.

Aslı Cin dedi ki...

Ezgiii, teşekkür ederim.

Çocukla çocuk, halaaa temizlik yapıyorum desem???