Haziran 09, 2008

Kim daha "İnsan" ?

Hemen cevabı vereyim.

Hayvan diyerek geçtiğiniz, dikkate almadığınız, canları yokmuş gibi davrandığınız, yollarda tekmelediğiniz, çocuklarınızı onlarla korkuttuğunuz, evdeki yemeklerinizi çöpe dökerken aklınızın ucundan dahi sokaklarda aç dolaştıklarını düşünmediğiniz , ve nihayetinde belki ama belki hastalanır da bizi ısırır diye düşünerek acımasızca öldürdüğünüz, ama aklınızın ucundan bir dakika dahi aşılatıp onları hastalıktan korumayı düşünmediğiniz hayvanlar var ya.
İşte onlar sizden daha insan !!!
Bu yazıda bir aşağılama var mı?
Evet var.
Bunları yapanları ben de hiç acımadan aşağılıyor, insandan saymıyorum. Az bile yapıyorum. Ne vicdanlarımıza, ne dinimize inançlarımıza, ne de akıl sahibi insan oluşumuza sığdırabiliyorum. Ama tabii anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.
...
Bir reklam var ekranlarda.
Bir araba reklamı.
Hani küçük çocuk ve köpeği karşı kaldırımlarda kalıyorlar da, kırmızı ışıklarda duran yanlardan kapıları açılan arabalar, kapılarını açıp köpeğin karşıya çocuğun yanına geçmesini sağlıyorlar.
Size inandırıcı geldi mi?
Bana gelmedi. Zaten belli ki yabancı menşeli bir reklam. Bizde böyle bir şey olabilir mi sizce?
Bir aile, amaaan pis hayvan der geçer. Bir diğerinin çocukları çığlık çığlığa kaçışır, korkudan kapıyı açmazlar. Bir diğeri daha ileri gidip köpeği ezmeye çalışır. Bir aile...
Belki bir aile yardım eder, ne dersiniz?
Biraz olsun hayvan severler var aramızda değil mi?
Ya da hiç olmazsa bunun bir katliam olduğuna inanıyorsunuz siz de değil mi?
Lütfen evet deyin, gün be gün ümidimi ve insanlığa inancımı kaybediyorum çünkü...

5 yorum:

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ne yazık ki kimse yok buralarda. Cuma günü bizim her türlü uyarılarımıza rağmen karşıdan karşıya geçen köpeğe hızla çarpan çarptıktan sonra biraz ileride durup arabasına bir şey olmuş mu diye bakan yaratıkları gördükten sonra ve boynuna çocuklar tarafından naylon torbanın tutma yeri geçirilmiş bir kediyi kurtarmaya çalışırken kalmadığını üzülerek söylüyorum.

yass dedi ki...

ben hayatta kin tutamam.. uzun surelı nefret edemem.. bır grup harıc.. hayvan dusmanları!!

onlar aklıma gelınce bınlerce kotu soz, bınlerce ıgrenc dusunceler aklıma gelıyor.. hatta kısasa kısas olsun ıstıyorum hukumlerı..neyse..

aslı abla durum cok daha vahım bılıyor musunuz.. uye oldugum gruplardan ogrendıgıme gore yenı bır sektor turemıs. burada kedı kopeklerı sokaklardan, hatta internet uzerınden ucretsız verılen hayvancagazları toplayıp onların "et" olarak goruldugu memleketlere yolluyorlarmıs.. ve bunun ıcınde genelde kucuk cocukları kullanıyorlarmıs..

ben dehsete dustum!

Tanya's dedi ki...

Aslicim,

Evet..kocaman bir evet..hayvanseverler hep var..zamanla nesilleri tükenme tehlikesine girse bile..

Aslı Cin dedi ki...

Evet 3 yorumla ümitsizliğe düşüyor insan ama ben hala ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum arkadaşlar ...

Aslı Cin dedi ki...

Bu arada Yass yazdığına inanamadım, korkunç bir şey ama doğrusu olmayacak şey de değil.