Ağustos 28, 2008

Tanıştırayım

Bu sizinle yazışmama, konuşmama, ve ziyaret etmeme yardımcı olacak yeni asistanım. Kendileri pek stil sahibi. Aslında aynı paraya kendileirnden 1 Gb daha hızlısını alabiliyordum ama kendileri pek özel, limitli sayıda yapılmış. Dolayısıyla onu bulabilmem bile bir şans oldu. Hem tasarımı, hem rengi, hem kendisi ile uyumlu faresi ve koruma çantası ile ben buradayım diyor. Bilgisayar ustalarının Xp ile karşılaştırdıklarında pek hoşlarına gitmeyen vista var içinde ama benim aradığım özelliklerin hepsi içinde olduğu, pek fazla bir şey aramadığım ve Vistanın o dokunmatik hissi veren yepyeni görüntüsü hoşuma gittiği için sorun yok. Hızlı olsun, sorunsuz bağlanayım nete, yüklediğim photoshop ıvır zıvırla çalışma hızıma yetişsin, uzaktakilerle bağlantımı sağlasın, filmlerimi iyi bir ekrandan izleyeyim ve bu ekran pek küçük olmasın yeter dedim. Karşıma o çıkınca tamam bu dediğim zaman, görüntüsü de bonusu oldu.

Dün geceden beri sünger Bob gibiyim. Vistayı sevdim. Xp de kimmiş? İnsanın hayatını kolaylaştıracak detaylar var içinde.Daha içinde istediğim programlar yok, eskisine talimim.

Bu arada emektar eskisinin de pek bir şeyi yoktu aslında. Sadece wireless taktıramamıştım, kamerası kulaklığı falan ayrıydı, bir iki programı aynı anda çalıştırırken kilitleniyordu ve çok yavaştı.

Avantajları da yok değildi. Misal oğlum yavaş diye benimkini beğenmeyip babasınınkine yapışıyordu. Beklerken peygamber sabrı falan kazanıyordum.

Şimdi oğluş baktı ki evde fazla bilgisayar var benim bu diyor ama çok bekler. 4 yaşında bilgisayarı olan 14 yaşında ne ister? Anneme götüreceğim ki onunla da istediğimiz zaman konuşabilelim netten. Silerim bir çok programı, oldukca hızlanır.

Bir de annem çok sabırlı kadındır, iyi anlaşırlar sanırım...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

iyi günlerde kullan çok iyi yapmışsın..bende istiyorum amaaaaa....

Unknown dedi ki...

eminim benimkinden yavaş değildir senin emektar....

enne dedi ki...

Üff, süpermiş! Ben evdekini sadece internete giriş için kullandığımdan daha hızlısını almıyorum ama bunu görünce almak istedim hemen bir tane:) Bu arada benim kızım da 3.5 yaşında ama "anne dur ben bi meyillerime bakiiim " deyip tık tık tık klavyede yazı yazıyor durmadan:) Ne olacak bu teknoloji çılgınlığında bizim çocuklarımız bilemiyorum? Senin dediğin gibi 14 yaşında ne yapacaklar? Sanırım uzaya gitmek isteyecekler.

Aslı Cin dedi ki...

Elçin teşekkür ederim, umarım sen de sevdiğin bir tanesini edinirsin.

Enne, evet ya süper. kiremitle vişne arası bir kırmızılığı var, desenleri farede de var, sanırım çok kadınsı olacak ama özellikleirnden çok görüntüsüne vuruldum. Aslında sesi ve kamera görüntüsünü denemedim daha :)))
Bu arada bizimkilerle nasıl başa çıkacağımızı bilemiyorum ben de. Benim başaramadığım oyunları oynuyor, her akşam 1 saat izni var.

Nihan dedi ki...

Güle güle kullan Aslı. Benim 5 yaşındaki labtop'um da can cekisiyor aslinda...

Aslı Cin dedi ki...

Teşekkürler Nihan. Emeklilik yaşı gelmişse çok zorlama o zaman sen de.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Güle güle kullanın. Oğlunuz yerine annenize verme fikrine katılıyorum, bu çocuklar biraz dışarda oynasınlar değil mi?