Eylül 20, 2008

Sinir eden şeyler...

Handan beni mimlemişti.

Her zaman optimist olmaya çalıştığım için pek bir şey bulamayacağımı düşünüyordum. Heyhayt, meğer içimde bir yerde gizli o aksi kız, ben farkına varmayalı pek asık suratlı olmuş da içine atar dururmuş, ne bileyim. Velhasıl liste aslında uzun ama ben elimden geldiğince kısalttım.

Aslı nelerden nefret eder? Sabahtan başlayalım...

- Nefret etme tanımından nefret eder, hoşlanmıyorum diyelim biz şuna.
- Acele işe şeytan karışmasından , ki her işi aceledir Aslı'nın.
- Hastalıklardan, bu kadar nazlı bir bünyeye sahip olmaktan.
- Gazetenin benden önce açılıp mıncıklanmasından.
- Trafikteki saygısız insanlardan.
- Alışverişe çıktığımda enseme yapışan satış görevlilerinden, hele ki benimle kırk yıllık arkadaşımmış gibi senli benli konuşup, ben bilmiyormuşum gibi bana " Çok yakıştı canım bu sanaaa" diyenlerden, 10 liralık şeyi gözümün içine baka baka bana 1110 liraya satmaya çalışmalarından ve indirimde bindirim yaparak adeta bizlere süzme salak muamelesi çekenlerden.
-Gazeteyi açtığımda okuduğum haberlerden, haksızlıklardan, cahilliklerden, vurdumduymazlıklardan, sefaletten, nankörlükten, vurgunlardan, kinden, nefretten.
- Çocuğumun yanında sigara içenlerden. Sigarayı seviyorum ben diyenlerden. Sigara kokusundan.
- Ter kokusundan.Pis insanlardan. Yerlere çöp atanlardan, insanların tepesine bir şeyler silkeleyenlerden, çöp ayrıştırmanın ne olduğunu bilmeyenlerden, bir de üstüne üstlük öğrenmek istemeyerek, hala dünyanın gidişatının ne korkunç durumda olduğunu anlamak istemeyenlerden.
- Cehaletten. Cahil olmakta inat edenlerden. Ve tüm bu cehalet sahibi insanların seçimleri ile benim yurdumda yaşamak zorunda kaldıklarımdan.
- Dakik olmayan insanlardan. Ben dakik olabiliyorsam, sen de olabilirsin.
- Film izlerken dikkatimin dağıtılmasından.
- Kitaplarımın bitmesinden ve yaban ellerde kitapsız kalmaktan.
- Buralarda bulamayacağım şeyleri reklamlarda görüp istemekten. Kardeşim alabilen var alamayan var.
- Adsl in arızalanmasından.
- Gece uyumak sabah kalkmak bilmemekten.

Özellikle kimseyi mimlemiyorum ama eğer sizin de aklınıza bir şeyler geliyorsa, Aslı beni mimlemiş diye düşünebilirsiniz. Yok, illa davetiye isterim demeyin, bak bu nazdan niyazdan da pek hoşlanmam ben.

Not: Hayır, Bencil, düşüncesiz, görgüsüz, suratsız, sevimsiz, kompleksli, karaktersiz, kıskanç, çıkarcı, çomakçı insanlardan nefret etmiyorum, insanları olduğu gibi kabul edebilmek lazım bazen de, ne yazık ki hayat herkese adil davranmıyor ve kimileri bu çirkinlikleriyle hayatlarının sonuna kadar yaşamak zorunda kalıyor.

Dip not: Çok Ç. gördüm kendimi. Haha, eski işyerimdeki kızlar hatırlar onu, herşeyden nefret eden kızı. Yok ya, o kadar da değilim değil mi? Di deyin lütfen...

" Sigara içenlerden nefret ederim. Sigara içiyorum ama nefret ederim. Sigara içilmeyen odalar kokuyor, nefret ederim. Saçım da sigara kokuyor, nefret ederim. Nefret ediyorum sigaranın söndürüldüğünde çıkan kokusundan. Ne? Çok mu içiyorum? Sigara içmeme karışanlardan nefret ederim..."

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hayvanlara zarar verenlerden tas atanlardan onlari sevmeyen kotu kalpli insnalardanda nefret ettttttttt

Handan dedi ki...

günaydın, kadınların nefretlikleri genelde birbirine benziyor. ben bunu bir de erkeğe pas edeceğim bakalım ne çıkacak; bizden daha rahat oldukları kesin. selamlar

Unknown dedi ki...

nefret etmiyeceğim diyorsun olmuyorki rahat bırakmıyorlar...

Aslı Cin dedi ki...

Lütfen bir isim yazın, Ayşe Fatma ne olursa, isimsiz diye hitap etmek zorunda kalıyorum.

Evet haklısın, kesinlikle unutmuşum bunu, listeye bunu da ekliyorum.

Handan, evet, ama onlardan da birbirlerine benzer şeyler çıkar, hatta ben sana sıralayayım istersen :)

Elçin, evet, haklısın, bırakmıyorlar...

Adsız dedi ki...

hayvanlari sevmeyi abartip "cocugu" kivamina getirenlerden nefret ediyorum ben de. Hayvan hayvandir, kopek kopektir, kedi kedidir yahu bunu bu sekilde kabul etmek lazim.

Bir de hic sucunuz yok yolda kendi halinize yuruyorken baldirinizdan bi isirik aldigi zaman direkt bogasiniz geliyor, o zaman inanin o kadar "hayvanlari sevelim cosalim costuralim" kivaminda optimist olamiyorsunuz. ben olamadim sahsen, bi sey de yapmadim gerci ama, olan benim baldirla kollara oldu, 1-4-7-15-24. gunlerde igne yerken o kopekleri getirip bizim belediye sinirlari icine birakip kacan baska belediye calisanlarinin yedi ceddini tebrik ettim mesela. Onlardan da nefret ediyorum sanirim.