Eylül 25, 2008

Sony sorunsalı

Sony kalitesine güvendiğim bir marka idi. Ne yazık ki artık değil, bu sebeple de son olarak bilgisayarımı Hp ile yeniledim. Telefonum, benim ve eşimin dijital makinaları, kameramız ve bilimum ıvır zıvırım Sony di oysa. Bundan sonra tercih eder miyim bilmem. Kolay arızalanıyor ve arızalandıklarında tamir olmaları da uzun sürüyor. Garantin bitmişse ateş pahası tamiri, o da ayrı mevzu. Ki garantin bitmemişse bir açıdan daha da berbat bir durum, daha süresi dolmadan arıza.

Telefonum Sony Ericcson, bir süredir kapağındaki tuşlar çalışmaz oldu, arada bir kafası karışıyor, ekranda dokunduğun yerlerden farklı şeyler açılıyor. Malum yazmıştım, kameraların ikisinin de lensleri arızalandı. Birinin lensi için 400 lira istediler, diğeri garanti kapsamındaydı, yeni makina vereceğiz dediler, bir ay geçti, ben sabırsızlaşınca, başka bir model vereceğiz diyerek eskisinden daha düşük optik zoom ve pixele sahip bir makina önerdiler. Daha fazla gecikmemek için çaresiz, aslında bu daha ucuz ve özellikleri daha düşük makinayı kabul ettim. Tek avantajı bunun daha hafif olması ve garantisinin yeniden bir yıl olarak başlaması.

Naapalım, 6X değil de 3X optik zoom olsun, zaten pek fazla özelliğini de kullanmıyordum, bu da bana ders olur, diğerinin lensini de o bedele değiştireceğime bir tane daha yeni makina alırım olur biter.

Bu sefer Sony olmayacak, ondan eminim...

3 yorum:

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Aslı'cım,
Ne yazık ki sony hiç te adına yakışmayan bir müşteri memnuniyeti yaşatıyor bizlere.Benim de fotoğraf makinem arızalandı ama kendime bir türlü muhattap bulamadım.Bundan sonra asla diyorum ve yaşadıklarımı herkese anlatıyorum.En azından makinelerinin başına bişey geldiğinde kendileriyle ilgilenicek kimsenin olmadığını,bütün ilginin ürünü satana kadar olduğunu.Ben gördüğün gibi fazla dertliyim bu konuda:)
Buarada hoş geldin:)

Aslı Cin dedi ki...

:))) Geç oldu ama hoş bulmuştum, hem de çoook !

sunrise dedi ki...

Biz de biraktik Sony i. Oysa ne olursa olsun Sony olsun diye bir tavrimiz vardi. En son eve aldigimiz sebeke agi seklinde calismasi gereken telefonlardan biri bozulunca devamini yapmadiklarini ve telefon isinden tamamen cekildiklerini ogrenip; elimizde biri bozuldugu icin hicbiri calismayan bir ev telefon sistemi ile kalakaldik.