Ekim 20, 2008

Sıradan günlerimde ilginç bulduğum abuk subuk şeyler...

Kerem'in doğumgününü kutladık geçenlerde. O gün okumaya başladığı gün ayrıca. Konuşmayı tam çözemeden yarım yamalak harfleri biliyordu ama öğretmediğimden öğrenebileceğini düşünmemiştim. Zaten akıcı okuyamıyor henüz, uğraşmadığımdan hecelemeyi de bilmiyor, bir kaç yerde okumayı öğretmeyin yazıyordu, üzerine düşmüyorum ama durum içler acısı. Çünkü burada ona aldığım bir kaç kitap İngilizce, okuldan da haftalık kütüphane değişimimiz var. Velhasıl şimdi kelimelerin yarısını İng yarısın Türkçe okuyor, ...tık, ne yapacağız bilmiyorum.

Geçen gün " Hayır, pantolonumdan dolayı değil, çok yediğim için ağrıyor karnım" diye bir cümle kurdu. "Nihayet " den sonra ikinci bombası oldu. Yakında "Tevekkeli" yi cümle içinde kullanırsa şaşmayacağım.

Akıllıbebeğe yazdım, haftaya çıkar, bir de cinsellik konumuz var. Bu arada kız arkadaşı Nil'le evlenmeyeceğini, çünkü onun küçük olduğunu da öğrenmiş oldum kendisinden. Nil büyümeyecek sanki. Zaten o evlenmeyecekmiş, turşusunu kuracağım oğlumun...

Burada Türkler'in açtığı bir dernek ve dil okulu bulduk. Türkçe derslere ilgi çokmuş. Buradaki dil için de bir kurs açıyorlar, hem de Kerem'in okulda olacağı saatlerde. Eve yürüme mesafesinde olması, başka Türk'lerle tanışacak olmamız, bu arada okulun harika bir villa olup, canımız istediğinde takılabileceğimiz güzel bir bahçesinin olması da cabası. Evdeki dersleri bir süre bırakmam herhalde, bayağı ilerledik çünkü, az çok derdimi anlatıyorum.

Bir de spor ve dans merkezi buldum eve yakın. Salsadan Tangoya, Flamenkodan, Pilates ve Uzakdoğu sporlarına kadar her şey var. Gel gör ki hemen hepsi bana uymayan okul veya akşam saatlerinde. Bana bir tek Yoga ve ne uyuyor biliyor musunuz? Oryantal ! Olsun, yarın yogaya başlıyorum, Cts de üzülerek öğretmene oryantaldeki bu yeteneksizliğimi göstereceğim. Gitmesem olmaz, gitmek istiyorum, hareketsiz kaldım. Umarım göbek dansı ile meşhur bir ülkeden geldiğimi duyunca gülmez. Nereli olduğumu saklasam mı acaba?

5 yorum:

el*ff dedi ki...

yoga ve oryantal ne kadar zıt duruyor :)) ama oryantal i tavsiye ederim böyle bi deneyim yaşamışlığım var çoook eğlenceli oluyor :))))

Aslı Cin dedi ki...

Oryantal hareket için haftasonları, Yoga dinginlik için haftaiçinde. Yoga bana çok yabancı, yolun yarılarına gelen biri olarak yaşamımda artık kimi değişiklikler yapmalıyım, buna yardımcı olabileceğini düşünüyorum bildiğim kadarı ile.

ruhdagı dedi ki...

Size bir ödülüm vat :)

Bu arada ben acizane pilates topu öneriyorum şahane bir şey..

Sevgiler

funda dedi ki...

benim oğlum da 4 yaşında okumaya başladı. bir gün baktık ki gazetedeki yazıları okuyor. çok şaşırdık. evet erken öğretmeyin diyorlar ama bizim de öğretmek için hiç çabamız olmadı. hafrleri soruyordu, söylüyorduk, o da demek ki birleştirivermiş minicik aklıyla.. ben bir pedagogdan yardım almayı düşünüyorum. nasıl yönlendirmemiz gerektiği konusunda.. belki siz de danışabilirsiniz. ve eğer farklı kaynaktan farklı bir bilgi alırsanız , bana da iletirseniz ne sevinirim..
keremin yeni yaşı kutlu olsun.. ve umarım seçici ve bilinçli bir okuyucu olur hep...

Aslı Cin dedi ki...

Ruhdağı, ah keşke uysa istiyorum ama bu yıl olamayacak gibi görünüyor.

Funda, dileğin için teşekkürler, umarım öyle olur. Pedagogla konuşma şansım olmadı henüz, sen de bilgi alırsan ve yazarsan sevinirim. Ancak buradaki öğretmeni benim destek vermemi istiyor, bir de nasıl vereceğimi bilirsem harika olacak, şimdilik sorularına cvp veriyorum.