Kasım 21, 2008

Çıktık açık alınla...

International day bitti. Kıskanılan bir masaydık çünkü en çok çeşit bizdeydi, ayrıca broşürler, bilgisayarla tanıtımlar ve hoş sohbet de bizdeydi.

Ama kalabalıktan Kerem ezilip sıkılınca ağlama krizine girdi ve onunla ilgilenmekten ben bir şey anlamadım.

Ona da bir şey beğendiremedim, sadece bizim odadaki Meksika, Rusya, Güney Afrika ve Malezya masalarını biraz gezebildik. Güney Afrika'nın ağız tadına bayıldım.

İtalyanlar Lazanya ve Pizza getirmiş, Uzakdoğululara çok istediğim halde uğrayamadım. Çin ve Japonya uzaktaydı. Alman ve Yunanlıların küçüktü masası. Fransızlarda pek bir şey yoktu. Mısır ve Arabistan zengindi. Bosna lokum koymuştu. Avusturalya en eğlenceli masalardandı. İngilizler çay ve elmalı turta getirmişti. Daha bir kaç ülke daha vardı ama bayrakların hepsini bildiğimi iddia edemiyorum.

Herneyse, okulumuzda bu kadar farklı ülkelerden insanlar görmek beni en çok şaşırtan şey oldu.
Bizim masada liste şöyleydi:

En çok ilgi görenler

Mantı, sigara böreği, mayalı poğaça, yaprak sarma, kıymalı börek, lokum, irmik helvası, köfte

Sonra

Revani, çerkez tavuğu, kısır, cacık, kabak salatası, ayran, aşure, mücver

Sonra

Kereviz, barbunya, piyaz...


Herkes kendi ülkesine özgü şeyler giydi, bu sene öğrenmiş olduk, seneye oğluşa bir Efe kıyafeti bana da Bindalllı alacağım.

Her yer bayrak ve geleneksel kıyafet doluydu, gösterilerde bizim çocuklar bize özgü bir şey yapamadığından yer alamasak da bayraklı balonlar kapışıldı çocuklarca. Seneye herkese yetecek kadar getireceğim burada olursak.

Kimi ülkeler hasetlerinden uğramasa, kimileri bizi yanlış tanıtmaya çalışsa, kimileri bizi sevmese de, biz herkese Türk misafirperverliğini gösterdik. Eğlenceli ve yorucu bir gündü, ve başımızdaki el işi tülbentlerimize kadar çok beğenildik, mutluyuz, gururluyuz.

8 yorum:

Pnarist dedi ki...

Aslıcım bunlar inanılmaz güzel şeyler.Bayılıyorum kültürlerin paylaşılmasına,tanıtılmasına.Her daim var olsun "insan" olanların kardeşliği..

Adsız dedi ki...

ne güzel yapmışsınız :)
Tebrikler

uykucu dedi ki...

türkiyee türkiyeee diyede bağırsaydınız:)ellerinize sağlıkta onca yemeği kimler yaptı öyle ..seneye kıyafetleriniz nefis olur,teşekkürler..

sinem (adacim) dedi ki...

Aaaa süper etkinlik olmuş. Bizim okulda da geçen yıl İngilizce bölümü düzenlemişti böyle bir etkinliği , çocuklar farklı ülkeleri araştırıp tanıtmışlardı. Böylesi daha güzel tabi. Birinci ağızdan:))

Unknown dedi ki...

işte bu kadar kardeşimmm:))

Aslı Cin dedi ki...

Pnarist,ön yargıları yıkmak adına da hoş oluyor böyle şeyler :)

Zeya, ben teşekkür ederim desteğin için.

Figen , bağırmamız gerek kalmadı, tadanlar arkadaşlarını getirdi, ilginçtir ama özellikle sigara böreği için :) Yemekleri okul dışındaki tanıdığımız Türkler de bir şeyler yaparak katıldı. Kurstakilere de söyleseydik bir bu kadar daha masa olurdu ama bu haliyle bile abartmış olduk :) Ne yapalım mutfağımız zengin...

Adacım, evet böylesi daha iyi, daha fazla nasıl tanıtım yapılabilir düşünüyorum kaç gündür, bakalım...

Elçin, seneye başka Türk gelmezse okula, tek kalacağım, küçük masayla yetinemeyiz değil mi? :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

tebrk ederiz herşey çok guzel gorunuyor

Aslı Cin dedi ki...

Teşekkürler, uğraştık ama değdi :)