Ocak 17, 2009

Yeni bir ev, yeni bir...

Yeni evin kira sözleşmesini yaptık.

Bir aile apartmanı. Ev sahibi de kızları da kuzenleri de aynı apartmanda. Üst katımızda çok şirin bir köpek var, umarım geceyarıları havlama huyu yoktur. Karşı dairemizde bir İngilizce öğretmeni yaşıyormuş. Sadece biz iki daire yabancıyız.

Ev şirin, çok küçük değil ama en azından şimdikinden küçük dolayısıyla toparlaması daha kolay olacaktır.Zaten çoğunlukla kendi eşyalarımızı getiriyoruz. İyi tarafı mikrodalgadan kurutma makinasına kadar işime yarayacak şeylerin olması. Bir de çiçekli küçük ve sevimli bir balkonu var, karşısında da eski bahçeli evler. Orada oturması zevkli olacaktır.

Ve en hoşuma giden şey her odada kocaman pencere olup, pencerelerin mutlaka yeşilliğe bakması. Aslında en iyi manzara oğluşun odasında. Yandaki villanın bahçesine bakıyor. Kerem oraya gidip top oynamak istiyormuş !

Şimdi toparlanmam lazım ama o kadar sevimsiz bir iş ki, yapmamak için kendime işler ediniyorum. Misal hayatımda ilk kez kereme bir şey örüyorum, bu tatil günümü aşure yapmaya ayırdım ki bu da ilk olacak, işim biterse sarma da yaparım ilk kez. Yeter ki toplanma işinden yırtayım...

Durum budur, yazacak şey çok, ama vakit yok, acele aşure yapmam lazım...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bana toplanma deme bir de açması var 7-8 koli kaldı hiç açasım yok. İçinden birşeye ihtiyaç duyacağım diye korkuyorum :):)
kolay gelsin. Güle güle oturun

Unknown dedi ki...

yeni evin manzaralarını görmek isterim şahsen:)))

aşuremi bayılırım yatısına bile gidebilir aaaaaaaaaaaa derken kapı çaldı ve karşı komşu getirdi bu kadar olurrr:))

Aslı Cin dedi ki...

Zeya, neyseki eşyam fazla yok burada, en azından İst daki gibi değil.Ama bilirim son koliler hep sürünür :)

Elçin, taşınayım çekeceğim fotolarını. Bu arada afiyet olsun, yorumunu okuduğumda çok güldüm. :)))