Şubat 20, 2009

Günaydın şekerim yeni mi anladın?

Ayşe Arman bugünkü yazısında başka bir ülkede başka ülkelerin insanları ile anlaşmada çektiği zorluğu başına gelen bir hikaye ile anlatıp, 5 yılda bunu anladım ki, bir çok ülkenin insanı bana zor geliyor demiş.

Günaydıııııın.

Ben bunu ne yazık ki 5 ayda anladım , hatta 5 günde bile diyebilirim ya, neyse.

Bazen delirtiyor insanlar beni, çok basit cevaplara çok karışık bilinmeyenler yükleniyor, hemen hallolabilecek şeyler arapsaçına dönüyor.

Evet Akdeniz insanının kafası başka çalışıyor, ama Türk insanının kafası bambaşka. Diğer milletlerin insanları IQ ve hatta EQ olarak bizden ileri olsa da olmasa da kesinlikle bizden daha pratik değiller. Biz her şeyi anlayıveririz, kafamız başka çalışır, hemen hallediveririz her şeyi.
Bu pratik zekaya biraz daha eğitimli olabilseydik kimse tutamazdı bizi.

Velhasıl gözünü sevdiğim insanları güzel ülkemin, çoğunluğumuz aptal ve daha çocuğumuz cahil olsa da biz başkayız hayata tutunma, anlaşabilme, ve yaşayabilme sanatında...

5 yorum:

yeliz dedi ki...

gerçekten doğru, hani yurtdışında yaşamaya bile gerek yok, yabancılarla çalışmak bile yetiyor, kalas olduklarını anlamaya. Zeka kıvraklığı yok maalesef yabancılarda.

Unknown dedi ki...

ayşe arman buralı değil galiba,geç anladığına göre:))

Unknown dedi ki...

merhaba aslıcığım,

ödülünüz var..:))
anilimaskim.blogspot' a bakın.
e blogcu olmanın birde bu yönleri var..kolay gelsin..:)

Aslı Cin dedi ki...

Sevgili Tuba, ödülün için çok teşekkür ederim, geçtiğimiz günlerde ben de bu ödülü dağıttım ama doğrusu bu ödülü aldıkça mutlu oluyor insan. Bu arada sayende daha önce kaybettiğim blogunu ve başka yeni blogları da keşfetmiş oldum :)

Adsız dedi ki...

ulkene geri don asliiii