Şubat 09, 2009

Kışın iştah açılır...

Kışın en sevdiğim yanı ne biliyor musunuz?

Geceleri ailece sıcacık bir şeyler içip, zamanı paylaşmak.

Kocaya sütten neskafe, bana tarçınlı sahlep, oğluşa Nesquik...
Bu kış bir keyfim daha var.
Ekmek yapmak.
Sıcacık sofraya gelen ekmeğin hem tadı hem de sağlıklı olduğu için verdsiği iç rahatlığı da başka.
Son olarak kırmızı pul biberli ve kekik - nane karışımlı ekmek yaptım bir sabah kahvaltıya.
Hmmm...


Ve son olarak bu kış ilk kez yaptığım Aşurem. Çok da zor değilmiş, sadece zaman alıyor. Portakallı severim ben ama o gün çıkamadım ve unutup tüm portakalları sıktım. Netten araştırırken elmalı bir tarif gördüm denedim. Hiç de fena olmadı doğrusu. İçine olabildiğince çeşit koydum zaten. Sadece Türklere dağıtmadım tabii. Buralılar da ilginç bulmalarına rağmen beğendiler. En azından nezaketlerinden öyle söylediler bilmiyorum. Ama bu kış tatlımız aşure...

5 yorum:

asliberry dedi ki...

Kızım 56 kilosun, sana bi şey olmaz, ye yiyebildiğin kadar. Ekmek makinanın markası Simbo ise verdikleri kitapçıkta bir domatesli, sarımsaklı ekmek var, onu mutlaka denemelisin, peynir çeşitleri ile nefis oluyor. Olmadı tarifi Sinbo'nun sitesinden de bulabilirsin. Sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Aman Aslı ne diyorsun? Denemezsem aklımda kalır şimdi hemen bakıyorum. :)

L@L dedi ki...

Aşure muhteşem görünüyor, çok severim bende :) Ellerinize sağlık!

Tanya's dedi ki...

Aslı,

Ah o ekmekler..bende sürekli yapıyorum...ay cekirdekli..cevizli..üzümlü..ah ah..sonrası malum..

Aslı Cin dedi ki...

Lal, teşekkürerim :)

Tanya, dur daha deneemdim onları, of of iştahımı açmaaa!!!