Nisan 21, 2009

Önce hangisi?

Bir iyi bir de kötü haberim var.

İyi haber: Türkiye'ye dönüyoruz.

Kötü haber: Türkiye'ye dönüyoruz.

Evet ne düşüneceğimi bilemiyorum. Tabii ki er geç dönecektik ve dönmeyi istiyorum ama bu kadar çabuk beklemiyordum doğrusu. Bir kaç sene kalırız diye düşünerek, kendimizi ona hazırlayarak gelmiştik. Bir çok şeyi erteleyerek. Onun için o kadar ev araştırdık, yerleştik, eşya aldık, oradaki arabaları sattık, buraya deve yükü eşya taşıdık, burada herşeyi baştan kurduk, ben orada işi gücü bıraktım buraya geleceğiz diye, çocuğu buraya alıştıracağım derken, tam alışıp İngilizceyi sökmeye başlamışken o, hooop bir daha okulu , evi, arkadaşları değişecek. Az mı emek verdim bunun için?

Ama ne yapabiliriz ki? İş hayatı bu. Burada işler az çok oturdu tahminlerinden önce. Orada ona tekrar ihtiyaçları var. Geri çağırıyorlar, hem de acilinden.

Velhasıl o buraya geldiğinde biz nasıl evimizde onun yanına gelmeyi beklediysek, şimdi yine ayrılık var bize. Şimdi biz burada, o evimizde bizi bekleyecek yine. Ben onsuz oğluşla başbaşa iki ay daha buradayım. Oğluşun okulu bitene kadar. Bittiğinde belgemizi alıp çıkıp geleceğiz. Şimdi dönemiyorum, eşyaları şunu bunu bir kenara atsak bile en azından tatilde olan oğluşun okulunu beklemeliyim, yoksa açılınca bir bakacaklar Kerem yok!

Kaç gündür canımı sıkan, beni kara kara düşündüren, baş ağrılarımın sebebi buydu.

Ne diyebilirim ki, geceyarısı itirafı bu, gün ola hayrola...

Dip not: Heyooo diyecek arkadaşlar bunu okuyunca sabahın köründe aramayın pliz, bu saatte hala uyku yok gözlerde...

13 yorum:

Handan dedi ki...

Hayırlısı olsun Aslıcım.

asliberry dedi ki...

Ne güzel, ne güzel bir deneyim oldu bu, Kerem TR'de öğrenemeyeceği kadar büyük bir hızla İngilizce öğrendi. TR'ye gelince sürdürmesi, unutmaması için eğer buradaki okulunda ingilizce dersleri güçlü değilse, iyi bir kursa devam ettirirsin. Şimdi ingilizce eğitim veren sanat okulları varmış. Öğretmenler Amerikalı, bir arkadaşın kızı gidiyor. Ben araştırırım senin için.

Hem diğer bir yandan kardeşine de yakın olacak, istediğin an atlayıp gidebileceğin bir mesafede olacaksın. Birlikten kuvvet doğar.

Demek ki böyle olması gerekiyormuş. Bir kapı kapanırsa bir kapı açılırmış. Demek ki TR'de çok daha güzel günler geçireceksin.(Secret'ini kuvvetlendireyim dedim de)

Sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Handancığım teşekkür ederim, şimdi şaşkınlık geçtikçe daha iyiyim.

Aslıcığım, sabah bilgisayarı açınca çok iyi geldi söylediklerin, gerçekten güçlendirdi :) Bahsettiğin okullar hakkında bilgi isterim tabii ki. Bu yaz sonu tekrar yeni bir hayat kurmalıyız, İng için de elimden geleni yapacağım, umarım unutmamasını sağlarım.

ASLI dedi ki...

Bazen hayatı akışına bırakmak lazım. Hayat fark etmediğimiz o kadar çok fırsat ve güzelliklerle dolu ki, umuyorum dönüşünüz muhteşem olacak :) kolay gelsin

cenebaz dedi ki...

Her işte bir hayır vardır diyenlerdenim ben de. Mutlaka böylesi daha iyi olacak sizin için. Tek zor olanı ev taşımak, o konuda kolay gelsin.

Aslı Cin dedi ki...

Aslı çok güldürdün beni, muhteşem olmasın canım rahatça olmasına razıyım. Eşyalar gözümde büyüyor.

Çenebaz, evet öyle diyelim öyle olsun. Onu da atlatsam baş ağrım azalacak.

enne dedi ki...

Nedense ben de sevindim döneceğinizi okuyunca:) Ne kadar şikayet etsek de kendi memleketimiz başka işte.

uykucu dedi ki...

ooo süper ama gönüllü turizm elçimiz olduğunuz için malesef turizm sekteye uğrayacak dönüşünüzle :)tebdili mekanda ferahlık olayına inan, bak atalarımız inanmış!sürekli eşya taşıyıp yenilemekten daha güzel ne olabilir ki:)

adacim dedi ki...

Her şey planladığımız gibi gitmiyor işte. Hatta yukarıdaki biz plan yaparken oturup bizi izleyip gülüyor olmalı. Son yaşanlardan çıktı bu ders:)) Anladım ki her yeni gelişmeye iyi tarafından bakmak lazım. Ne güzel bir deneyim oldu. Başta zor oldu elbette. Şimdi de zor anları muhakkak olacak ama hepsinin keyifli yanları da var aynı zamanda. Hem böyle sen geldin ben gelemedim, ben ordaydım sen yoktun durumları olamayacak. En kısa zamanda görüşebileceğiz. Üstelik Kerem'e bir değil iki arkadaşla:))

Sağlıkla, huzurla kolaylıkla...

Aslı Cin dedi ki...

Enne, gerçekten de öyle. Burada arkadaşlar özledikleri şeyleri sıralıyorlar. :)

Figen, optimist arkadaşım, teşekkür ederim :)

Adacım, ne diyorsun? :))) Ben onca telaş içinde kaçırdım değil mi? Çok çok çok sevindim, eylül gibi trakyanın güzide bir ilçesine taşınacağız fabrika yakın olsun diye. Sana yakın olacağız anlayacağın. Umarım kısa sürede görüşürüz.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Şaşırdım ama sevindim de:)) Ne biliyim görüşmesek de aynı memlekette olmak başka sanki. Merak etme sayılı gün çabuk geçer! Bak bizim 25 günümüz kaldı şaka gibi:) Hakkınızda hayırlısı böyleymiş demek ki Aslıcım. Eminim harika bir deneyim olmuştur sizin için! Öperim seni ve oğluşu:)

Aslı Cin dedi ki...

Teşekkürler, sizin de gözünüz aydın diyeyim o zaman, az kalmış :)

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Aaa ne cabuk oldu diyeceğim..ne güzel olmuşu içimden gecireceğim..

Her yeni gün yeni olaylar getiriyor..herbirinden bir dersler alalım..öğrenelim diye..orada ne çok şey öğrendin aslında..ve buraya ne çok şey getireceksin..

ben sevindim hani.