Mayıs 03, 2009

...

Uzakta olunca her şey kulaktan duyma.

Kardeşim iyiymiş. Tedaviye devam. Annemin sesi iyi geliyordu. İlik için sonuç bekleniyor. 1,5 aya kadar anne babanın, 4,5 aya kadar da ilik bankaları sonucu gelecekmiş.

Trombosite çok ihtiyaç duyulmuş bu sefer. O kadar numara buldum ulaştırdım, ne yazık ki herkes arayıp sormasına rağmen trombosite pek az insan gelmiş. Onlarınki de uymamış. Ben burada bulduğum o telefon numaralarının, eski arkadaşların çok işe yaradığını zannedip, bir şeyler yapabilmenin verdiği huzurla rahatlıyordum. Meğer pek de işe yaramamış.
Arkadaşları anlayabiliyorum aslında. 3,5 saat sürüyor neredeyse trombosit işlemleri. Gün içinde olması gerekiyor. İnsanlar işini gücünü bırakamıyor. Ama o zaman biz hallederiz, gideriz, veririz demesinler. Demesinler ki ben de başka yerlere bakayım.

Ya annemler başka yerlerden bulamasaydı?

Kırıldım doğrusu. Onları anladığım halde kırıldım. Çünkü görüyorum ki onlar başlarına gelmediğinden belki de tam olarak anlayamıyorlar durumu.

Ankara'da en çok yardımcı olan bir akrabanın tanıdığı bir polis. En çok polisler geliyormuş yardıma, belki bilmeyecekler ama buradan sonsuz teşekkürler.

Bir de Ankara'ya taşınıp annemi misafir eden kuzenime, eşine, ben buradayken annemi hemen her gün arayıp yokluğumu hissettirmeyen yakın arkadaşlarıma çoook çok teşekkür etmeliyim.

Gerçekten de gerçek dostlar zor zamanlarda anlaşılıyormuş.

Geçen hafta ateşi çıkmış 3 gün, antibiyotiğe devam ediyormuş ama düşmüş şimdi ateşi.Her şey yolunda giderse bir ay sonunda belki izin verirler dinlenmesi için.

İnşallah o zaman da güzel haberleri yazarım...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bir sekilde devlet yurt disinda tedavi masrafinin yarisini karsiliyor diye biliyorum.nasil oluyor bilmiyorum ama.amerika'da bir yakinim losemiden tedavi oldu ve simdi cok sukur iyi.

Unknown dedi ki...

şifalar şifalar şifalar diliyorum....

cenebaz dedi ki...

İnşallah, herşey yolunda gidecek. Biz geçen yaz atlattık bunları, siz de atlatacaksınız inşallah.

Handan dedi ki...

Ne yazık ki başa gelmeyince bilinmiyor, herkes nasıl olsa birileri olur diyerek kendisini rahatlatıyor.

Umarım kısa zamanda güzel haberlerini alırız.

Tanya's dedi ki...

Aslıcığım,

Herşeyin acilen yoluna girmesini hep diliyorum.

Aslı Cin dedi ki...

Herkese teşekkür ederim, ümidimiz de bu.

Problem tedavi değil, burada harika doktorlar ve hastaneler var. Sorun bu süreçte yaşanan zorluklar, ki sanırım bu yurtdışında olsak daha da zor olabilirdi. Burada en azından destekçimiz çok...