Mayıs 26, 2009

İyi ki...

Bir yandan, uzun zaman önce kararlaştırdığımız Braun'un kampanyasına başladık Moda mutfağında. Firmanın reklam ajansı tarafından seçilen 10 blog arasına girdik, ve bu hafta Braun'ın okurlara hediye ettiği ürünlerinden birini verme sırası bizim blogumuzda. Detaylar modamutfağında. Bizim blogun yarışmasının fikir anası Şebnem. Ürünü karnaval havasında kutluyoruz. Makyajlarınızı yapıp, aksesuarlarınızı takıyor ve bize bu ürün özellikleri ile hayatınızı nasıl değiştirebilirdi, bir iki cümle ile yazarak karnaval portrenizi gönderiyorsunuz. İsteyenlerin karnaval makyajlı fotoğrafları yayınlanacak blogda, istemeyenlerin yayınlanmayacak, ama hepsi jüriye gönderilecek. Pazartesi günü de kazanan belli olacak.

İyi ki halam var burada, iyi ki bloglarım var, iyi ki arkadaşlarım var. Kafamı dağıtacak çok şey var anlayacağınız.

5 yorum:

Alphecca dedi ki...

Aslı mailine bir bakar mısın ?

Oya Kayacan dedi ki...

Blogların bu kadar reklama kaydırılması doğru mu karar veremedim doğrusu Aslı Cin. Her gün birinden bir davet, kabul edip giden bloggerların eline birkaç promosyon malzemesi ve karşılığında harika, paha biçilmez reklamlar.
Bir süredir denemeye karar verdim, "Adres verin size şunu bunu gönderelim," diyenlere, "Gönderin istiyorsanız ama blogumda sizi methetmek için söz veremem, " diyorum. Gelen giden yok tabii!

(Ben her bızzzzzt yaptığımda aslında Braun bızzzztlıyor ;-) Ne şeker slogan olur değil mi? Beni TV'ye çıkaracaksın, çünkü bızzzzt ve bızzztttttlamanın isim annesi benim... ;-))) elimde Braun bızzzt aletlerim. Popomu sallayarak bu sloganla birlikte yemeklerimi bızzzztlayacağım. Sahi neden 'bızzzzt' diye soran olursa, ben bu aletlerin 'ne' yaptığına daha geçerli bir eylem adı takabilmiş değilim.
Sevgiler...

Aslı Cin dedi ki...

Oya, olaya o açıdan bakmadım. Çünkü kişisel bu bloguma reklam almıyorum. Ve hatta Braun ile işbirliği yaptığımız diğer bloga da bugüne kadar herhangi bir hediye vb alarak tanıtım yapmadım. Zaten bu sebeple de çok fazla piyasadan marka adı vermem o blogda da. Sadece inandıklarımızı, kendi beğendiklerimizi veririz. Bloglar doğru seçildiğinde iyi bir reklam alanı, ama bu blog sahibine de bağlı. Bu bizim için bir ilk çünkü buna inanıyorum. Herhangi bir soru ile çıkmıyoruz insanların karşısına, farklı, eğlenceli ve blogumuza yakışan bir yarışma yapıyoruz. Ödülümüzü de Braun veriyor :)

Oya Kayacan dedi ki...

Aslı Cin'ciğim, bloglar çok medyatik oldu. Eğrisi doğrusuna denk geldiğinde iyi yerlere gelecek olanlar var aramızda. Kullanarak inandığımız ürün çeşidi/markaları, başkalarına da faydalı olmak için yaymak da tabii ki çok doğru. Yemek pişirirken kullandığım bazı şaşmayan kalitede ürünleri, hattâ şişman ayaklarım için bulduğum ayakkabı markasını hiç düşünmeden yazabiliyorum mesela. Kafamın basamadığı 'al sana iki paket makarna beni methet," türünde işler. Yazılan da methedilen de ucuzlayıveriyor birdenbire benim gözümde. Gazetecilikte de böyledir, hemen anlarsın kim ne karşılığında ne yazıyor. Neyse maksadım kınamak değil kimseyi, yavaş yavaş yaza çize bu konuları yerine oturtmak iyi olur diye düşündüğümden. Belki de en doğrusu yapılan işin 'ciddi maddi' karşılığını almak ve de yazıyla birlikte 'bu bir reklamdır' ibaresi kullanmak. Senin yerinde yazmam da tesadüf aslında. Karşımda konuşacak birini buldum, dertleştim yani. Sevgiler.

Aslı Cin dedi ki...

Haklısın Oya, sana katılıyorum, bir çok fikrine katıldığım gibi. Ben de yanlış buluyorum bunu. O sebeple zaten bugüne kadar Moda mutfağının ilgi alanında olmayan bir şeyi kabul etmedim. Ama bunu yapan bir çok blog sahibi var, bu da onların bileceği iş.Reklamımızı da sponsor ismi altında veriyorum. Günlük desen, bu benim özel hayatım olduğu için burada da ancak ve ancak kullanıp inandığım ürünler yada hoşlandığım sitelere link verdim, o da bedavadan :)

Bloglar site görünümüne kaydıkça yada reklamlar arasında boğuldukça bloğun samimiyeti kayboluyor yada bana öyle geliyor, bu sebeple çok seçiciyim.

Her zaman dertleşmeye bekler, mutfaktaki yaramazı da öperim :)