Temmuz 10, 2009

Kadın olmak zor iş...

Ben koyu saç insanıyım doğam bu. Ancak atalarımdan yadigar DNA mızda piyango bana vurdu ve ilk beyaz telim 18 imdeyken çıktı. Velhasıl sonraki yıllarda iş stresi, doğum ve her ay yaptırdığım saç bakımına rağmen mecburi renklendirmelerimle arttı.

İnsanların şaşırdığı saçımın bu dönüşümünden çok bunu kendimle son derece barışık bir şekilde herkese itiraf edebilmem oluyor sanırım ama bu benim doğam, saklayacak ne var?

Bugüne kadar bir kere balyajla açıklaşan saçım eşimi ilk gördüğünde şokA uğratmıştı, bu sabahki kuaför buluşmam sonrası bu akşam nasıl bir şoka girecek bilmiyorum. Muhtemelen oğluş gibi beğenmeyecektir ama ne yazık ki artık her hafta kuaföre taşınmamak için yapmam gerekeni yaptım.

Açık bir kahve ile sarı arası bir şey oldu, bana sorarsanız berbat oldu ama kuaför ve eş dosta göre gözüm alışınca beğeneceğim. Rengini açtıkları için tatlı mı tatlı canım da çok yandı, bir daha kısa sürede kuaföre uğrayamam değiştirmek için. İşin fenası güneşlenmediğim halde rengim çoktan koyulaştı, ve bu renk bana kalırsa makyaj gerektiriyor. E makyaj yapmayı da sevmem.

Ben bir çok kadının aksine sarı saçı hiç ama hiç sevmem. Ama anlaşılan zamanla o COOL koyu renk saçları terkedip, sararmaya başlayacağım.

Pişman ımmmmm, değilim. ( Galiba...)

4 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

2000 yılımda sarı saçlı oluşumdan beri kendi saç rengimi unutmuş vaziyetteyim :) Beyaz tenli oldğuum ve bu rengin bana çok yakıştığını söyledikleri için de hep sarıya devam ettim. Kuaförde üç saat süren ve ense kökümü hissetmediğim seanslar sonrasında nefret de etsem 9 senedir sarışınım... Ve şunu farkettim... Yaşım 26'ya geldi. İlk beyaz telim ha belirdi ha belirecek... Görürsem kabusum olur, bari sarılar içinde kaynasın gitsin :))

Yeni saçınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :))

yeliz dedi ki...

doğduğumda sarışındım, üniversite yıllarında açık kumrala dönünce gölgeden başlayıp röfleye giden yolculukta epey sarardım. Sonunda bi gün dellendim, koyu kahveye boyattım, hamileyken dokunmayınca dipten açık kahve saçlar geldi. hem çok beğeniyordum hem de kuaföre gitmemek işime geliyordu ama mahalle baskısına özellikle de kocamınkine dayanamadım ve tekrar röfle yaptırdım. ve nefret ettim ama tenime gözüme yakıştığı için herkesler de beğenince şimdi biraz alışır gibi oldu. Ay çok uzattım, derdime tercüman olmuşsun, içimmi dökmeden edemedim. yeni saçlar hayırl olsun, alışacaksın emin ol.

Asortik Krep dedi ki...

Görmeden fikrimi söyleyemem sanırım :) Resim istesek nasıl olur..? :)

Aslı Cin dedi ki...

Deniz yıldızı teşekkürler, henüz tam olarak sararmadı saçlarım, ama umarım ben de snein gibi hissederim :)

Yeliz, dök içini :))) Teşekkürler, umarımmm.

Asortik, dur daha ben alışamadım ki size göstereyim :)))