Eylül 11, 2009

Bildim !!!

-Annesi gördü.

-Hayır hayır Matmazel gördü.

-Nihal'in görmediği kesin. Soğukkanlı duramazdı.

-Ama romanın aslında Nihal öğrenmiyor muydu?

Ben size söylemiştim kızlar. Dediğim çıktı işte.

Beşir gördüüü !!!

Arap dünyasında Türk kadınlarını adeta birer Nataşa gibi algılatan dizilerimize son örnek oldu Aşkı Memnu. Ne yazık ki gerçek bu. Oralarda sanırım bu algılamanın sınırları zaten oldukça dar. Yani süslenip sokağa çıkmak da yeterli olabilir kimi yerlerde. Geçen sene ecnebiyadayken Arap bir komşumuz şaşkındı izlediği Türk dizilerinden sonra. Duymuşsunuzdur Arap kanallarında furya bizim diziler. Hem cık cık cık yapıyor, hem de bir yandan özeniyorlar ki izliyor, izlemeye de doyamıyorlar. Bir zamanlar Brezilya dizileri bizde neyse o. Türk kadınlarını her daim şık, bakımlı, relax buluyorlar dizilere bakıp. Bir gün de bana herkes öyle büyük boğaz kenarındaki evlerde mi yaşıyor diye sormuştu. Evet dedim, tabii ki. Gülmekten gözlerimden yaş gelmişti.

Anlayacağınız çok ciddiye alıyorlar bizim senaryoları. Bihter'le Behlül'ün aşkı da gösterilmeye başladıysa orada vay halimize.

Neyse konu neydi?

Beşir !!!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kitapda da beşir diye hatirliyorum ama.
LeyLa

Aslı Cin dedi ki...

Leyla, Nihal öğrenip hasta olmuyor muydu? Yanlış hatırlıyor da olabilirim, yeniden okumam lazım.

Sibelbek dedi ki...

Beşir görüyordu kitapta... Nihal'i çok sevdiği için hemen koşturup söylüyordu... Nihal bayılıyordu tabii ama gerisini tam olarak hatırlayamıyorum... Buradaki Beşir niye duruyor orasını tam anlayamadım ama!