Eylül 11, 2009

Felaketin ardından gülmek bize yakışmazdı ama...

Güldüm güldüm güldüm. Sabah neşem ondan geldi.Çok yaşa e mi Melih bey.

Aşkı memnu da değiliz hala. O konuyu geçtik.

Geçtiğimiz yılarda susuzluk çeken Ankara'lılara başka şehirlerdeki akrabalarınızın yanına gidin diyerek akıl veren ve bu verdiği akılla da beni hayran bırakan beyefendiden bahsediyorum.

Hani herkesin bir yerlerde akrabası var ya. Herkes 2-3 kişilik aile. Nereye gitseler ağırlanırlar. İşleri güçleri de yok. Atlarlar arabalarına yazlıklarına, eş dostlarına giderler. Susuzluk sorunu yok olur. Sussuzluğun tek sebebi de yağmur yağmamasıydı zaten. Mevlam yağmur vermediğine pişmandır bize, ne zeki çözümler ürettiğimizi görünce.

Şimdi de, hani yağmur geliyor ya Ankara'ya, sonradan mesuliyet almamak adına yine zekice bir açıklama gelmiş.

Üst katlara çıkın demiş.

Hani dere yataklarına yapılanlar triplex villa ya. Gecekondu falan da yok elhamdülillah. Herkes ya üst kat komşularına çıkacak, yada evlerinin üst katlarına.

Valla hayranım.

Melih beye. Espri yeteneğine. Pratik zekasına. Yönetim gücüne. Ankara'lılara da. Ankaralı'ların zekasına. Bu yönetime ve yönetimlerine duydukları derin bağlılığa.

Ben şahsen bir dahaki seçimlerde Melih bey'in İstanbul belediye başkanı olmasını istiyorum. Bize de bu yönetim yakışır. Görüyoruz işte aşağısı kurtarmıyor.

Boğuluyoruz !!!

Dip not: Bu konu hakkında bir kaç gün önce yazdıklarım bir bir çıkmıyor mu? Tarih tekerrürden ibaret. Kimsenin suçu yok...

10 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ah Melih bey çok yakışır bize...daha bir şenlikli boğuluruz..biza yaraşır boğuluruz...ben üst kata cıkıyorum Aslcım...dün gece Kandilli tüm gece bu anonsla çınlamış..üst katlara çıkın..ablamlar uykusuz beklemiş..belki gelen olurda kkapıyı açarız diye..çözüme gel..

pommeler dedi ki...

adam saka gibi

pinomino dedi ki...

Ankara'da bir nesil Melih ile büyüdü.. Seve seve yollarız kendisini İstanbul'a Aslıcım.. Bize de değişiklik iyi gelir hem:)

Fery... dedi ki...

al birini vur ötekine... Topbaş... Gökçek... İstanbul... Ankara... Yazık... Yazık...

Bu arada an itibariyle Ankara'da çalışmakta olup Akşam evime İstanbul'a döneceğim için kendimi bu iki şehir çıkmazında hissettim hangisine uzansam elimde kalıyor...

ERDIL dedi ki...

Deveye sormuslar senin ..... niye egik diye.
O ne cavap vermis ?
"Ha. ha. = Güldük.
Hi. hi = Selamladik.
Hu. hu = Agladik."
Senin gözlerin bozuk demis.
"Haaa. = Simdi de inandik."

Adsız dedi ki...

biri derenin intikamı der biri üst katlara çıkın der ne diyeceğimi ben bilemiyorum gerçekten bu insanların başımızda olması utanç verici.

yıldız dedi ki...

Çok pratik bir çözüm gerçekten,takdir ediyorum(!)

Bizle dalga geçiyorlar hakikaten.

Adsız dedi ki...

KIZ ÇOK GÜLDÜM ADAM PRATİK ZEKA YAPACAK ŞEY BULAMIYOR GİDİN ÇIKIN DİYOR ::(((((((

çebi dedi ki...

hadi bir deneyelim apartmanda üst kata çıkalım ve sel olabilir biz geldik diyelim...fıkra gibi yaa...

ozge dedi ki...

bence herkes bir üstündeki kata çıksın..böölece en üst kattakilerde çatıya çıkksın. sonra az kalır arşa değer belki başlarımız :)