Eylül 03, 2009

Vampir serisi 1

Ruh halimin bu günlerdeki seçimlerimle ilgisi yok. Küçüklüğümden beri Stephen King okuyorum. Ruh halimin " Dead like me" izlemekle de alakası yok ama iyi geldi. Kimi filozofça sarfedilen cümleler ve ölümün son olmadığı fikri sezonu bir çırpıda bitirmemi sağladı. Neyse konuya dönelim. Her şey beklemede olduğumuz yaz günlerinde kendimi oyalama isteğimle başladı. Aslında o zamandan bir ay kadar önce Twilight'ı arkadaşımın - soundtrack harika Aslı, filmi izlerken dinlemelisin- ısrarları ile indirmiş ve bir kaç kere izlemiştim. Küçüklüğümün korkunç 80 li yıllar filmlerinde yer alan vampirlerden farklı bir profil vardı önümüzde.

Sonra dediğim gibi o yaz günlerinde gidip serinin tümünü, 4 kitabı da aldım. 4 kitap 4 günde bitti. İlk iki kitap iyiydi, 3. sü biraz sıkıcı gelse de 4. sü Stephen tadına yakındı. Sanki son kitabı aynı yazar yazmamış gibi.

Şimdi merakla- neden bu kadar merak ediyorsam, konuyu artık ezbere biliyorum- serinin 2. filmi New Moon Twilight Saga' yı bekliyorum.

Yarın, kayıp dizi Moonlight ...


8 yorum:

çınar dedi ki...

ahhh bende bugün bloguma twilightdan bahsedeceğim diye afişini kopyaladım. senin yazının üstüne pişti olacağız artık. bende filmini izledim. şuan 4. kitapdayım. ama beni fena sarmış durumda monoton hayatıma heyecan kattı biranda kitabın 5.sinin 12 bölümü netteymiş okumak istersen

Aslı Cin dedi ki...

Çınar, sahte olmasın. Benim bildiğim bu bir dörtleme. Ama yine de okumak isterim.

İlknur dedi ki...

vampir serisi basligini gorunce koptum gelsim sitene :) Bende kitabi kendimce kisa surede bitirenlerdenim. 3 kitabi bende cok sikici bulmustum. Ama gorsel anlamda 3 ve 4 uncu filmlerin iyi cekilirlerse ilk ikisinden cok daha ilginc olacagini dusunuyorum. Ilk filmi hic sevemedim ben. Kitapta olmayan seyler daldan dala maymun gibi cocugu atlatmalar falan. Umuyorum 2. film daha iyi olur. 3. flim icin baska bir yonetmenle calisiyorlarmis umutluyum.

5. kitap meselesi de su. ilk kitabi edwardin gozunden yaziyormus bu seferde. Fakat izni olmadan bazi bolumler internete dusunce tamamlamaktan vazgecmis. Yazarin sayfasinda var olye yazmis kendisi. Tabi tamamen ticari bir sey de olabilir. Bilinmez.

Aslı Cin dedi ki...

İlknur, haklısın son kitaplar daha sürükleyici filmler olabilir.

Şimdi çok merak ettim kitabı.

yıldız dedi ki...

Ben de ilk filmi izledim,sonrasınds kitaları okudum.Çok kısa sürede elimden bırakmadan okudum.Aynı fikirdehyim eğer çok iyi bir senaryo ve güzel efektler olursa filmler hasılat rekorları kırar.
Ben de bloğumda çok söz ettim.Çünkü etkisinden bir süre insan çıkamıyor.Şimdi böyle bir seri bulsam ve başlayıp okusam isitiyorum.

Aslı Cin dedi ki...

Yıldız, benzer bir seri daha var sanırım ama aynı etkiyi verir mi bilmiyorum.

yıldız dedi ki...

Nedir serinin ismi merak ettim.

Bu arada Moonlightı izlemeye başladım ben de,tek sezonda bırakmışlar,çok atraksiyonlu bir dizi değil ama orada da güneşe çıkabilen vampirler var.

Aslıcım True Blood dizisi vampir dizisi olarak çok güzel tavsiye ederim.Bloğumda da yazmıştım.2. sezon özellikle güzel.

Vampir dizilerinin ataları Buffy ile Angelı tek geçerim ayrı tabi;)

Aslı Cin dedi ki...

Yıldız,serinin adına dikkat e tmedim, bir kitapçı önerdi bana da. True Blood'u sona bıraktım yarın yazacağım. Ben severek izliyorum ama saçma olduğunu da düşünüyorum doğrusu :) Buffy yi eskiden beri severim ama nedense Angel'ı pek sevemedim.