Eylül 04, 2009

Vampir serisi 2

Dedektif Mick ST. JOHN, insanlara karşı suç işleyen hemşerilerini - ki onlar diğer vampirler oluyor- yakalayan bir dedektif. Hikaye Angel'a benziyor, bunda korkunç yaratıklar yok sadece, ki bence bu sebeple daha gerçekçi ve güzel - sanki vampirler gerçekmiş gibi- ama sanırım yine aynı sebeple yeterli ilgiyi görmediğinden ilk sezon sonu iptal edilmiş bir dizi. True Blood gibi yapımların ilgi görüp de bunun görmemesi Amerikan halkının fıkralara konu olan IQ seviyesine iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen True Blood'u takip ediyorum ben de, keçinin olmadığı yer hesabı.

Konu kısaca şöyle: Altmış yıl önce, düğün gecesi karısı tarafından ısırıldıktan sonra vampire dönüşen Mick’in hayatı o geceden sonra tamamen değişir. Artık bir vampirdir ve çeşitli ihtiyaçları vardır. Bu noktada da yardımına diğer vampir dostları yetişir. Evet, Mick yalnız değildir. Onun gibi birçok vampir daha vardır ancak uzun yıllardır dikkat çekmeden yaşamayı başarmışlardır. Mick’in en yakın arkadaşı, borsayla uğraşan zengin bir isim olan Josef Konstantin’dir. Josef, Mick’in aksine poşet kanla ihtiyacını karşılamak yerine doğrudan damardan beslenen bir vampirdir. Gizliliklerine büyük önem verir. Bu noktada kimi zaman Mick ile sürtüşmeler yaşar. Ancak onun da en güvendiği isim Mick’tir.

Mick, bir gün vampirlikle alakalı izler taşıyan bir cinayeti araştıran genç gazeteci Beth ile tanışır. Ve hayatının akışını değiştirecek olaylar zinciri başlar. Mick; küçük bir çocukken, bir vampir tarafından kaçırılan Beth’i kurtaran kişinin ta kendisidir. Yıllar boyu Beth’in güvende olduğundan emin olmak için uzaktan uzağa onu izlemiştir. Ancak çeşitli olaylar neticesinde artık ortaya çıkması gerekmiştir. İkilinin beraberliği, Mick istemese de, engel olmaya çalışsa da Mick’in Beth’e aşık olmasıyla sonuçlanır. Ancak bu aşk Mick’in vampir olan eski karısı ile ilişkisini de yeniden su yüzüne çıkarır. Karısının Mick’ten vazgeçmeye pek niyeti yoktur.

Zaten sonunda da Beth'le Mick olacak mı, olmayacak mı derken dizi bitiyor.

Buna rağmen izlemenizi tavsiye ederim...

4 yorum:

çınar dedi ki...

tavsiye için teşekkür izleyeceğim

ozge dedi ki...

hahaha ben bir gazla başlayıp 2 günde diziyi bitirdim. Her bölümdede ayrı ayrı kendime sayarak. Ne diye izliyorum demiştim. Zaten birden bire bitti dizi. Gerçek ötesi bulduğum vampirlerin yaşadıkları mekanların cool görüntüsü vs. Beth ile olan aşkı ne bileyim izlemesine izledim de pek sevmedim zannımca.

Aslı Cin dedi ki...

Çınar, umarım beğenirsin.

Özge, sorma öyle ama True Blood bana daha çok verdi o hissi :)

denizanasi dedi ki...

ben de alman kanalında denk gelmiştim. severek izledim. 2. sezonu beklerken bir blogda sadece bir sezon çekildiğini okudum. yazık olmuş yahu: adamın isminin bile havası vardı:)