Eylül 08, 2009

Yorum

Ben eski blogcuyum diyen bir çok insandan daha uzun zamandır blog tutuyorum. Hal böyle olunca az çok insanların yazım şeklinden karakter tahlili yapabiliyorum. Buradan tanışıp arkadaş olduğum harikulade insanlar olduğu gibi, beni sırf üzmek için buraya bir şeyler karalayan insanlar da oldu. Bir yerden sonra beni pek bir şey şaşırtmıyor.

Nerden mi geldik bu konuya? Bir arkadaşım söyledi, izlediği bloglardan birinde hararetli tartışmalar çıkmış. Olabilir. Herkes aynı fikirde değil ki. Önemli olan empati yapabilmek, biraz olsun sempati duyabilmek. İnsanları dinleyebilmek.

Az ve öz blog okuyorum, bazen bir anda bir çok blogu dolaşıyorum, ama uzun zamandır hiç kimseye bir tek yorum yazmıyorum.

Oraya da yazmadım.

Ama yazabilseydim, haklısın demek isterdim. Düşündüklerinde haklısın belki ama blogger olmak da istediğin konuda istediğini insanlarla paylaşabilmek değil mi?

Kişisel bir günlükse bir gün bir problemini yazarsın oraya, bir gün izlediğin bir filmi eleştirirsin, bir gün sadece bir resim koyarsın 10 paragrafa bedel.

Ne akımlar geldi geçti bloglarda. Bu da geçecek. Eski blog zamanlarını özlüyorsun ama zaten zamanla yaratıcı olanlar seçilecek. Herkesin bir hikayesi var. Herkes kendisini farklı ifade ediyor. Ve herkes farklı bir ruhunu paylaşabiliyor burada. Belki de o bahsettiklerin kendilerini alışverişleri ile, giyimleri ve gezdikleri yerlerle ifade edebiliyor. Belki sadece hayatlarının zevk aldıkları yanını paylaşmak istiyorlar. Oysa arkada hepimizin benzer dertleri, endişeleri, gözyaşları var. Belki de herkes bunları paylaşamıyor, yada paylaşmak istemiyor.

Ben tekstil mezunuyum, 96 yılından beri tekstil ve moda sektöründeyim ama bir gün bile bu moda blogları furyasında kimseyi eleştirmedim. Bu mankenden şarkıcı olmaz demeye benzemez mi? Blog isminin başına moda adını koyan çok insan var, doğrudur. Kimilerinin sektörle alakası yok, evet belki de sadece giydiklerini çekip koyuyorlar ama olsun. Bunu severek yapıyorlar. Onlarında takipçileri var. Ve kimileri gerçekte de bu işi layığıyla yapıyor.

Evet kimileri gerçekten de birbirine benziyor. Olsun varsın. Sevdiklerimiz, farklı bir şey çıkaranlar ortaya, sadece moda akımına değil blogculuğa da gönül verenler her zaman burada olacak. Paylaşmaya devam edecek. Belki zamanla her şey daha da fazla değişecek.

Hayat da bir değişim değil mi zaten?

Bunca zaman içinde bloglarda öğrendiğim en önemli şey şu oldu. Hırs, her şeye olduğu gibi blogger olmaya da ters bir şey. Hırsla hareket eden herkes vezirken rezil oldu. Kendisini özgürce, olduğu gibi, tüm içtenliği ile ifade edenler de ne konuda yazarlarsa yazsınlar her zaman var olacak, gerek bloglarında, gerek yorumlarında, adları sanları ile, utanmadan sıkılmadan.

Anlayacağın, boşver,

dediğin gibi,

banene de geç :)

10 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Çok güzel olmuş, hastalığı tam tanımlamışsın aslında..

Pabuc dedi ki...

Çok güzel ifade etmişsiniz düşüncelerinizi,katılmamak elde değil..Sağlıcakla kalınız..

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Aynen katılıyorum..ve hatta bende banane diyorum..

mermaid dedi ki...

aynen. sağ köşedeki kocaman çarpı bunun için var.

Unknown dedi ki...

seni okumayalı neler olmuş neler:(hepsi için ayrı ayrı döneceğim...

denizanasi dedi ki...

değil mi ama, bana ne :) bu arkadaşın canı sıkılmış. bir polemik yaratayım demiş, e dediği de oldu...

Aslı Cin dedi ki...

Asortik salgın mı desem ? :)

Devenin bale pabucu, teşekkürler, siz de :)

Tanya, omuz da silkelim mi? :)

Mermaid,haklısın. :)

Elçinciğim çok şey değişiyor ne yazık ki...

Denizanası, tanımadığımdan bilmiyorum ama belki de canını sıkan şeyleri dökmek istedi kimbilir? O da kimseyi rencide etmedikten sonra istediğini yazar tabii.

çınar dedi ki...

böyle seyleri anlamlandırmakta zorlanıyorum. böyle insanların amaçlarını gayet güzel açıklamışsın.

phoenix dedi ki...

Merhaba aslı,tanyanın bloğunu okurken keşfettim blogunu.Oldukçada etkilendim yazdıklarından.. haklısın hırsla hareket edenlerin sonu genelde rezil olmak(mış). Google da şöyle bir baktımda,haklarında hakaret davaları,yargı süreçleri,ekşideki kötü yorumlar vs.vs...sanırım rezil çoktan olunmuş bile.. :)) velhasıl uzatmayacağım..banane diyor,omuz silkiyor,birde üzerine nanik yapıyorum.. :)))

sevgiyle kal..

Aslı Cin dedi ki...

Çınar, zamanla eğri doğru görülebiliyor.

Phoenix, Tanya'yı çok severim, oradan buraya gelişin sevindirdi beni. Teşekkür ederim, ve nanik kısmına çok güldüğümü de söylemeliyim.