Ekim 22, 2009

Apolitik olma !!!

80 lerde çocuk olmasaydım eğer,

Offf ne dayak yerdim.

İlle de bir harekete katılırdım çünkü. İlle fikrimi söylerdim. İlle de haykırırdım inandığım için.

Eee o zamanlar fikrin sağ da olsa sol da olsa aşağı da baksan yukarıya da , gittiğin yer aynıymış. Benim de farkım olmazdı herhalde.

Dedikoducu insanlar, entrikalar çevirenler, birbirinin ayağını kaydırmaya çalışanlar kızdırmıyor artık beni. Eski ofisimde de , okuldan yada iş için görüştüğüm insanlardan da tecrübe ettim karaktersiz, kişiliksiz, kompleksli insanları. Nafile dünyevi hırsları için onlara acımaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

Kafasını çalıştırmayan insanlar, cehaletinin farkına varmayanlar ki hepimiz her güne biraz daha cahil uyanıyoruz aslında, her gün her yaşta açız bilgiye, işte onlar biraz kızdırır beni. Ama biraz.

Beni en çok apolitik insanlar kızdırıyor.

Ne yazık ki arkadaş çevremde de zaman zaman rastlıyorum.

Etliye sütlüye bulaşmayanlar, haberleri ahvahla dinleyip yorum yapmayanlar, yanlış yaptıklarını bile bile yürüdükleri yolu sorgulamayanlar, eleştirmeyenler, çıkarları için bir yolun yolcusu olanlar, durumunu kabullenenler, bir taraf tutmayanlar, isyan etmeyenler, körü körüne bir akıma bırakmış kendini akıp gidenler.

Benim bu kadar ilgilli olmamı garip bulanlar.

Ben de onları anlayamıyorum.

Sen bu ülkede yaşamıyor musun?

Sen bu toprakların atalarından gelmedin mi? Hiç mi saygın yok?

Sen bu topraklara çocuk getirmiyor musun? Nasıl için rahat eder bırakacağın geleceğin içine .ıçılmasına?

Nasıl rahat uyuyorsun?

Bir taraf tut. İstersen benim fikirlerimin tam tersini tut. Ama tut ! Bir fikrin olsun, bir inancın, bir ideolojin, bir hayalin, bir planın. Tartış benimle tatlı tatlı. Bilgin olsun geçmiş, bugünkü yada gelecekte olması gereken hükümetle ilgili. Doğrularını yanlışlarını bil. Takım tutup da ilk onbiri sayamayanlar gibi parti tutma.

Çıkar postunu üstünden.

Aldanma, çobana ihtiyacın yok senin.

Kafan var senin,düşün. Gözlerin var, bak, oku. Kulaklarını aç, dinle. Ona buna bu kadar kolay inanma.

Satma oyunu, yok mu hiç gururun?

Silkin yahu !!!

13 yorum:

yıldız dedi ki...

Aslında başında da belirttiğiniz gibi 80 lerde çocuk olmak fazlasıyla apolitik yaptı çoğumuzu.Son yıllarda ise uygulanan aptallaştırma politikası da tutturulduktan sonra geriye düşünmeyen,düşünmek istemeyen ya da hiç sesini çıkarmayan insanlar kaldı.

Bundan sonrası kişilere kalmış.Dediğiniz gibi bu ülkede yaşıyorsak bir düşüncemiz olmalı.

asli koyuncuoğlu dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın.Sanki duygularıma tercüman olmuşsun.Ben de hep aynı şey düşünüyorum.68 kuşağından olsaydım.Kesin bir olayın içinde olurdum,iç geçirmiyor da değilim,şimdiki tepkisizlikleri görünce çıldırıyorum ben de.

Tuba dedi ki...

helal olsun!bir blogda da gerceklerden bahseden biri cikmis!gecenlerde skntidan blog blog geziodum ve genc bi kizin blogunda agatha midr nedr bir tokaya 38 tl verip hemen alacagini yazmis!basit bir plastik toka!!!tek dertleri bu!ne gydm sen ne gydn?!apolitizmin dibini gorduk!su anda Turkum deyince fasist oluosun!vatanini sevmenin adi fasistlik olduysa ben sonuna kadar fasistim!hala bizim gibi insanlar varmis.cok sukur!sagol

Aslı Cin dedi ki...

Yıldız çok doğru, darbelerin sanırım en büyük zararı da bu sinmiş yeni nesil oldu.( Gerçi eskidik artık) Yenileri desen iyice bencil yetişiyor. Bakalım ne olacak?

Aslı, silkelemek geliyor içinden insanları değil mi?

Tuba, tabii ki başka ilgi alanlarımız, zevklerimiz, isteklerimiz olacak ama bunların yanında birazcık da olsa tepkili olmalı insanlar, haklarını aramalı, hesap sormalı. Ben neden dünyanın en çok vergi veren vatandaşıyım, neden hala açlık sınırındayız, neden insanca yaşayamıyorum diye sormalı.Belki ben sen yada o aç değiliz ama bu empati kurmamıza, bizim kadar şanslı olmayanları düşünmemize engel olmamalı. Ki bir gün bizim ne halde olacağımızı kim bilebilir? Ben uzun zamandır fikirlerimi yazıyorum, her zaman beklerim :)

tuba dedi ki...

(iyi veya kötü) bir taraf olmak her zaman için "bitaraf" olmaktan iyidir.

Aslı Cin dedi ki...

:))) Kesinlikle...

SİYAH ULAN! dedi ki...

apolitik olmakla çevresine ve yaşanan olaylara duyarsız olmak aynı şey değil bana göre. ben 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hiçbir ideolojik & siyasi bir görüşü benimsemedim, hiçbir partiye karşı bir sempati beslemedim. ama bu demek değildir ki çevremde olup bitenlere duyarsız kalıyorum ya da 3 maymunu oynayıp etliye sütlüye karışmadan başımı toprağa gömüyorum. ben hem bir cumhuriyet çocuğu, hem iyi bir müslüman hem de milliyetçi olmak istiyorum; söyler misiniz ülkemdeki hangi parti ya da ideolojiye inanarak bunların hepsine sahip olabilirim? bu şekilde yozlaşmış ve kutuplaşmış bir siyasi düzene sahip bir ülkede en güzeli apolitik olmak ve körü körüne bir partiye bağlanmadan sadece doğrunun ve iyinin peşinde olmaktır

Aslı Cin dedi ki...

Kendine apolitik diyerek haksızlık etme o zaman. Kendine ait fikirlerin var ve hakkını savunuyorsan ille de bir parti sempatizanı olmana gerek yok ki :)

Ona bakarsan ben de aynı dertten muzdaribim, beni tam anlamıyla temsil edebilecek bir parti yok şu anda.

SİYAH ULAN! dedi ki...

o yüzden söyledim zaten, apolitik kelime anlamı olarak bahsetmek istediğiniz olgudan biraz daha farklı

Aslı Cin dedi ki...

Ama sözüm aynı zamanda apolitiklere :)

Her neyse...

SİYAH ULAN! dedi ki...

evet 1 kelime için birbirimizi üzmeye değmez :)

Adsız dedi ki...

hıncal uluçun bugünkü sabah gazetesindeki yazısını okumanızı tavsiye ederim

Aslı Cin dedi ki...

Kendisi de çaktırmadan propoganda yapsa da yiğidi öldür hakkını yeme, katılıyorum yazdıklarına.