Kasım 25, 2009

Boyoz

Biraz önce Twitter'da gördüm, bir köşe yazarı "Boyoz nedir ki?" diye soruyordu. Hemen söyleyeyim, Boyoz İzmir'liler için işe giderken köşedeki gevrekçiden alabileceğiniz bir çeşit börektir. İzmir'inden uzakta kalanlar için memleketten isteyip derin dondurucuya attıkları, pazar sabahları ailece keyifle ısıtıp yedikleri lezzettir. Çayla şahane gider. Genellikle haşlanmış yumurta ile servis edilir ama ben en çok Bergama tulumu ile severim, yağsız olanını seçerim, yarın İzmir yolcusu olduğumuza göre aynı zamanda cuma sabahı kahvaltıda yiyeceğimiz şeydir aynı zamanda.

Saldırı olayını tasvip etmesem de nihayet birilerinin teröristlerin sözcülüğünü yapan partiye tepki gösterebildiği şehrinin, cesur, gavur ve aynı zamanda nasıl oluyorsa faşist !!! İzmir'inin sevilecek şeylerinden biridir.

Dip sos: Araya sokmasa rahat edemeyecek gıcık bir yazar olduğum için affola...

6 yorum:

Miss Beril dedi ki...

evet evet güzel izmir'imin güzelliklerinden sadece biridir:)
*sıcak yenmesi tavsiye edilir:p

Adsız dedi ki...

bari yalan söylemeyin... saldırı olayını tasvip etmesem miş de miş... ağzınızdan akan salyaları silerek yaz da o zaman inanalım. merak ediyorum da elinize bir kürt geçse nasıl parçalayacaksınız. faşizim sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yaşamayan, sizin gibi giyinmeyen insanlara tahamül edemeyip onların yok olmasını isteme sanatıdır ki sizden daha hakiki bir izmirli olarak diyebilirim ki artık izmirlilerin sanatı haline gelmiştir. korkmayın müslümanlar da kürtler de size bir bok yapmayacak. ama korkarım ki siz tüm faşizminizle pek yakında 2000 lerin maraşını, sivasını yaşatacaksınız onlara. bu ülkenin efendisi sen değilsin. tahammül edeceksin hiç beğenmesen ve katılmasan da senin gibi düşünmeyenlere. izmirli olarak hatırlatayım bir zamanlar izmirin sıfatı demokrattı ve demokrasi herkesin eşit olduğu ve birbirine tahammül ettiği bir sistemdir.

Aslı Cin dedi ki...

Üzgünüm "Özİzmirli" :))) adını gizleyecek kadar yazdıklarından utanan birine laf anlatacak halim yok. Hele ki yazdıkları ile savunduğu ters düşüyorsa.

Ama ufak bir düzeltme: Herkesten daha İzmirli :))) olup da nasıl orada yaşayanların Müslüman olduğunu ve yıllardır Kürtlerle beraber yaşadıklarını gözden kaçırmışsın hayret. Yazdıklarına bakılırsa şaşıracaksın ama her Kürt terör örgütü yandaşı değildir.

Miss Beril, gitmişken yemeden dönmeyeceğim, listesi yapacağım şimdi :)

Unknown dedi ki...

iyi yolculuklar aslıcığım iyi eğlenceler ve iyi bayramlar :))
afiyette olsun hem sana bol bol...

Adsız dedi ki...

ay Aslıcım sana da musallat olmuş bunlar...
benim de başımda var iki tane, saçma sapan yorum yazıp duruyorlar, biri aynen bu senin adsız gibi, biri de koyu AKPli... artık cevap bile yazmıyorum...

...bu arada çok kötüsün! İzmir'e gidebilen var gidemeyen var. Buzluğunda boyozu olan var olmayan var. Nasıl canım çekti biliyor musun? Hadi kumru buralarda bulunuyor da... boyoz?

afiyet olsun!!!
iyi bayramlar dilerim...

Aslı Cin dedi ki...

Burcu teşekkürler, afiyetteyiz, ama dönüşte kısmak gerekecek :)

Mugemmell, tüh ya boğazımdan geçmeyecek şimdi, bir girişimci şu lezzetler için İzmir'den bir site açsa da bize kolilerle yollasa. Yoruma gelince, her fikre kapım açık ama terbiyesizliğe hayır. Hele yazdığı fikirden utananlarla konuşacak bir şeyim yok.