Kasım 18, 2009

Çare SİZ olun...


Geçen hafta Lösemili çocuklar köyü açıldı Ankara'da. Desteğimizin ve ilgimizin payı varsa ne mutlu bize. Koca şirketlerin başındaki kocaman amcalar da destek verdiler onlara. Bir ara basında köyün yol, su, elektrik beklediği yazıldıysa da gönüllülerin çabalarıyla o da halledilmiş demek ki.

Deste olamayanlar üzülmesin, eminim daha kat edecek çok yol var. Belki elimizden daha çok ilik bankası lab ı kurmak gelmez ama ileride o köyü büyütmek için bir şeyler yapabiliriz.

O zamana kadar YAPABİLECEKLERİMİZE gelince...

Kurban bağışınızı ister ilaç ister et olarak yapabilirsiniz.

Gönüllü ordusuna girip yardımcı olabilirsiniz.

Ya da hiç bir şey yapamayacaksanız bile ufak yardımlarla hesaplarına katkıda bulunabilir, çevrenizdekileri de teşvik edebilirsiniz.

Unutmayın, bu herkesin başına gelebilecek bir hastalık. Cinsiyetin, yaşın, yaşam tarzının yada gelir düzeyinin bir anlamı yok.

Sadece, şu fark var.

Sizin başınıza gelirse tedavi için bir geliriniz veya sigortanız olabilir.

Ama onların yok.

Çaresizler.

Şimdi gelin, çare siz olun...

2 yorum:

cenebaz dedi ki...

İnsanın başına gelmeden anlamıyor gerçekten. Geçen yıla kadar hep ah vah etmiş ama somut herhangi bir adım atmamıştım. Kardeşimin rahatsızlığından sonra geçen yıldan beri ben de kendimce bir şeyler yapıyorum. Keşke başımıza gelmeden bir şeyler yapsaymışık diyorum şimdi.Ve tüm hastalara sağlık diliyorum.

Aslı Cin dedi ki...

Çenebaz, ben kardeşimin hastalığından önce de Löseve veriyordum yardımlarımı. Öyle bir psikoloji ki, hastalığı duyduğumda çok fazla ilgilendiğim içn mi beni buldu diye düşündüm bir ara. Saçma ama öyle. Şimdi daha da şevkle çalışmak istiyorum onlar için. Aslında yapmamız gerekn birlik olabilip ilik bankaları konusunda bir şeyler yapabilmek olmalı.

Şu satırları okuyup da unutup gidecek kimi insanlar belki de bunu kendilerinde yada sevdiklerinde görecekler. Duyarsız olmaya hakkımız yok artık.