Kasım 17, 2009

Güllü'nün derdi, RTÜK'ü gerdi...

Güllü dayak yemiş.

Hangi Güllü?

Ay Axess kızının çiftliğindeki Güllü.

A aaa, dayak mı ? Bir kadına mı? Nasıl yani?

...

RTÜK akıl sağlığımızı, vücut dinçliğimizi, ve sosyal gelişimimizi korumak adına gecesini gündüzüne katarak çalışıyor çabalıyor, yok kardeşim yine yaranamıyor. Evet bize boş gelebilir uğraştıkları şeyler, oysa bir mühim bir mühim ki anlatamam. - Anlasam bir, emin olun anlatacağım-

Sanki köylüsü, kentlisi, hatta koca koca şehirlerde yaşayan kariyerlisi yemiyormuş gibi, Güllü'nün dayak yemesi Rtük'ün ağrına gitmiş.

Hani sanki, Türkiye gerçeği değil bu.

Hani, görmese adamlar dayak sahnesini, akıllarının ucundan geçecek şey değil, ah şu diziye bak, nasıl da kötü örnek oluyor.

Sanki, binlerce hatta milyonlarca kadın Güllü'nün film setinde yaşadıklarını hayatları boyunca yaşamıyor.

Ona buna ceza vereceğimize, asıl ceza alması gerekenlere versek nasıl olur? Kapatılan kadın sığınma evlerini açsak, hala okuma yazması olmayan kadınları eğitsek, iş versek, aş versek, huzurla uyuyacakları yatak, en önemlisi, kendilerine güvenmelerini sağlasak?

Kadına dayağın hak olmadığını iki ayaklı öküzlere öğretebilsek.

Komik cezaları biraz olsun ciddileştirebilsek.

...

Rtük ceza verecekmiş kanala versin,

bakalım gerçek Güllü' lere yapılanların cezasını kim verecek.

Ya da,

Biri verecek mi ?

7 yorum:

asli koyuncuoğlu dedi ki...

Ne cezası canım.Ortada suç mu var ki?Kocadır,döver de,sever de diye kabullenen kadınlar varken kol kırılır yen içinde kalır,yeterki evlilik devam etsin.Bizim gibi sivriler de dokuz köyden kovulur.Karı koca arasına girme sevgili adaşım.

missy dedi ki...

cok haklısın, duyan da cok medeni bir ulke oldugumuzu, boyle seylere kimselerin tahammulu olmadigini dusunur, dayak yiyenden taslanana, tore cinayetlerine kadar yok yok...
kadina saygi gostermeyen, sahip cikmayan, korumayan bizim gibi ulkeler hic bir zaman uygar bir ulke olamaz, ilerleyemez...ezilen kadınların buyuttukleri cocuklarin da ne kendilerine ne topluma faydasi olur, bizim durumumuzun ozeti budur bir nevi...

Sedeliko dedi ki...

o dayak sahnelerinde içim kıyılmadı değil ama bunlar cezalık değildi. ceza da kesiyorlarsa (trafikte kırmızı ışıkta geçmekten bahseder gibi:) kessinler ama "DAYAK" atan da yiyen de kum tanesi gibi milyonlarca onların kanala kesecekleri ceza tek bir kişinin bile dayak yemesine engel olacaksa kessinler.

Unknown dedi ki...

dayak bahane olmasın aslıcığım onların derdi kanala alışık gelen cezalardır belki de... doğanlara olan garezleri.malum diziyi de çok eleştirdiklerinden de belli değil mi:)
ama çok haklısın ki bu diziler toplumumuz yaşam şekli resmen :( benim de izlerken içim gitmişti...
sevgiyle kal...

Aslı Cin dedi ki...

Evet insanın izlerken csnını yakıyor ama yaşayanlar?

O kadar derdimiz var ki ülkemizde, kadınların halini düşünmeye sıra gelmiyor sanırım...

defne dedi ki...

kadınların halini düşünmek isteyen var mı ki acaba? yok ki..biz okumayalım, gıkımızı çıkarmayalım, öylece evde oturup ev işi yapalım.

Aslı Cin dedi ki...

Aynen öyle. 3 çocuğu da unutma yapmayı.