Kasım 03, 2009

Mektup

Bu işin peşini bırakmak yok. Daha çok yazar yazmalı bu konu üzerine, daha çok baskı olmalı, siyasiler ve bürokratlar bugünün yarını olduğunu hatırlamalı, yarın bir gün tarihin onları minnetle mi anmasını istiyorlar nefretle mi?

Bir arkadaşımızdan bir mail aldım bugün, elimden başka br şey gelmiyor hiç olmazsa onlara mail atıp sesimi duyurabileyim diye düşünerek siyasilere göndermiş bu maili, iznini aldım, burada yayınlamak istiyorum. Belki hepimiz ayrı ayrı içimizden geçenleri duyurabilirsek birlikten güç doğar ve sesimiz duyulur.

Milletvekilleri millete hizmet için bizim tarafımızdan bizlerin sözcüsü olması için seçilir. Bu durumda bizim için doğru olanı yapmaları gerekir ki burada geç olmadan doğru yolun bulunması için vekillerimize hiç birimizin bunu istemediğini söylemeliyiz.

Merhaba,

Genetigi degiştirilmiş ürünlerin ülkemize girişine nasil onay verirsiniz. Haydi diyelim ki zarari yok. Diyelim ki buna inandirildiniz ya da inanmak istiyorsunuz. (-ki zarari oldugu fareler üstünde yapilan deneylerde kanitlanmıs. İskocya Rowett Enstitüsü’nden Dr. Arpad Pusztai’nin genetigi degistirilmis patates ile besledigi farelerin tümünün ic organlarinda kücülme, sindirim sistemlerinde bozukluk, bagisiklik sistemlerinde cökme, kan yapilarinda bozulma ve mide ceperlerinde kalinlasma görüldü.)

Ya “Etiketlere genetigi degistirilmis organizma icermez yazilamaz!” da ne demek oluyor. Madem zarari yok bu isi yapanları ögrenmemizi neden engellemeye calisiyorsunuz? Bilelim o zaman hangisinde var hangisinde yok ona gore alalim, tam tersine bu bilgiyi etiketlere yazmaları zorunlu olsun!

Son olarak sunu söylüyorum size. "BENIM KIZIM DENEK DEGIL, GDO'LARI ONUN USTUNDE DENEYEMEZSINIZ. " Türk Milleti'nin canı da bir Fransız'ın bir Yunanlı'nın ki kadar degerli olmalı. Hep dısardaki uygulamalardan dem vurursunuz ya buyrun bu konuda da disariya bakin, onlar ne yapiyor??!!

Imzaladıgınız seyin nelere yol acacagini bir kez daha düsünmenizi tüm anneler, babalar, insanlar adına rica ediyorum sizden. Bizi, gelecek nesilleri HASTA ETMEYIN!!

Saygılarımla,
Tülay
.....

Teşekkürler Tülay...

4 yorum:

sati dedi ki...

Bugun uzgunum diger gunlerden daha cok hemde, bu ulke nasil satiliyormus bir kez daha gorduk insanlarin canlarinin kiymeti gercekten yokmus. Agliyorum bugun uzaktayim elimden birsey gelmiyor diye agliyorum, butun mail listemi facebook da ne kadar insan varsa hepsine http://www.gdoyahayir.org/ linkini gonderdim bir de beslenme bulteninde yazan yazilari baska ne yapabilirim... hic bir seye sahip cikamayan bir milletiz, ne Cumhuriyetine ne Ozgurlugune ne Topragina ne de Gidasina ....

Aslı Cin dedi ki...

Sati ben de aynı şeyleri yaptım ama açıkçası insanların facebook da hala abuk subuk şeylerle uğraştığını gördükçe şaşkınım da. Canımızın bir kıymetinin olduğunu biliyordum ama bu kadar da ucuz olduğunu bilmiyordum. 5 para etmezmişiz gerçekten de...

Adsız dedi ki...

Sabahtan beri bir suru mesaj atiyorum, bu insanlar Turkiye'de yasamiyorlar mi??? dedigin gibi hala abuk sabuk videolar var hic birinde reaksiyon yok ee vatandas boyle umursamazsa neden bu yasayi geri ceksinler insanlar kendi sagliklarina onem vermedikce devlet de bunu kullanir ben 3bin km otede bir daha asla Turkiye de yasamayacagimi bile bile bir seyler yapmak isterken neden orda yasayanlar bu kadar duyarsiz ama yok gunde 100 kerede olsa insanlara ozel olara mail aticam elimden bir tek bu geldigi icin ozur diliyorum....

Sati

Aslı Cin dedi ki...

Sati, ben sadece bir yıl yurtdışında yaşadım ama ömrümü uzakta bitireceğimi bilsem yine bir şeyler yapmaya çalışırdım. Burada ise insanların üzerine tabiri caizse ölü toprağı serilmiş. sadece yine bloglardan bir kaç arkadaş var sesini çıkaran.