Kasım 04, 2009

Panik pimpirik Aslı

Bugün kendimi garip hissettim. Dün akşam bir arkadaşımın oğlunun domuz gribi geçirdiğini ve şükür ki atlattığını öğrendikten, ilaç bulmakta zorlandığını okuduktan ve bir başka arkadaşımdan yardım et, imuneks gibi destekleri bulmakta zorlanıyorum feryadını aldıktan sonra panikledim.

Aşısız atlatacağız evelallah derken desteklerimiz olmazsa ne yaparım?

Akşam eczaneden geçerken eşime sordurup aradıklarımı da bulamayınca iş başa düştü.

Sabah ilk iş eczaneye gittim.

Neyse ki imuneks var. Balık yağı. Ok onu da buldum. Normalde vitamin vermem oğluma ama ne olır ne olmaz bulunsun diyerek demir sorunumuza da çare olacak bir tane aldım. Okyanus suyu kurtarıcımız. Bitiyor onu da alayım dedim. Şanslıyım ki hepsinde de doktorumuzun önerdiklerini bulabildim.

Sonra çıkan hesabı görünce, vay canına dedim. Paran yoksa öleceğine delalet de budur işte. Şunların hiç birini karşılamıyor ki sigorta. Bağışıklığa destek lüks bir şey bu memlekette.

Ben bunları alırken bir anne ve kız maske sormaya, başka bir kadın antibakteriyel jel almaya, bir başkası hastalığın grip ilacını sormaya geldi. Ki nitekim hepsi de yok cevabı aldı.

Merak ettim sordum. İnsanlar tamiflu yu evde her ihtimale karşı dursun diye alıyorlarmış, bu gribin ilacı bu diyorlar, hatta bir arkadaşım şurubunu bulamamış da mecburen doktorun tavsiyesi ile kapsülü bölerek vermiş çocuğuna,satmıyor musunuz siz?

Satmıyoruz dedi.

Niçin?

Yok satmıyoruz.

Asık suratlı eczacımızdan anladığım kadarı ile ya reçeteli satıyorlar ilacı ki bence de doğrusu bu olur, ya da el altında saklıyorlar karaborsa olacak.

İlaca gerçekten ihtiyacı olanların kullanabilmesi için reçeteli satıyorlardır umarım.

Dedim ya bugün kendimi garip hissettim. Pimpirikli panik bir anne gibi. Felaket filmlerindeki bir figüran gibi. Garip işte...

Neyse gidip GDO lu kahvaltımı edeyim...

Dip sos: Bugün Hürriyet'teki doktor açıklamasını dikkate almak lazım. Tamifluyu gereksiz kullanmak virüsün bu hastalığa direncini arttırırmış. Önlem almaya okey ama umarım bu sterlizasyon ve ilaç alma işini abartıp mutasyon gibi ihtimallere açık kapı bırakmıyoruzdur...

5 yorum:

defne dedi ki...

günaydın
ne yazık ki ilaçları aldığımız depolarda antibakteriyel jel, tamiflu süspansiyon, tamiflu tablet yok..dediğiniz gibi tamiflu'yu önlem olarak kullanan insanlar+depolayan eczacılar yüzünden tablet kalmamış maalesef...

Ghanima dedi ki...

ihtiyacı olmayan da bu panikle ihtiyacım olunca ya bulamazsam zihniyetiyle depoluyordur..çocuğuma bişey olursa kaygısı insana herşey yaptırır..maalesef burda suçlu olan panik yaratan ve saçmasapan olalım olmayalım tartışmasına giren devletimizdir..

Unknown dedi ki...

sen önlemini almışsın artık çok panik yapma herkes senin kadar özverili olsa bunlar olmayacak belki de :))
sevgiyle kal...

defne dedi ki...

tamiflu tb.75 lik varmış, düzeltme yapayım, bulunabilir yani :) 45lik de yeni çıktığından yakında gelir :) içiniz rahat olsun ;)

Aslı Cin dedi ki...

Defne, teşekkür ederim, inşallah ihtiyacımız olmaz da almayız.

Ghanima, sorma, hiç sorma, son derece cool durmaya çalıştım başından beri, hatta eve kağıt gönderdiklerinde daha ilk geceden hayır diyerek imzalayıp gönderdim geri ama olay çılgınlık boyutuna varmak üzere ve bu panik havası insanı hasta etmeye yeter :)

Burcuuu, içimi rahatlattın :)))