Aralık 11, 2009

Başkomutan Ooo bama

İnsan hakları gününde Newsweek'de yazan Angie, Amerikan başkanını eleştirerek, onun bu konuda yeteri kadar ilgili olmadığını, sorunlara eğilmediğini, ve duyarsız hareket ettiğini belirtmiş. Özellikle Sudan ziyaretlerinden sonra bu konuda daha da hassaslaştığı belirtilen aktristin Darfur konusunda da sinirleri tepesinde olmalı. Aman bizimkiler duymasın. Dünyanın en azından sadece kulağını kapadığı gerçeği, bizim yöneticiler adeta inkar edecek üstlerine vazifeymiş gibi. Zaten her işe maydanoz olmakta üzerimize yoktur. Bir tek kendi işimize gücümüze bakamıyoruz. Ülke karışık, adalet sistemi tartışılıyor, cezalar ceza değil, suç desen tartışılır.

Sadece günün gazetelerini açıp okumanız yeterli. Aynı suçu 25 kere işlemiş bir adam çıkıyor dışarı. Acaba kaç kere daha işlemesini bekleyeceğiz? Durağa dalıp 5 kişiyi öldüren bir başkası özür diliyor, ve can başına 4 yıldan 20 yıl ceza alıyor. Biliyoruz ki zaten 4 yıl sonra iyi halden salacaklar dışarı. Töre cinayetleri, kadına şiddet, tecavüz haberlerinden geçilmiyor.

Hollywood filmlerinden bir anektod olarak ağzımıza yer etmiş sadece: Adalete güveniyorum.

Güvenmeye devam edin...

Zaten dünya pis bir yer oldu. Ağzı bozuk.

Nobel barış ödülünü, " İki savaşın başkomutanı olarak alıyorum" demiş başkan.

Bu ismiyle tezat demecinden sonra bizim Anadolu insanının neden başkanın zaferine bu kadar sevindiğini, onu neden bu kadar bizden biri gibi bağırlarına bastıklarını, kendisinin bizim başbakana neden arkadaşım diye hitap ettiğini - Bknz. Yalaka köşeciler- anladım.

Ancak bizimkilerden bekleyebileceğim talihsiz bir söz olmuş bu.

Angie eleştirmekte haklı değil mi?

Dip sos: Evet asıl konumuz beyefendi ama yukarıdaki foto dururken onun fotoğrafını asacak değilim. Anlamadığım bir şekilde politikacılar- Bizimkiler bile- orada burada karizmatik ve yakışıklı seçiliyor ya - Bizimkiler bile !!! - ve giyimi kuşamı baş sayfa haberi oluyor ya- Bizimkiler bileee !!!- ya diyorum ben körüm, ya da zevksizim. Bay başkan ayrı bir alem ya bizimkiler? Ağarmış badem bıyık, göz altı torbası, koca göbek, omuzları çökmüş duruş üzerinde gri takım elbiseli erkekleri beğenen kadınlar varsa , sizi Notre Dame'ın kamburu fanı olmaya davet ediyorum. İnanın bana tam tipiniz.

"Yakışıklı politikacı yoktur, güce hayran kadınlar vardır..."

4 yorum:

İlk... dedi ki...

rahmetli babannem, oyunu bizim başkana verirdi, sorardım babanne niye ona veriyorsun bir anlat diye... :) bilirdim cevabıda aslında...
pek yakışıklı bi baksana derdi boyu posu yerinde, seside pek gür... :):) yurdum insanı böyle işte,hele ki bizim insanımız gibi duygusalsa... :)

Tanya's dedi ki...

Ahahahyt...bıyık yeniden moda olsu ya Aslıcığım..idare ediver..badem madem..

defne dedi ki...

ooo, son söz mükemmel olmuş :)

nobel barış ödülünü de bir amerikan başkanı aldı ya, daha ne diyelim...

Aslı Cin dedi ki...

İlk, eskilerin kıstası buydu tabii. Şimdiki kadınlar çok şey bekliyor sanırım. :)

Tanya, iyyyk !

Defne, şu hayatta benim de bir sözüm oldu. :P