Aralık 11, 2009

Festina lente...

Yorgunum. Ve itiraf etmeliyim kendimi salak gibi hissediyorum. Öncelikli sebebi, tezcanlılığım ile her şeyi bir an önce yapmak isterken ustalar tarafından iyice kazıklanmam değil tabii. Ne alakası var canım?

Tesisatta fahiş fiyata bir takım değişiklikler yaptırıyorum. Ama en azından para vermek dışında hiç bir şeyle uğraşmıyorum. Bu da bir avantaj değil midir?

Ama yatakodasının orj rengini beğenmeyince boyatmaya kalkıp, inanılmaz bir fiyat ve tüm eve yetecek boya talebi aldıktan sonra, yarı fiyatını öneren birine balıklama atlayınca o fiyatın aslında günlük ücretleri olduğunu ve benim bir kaç saatte boyanan odam için aslında daha az ödemem gerektiğini nereden bilebilirdim? Yeteri kadar boyacı araştırmazsan öyle olur tabii. İlkinin verdiği fiyat beni kör etti.

Haydi o fiyatı verdin, hiç olmazsa daha sonra değiştirmeyi düşündüğün diğer odaların rengini de değiştir değil mi? Yoook, Aslı'nın saflığı üzerinde.

Herneyse, diğer odalar orjinal halleriyle de kullanılabilir. Zaten biraz daha boya almaya gitmek de zor geliyordu.

Bunun üzerine Ups ile gelecek olan perdenin mekanizmasının bir parçasının kargoda kaybolmuş olması da tuz biber oldu.

Durun bakalım orada.

İnsanların emeğine fiyat biçemeyen, raici bilmeyen, ve pazarlık edemeyen bir saf olabilirim ama o kadar da değil. Hakkımı ararım.

3. gün bugün, nihayet geldiler, foto çektiler, gönderici firmaya raporu yazdılar, kararlıyım, bunu telafi edene kadar onlar, işin peşindeyim.

Perdelikleri ve diğer detayları en iyi kaliteye en iyi fiyatlarla hallettim, sırada eve giriş için gereken diğer detaylar var. Su, elektrik, doğalgaz, telefon, net açılması, temizliğin yapılması, döşemeciyle marangozdan gelecekler, mobilyacıları beklemek ve nakliye gibi.

Bir daha taşınmak mı?

Haha haaaaa !

Dip sos: Sitenin peşindeyim. Gerekli her yere yazılı bildirimi yaptım. Sitenin eski sahibi olduğunu söyleyen bir isme ulaştım. 300 küsür yazımın silindiğini söylediler, ama hala yazılar yerlerinde duruyor. Sonucu bekliyorum.

1 yorum:

İlk... dedi ki...

kıyamam sen taşındıktan hemen sonra tatile mi çıksan acaba...
azıcık durman lazım gibi geldi bana :) muck.