Aralık 23, 2009

Tanıştırayım, Çamur bey...

Bugün kaplamacı gelip, koltuğa bakıp, bana hak verince, kumaşı aldığı yeri arayıp derdini anlatmaya çalıştı. Tekstilciyiz ya, ben anlatayım isterseniz dedim. Nerden bilecektim karşımdakinin bu işi bilmediğini. Bir de üzerine "Çamur" bir insan çıkınca karşıma, konuşurken gitgide sinirlenmeye başladım. Adama, sizin kartelanızdan beğenip sipariş verdim diyorum, bildiğiniz düz renk kumaş, ama abrajlı gibi çizgilerle geldi bana. Adam bana bunun kumaşın doğal hali olduğunu söylüyor. İyi ama diyorum çizgili değil ki bu, üzerinde çizgili de yazmıyor. Zaten çizgi gibi de değil, abraj var üzerinde. Düz değil madem neden düz renk kartela koyuyorsunuz. Çizgili değil ki o diyor. Eeee? Düz de değil. Ne ? Bilmemne adı diyor. Tamam adını biliyorum ama düz değil desenli değil, Ne bu o zaman?

Biz bu kumaşı her zaman böyle satıyoruz diyor. Ne yani ben de mi hatalı kabul etmeliyim. Hata değil ki o diyor. Bariz hata işte. Hani kumaşçı olmasam yutacağım.

O zaman kaplamacınız neden dikkat etmemiş diyor sonra da . Ne bileyim ben, hem bana ne yahu???

Velhasıl koltuk cuma günü geri gidiyor. Aynı kumaşı başka firmadan bulacak gerekirse kaplamacı. Nerden bulursa bulsun, ben düz renk istiyorum, abrajlı değil.

Telefonu kapatınca işte bu sebeple diye düşündüm, bu sebeple bir firmaya girip bağlayamıyorum kendimi, bu gibi insanlara laf anlatmak beni yoruyor, üzüyor, sinirlendiriyor.

Şu bir ayda öğrendiğim en önemli şey ne biliyor musunuz?

Herkes çok akıllı, çok kurnaz, nasıl kurtlar anlatamam. İşi bilmiyorsan ustası falan seni çiğ çiğ yer. Herkes karşısındakini salak yerine koyuyor resmen. Çamur'lar. Baş etmek çok zor.

Çamur demişken, UPS hala aramadı beni...

5 yorum:

Fery... dedi ki...

Aslı sayende abraj ne demek öğrendim; doğru mu bilmiyorum ama şöyle bir tanımla karşılaştım nette benim gibi bilmeyen başkaları da varsa;

Sektörde abraj olarak isimlendirilen hatalar, yuvarlak örme kumaşlarda görülen kumaş enince ve eşit
aralıklarla üst üste tekrar eden izlerdir. Bu hata “Barre” hatası olarak da isimlendirilmektedir.

her şey bitip her şey içine sindiğinde içeceğin ilk çayın, kahvenin keyfini düşün bu zamanlarda belki biraz sakinleştirir...

ganfi dedi ki...

aslıcım kolaylıklar diliyorum evet işten anlamak bir yerde kötü bu çamurlarla karşılaşıp sinirlerini bozuyorsun hiç bilmesende bunların bilmişlerine kansan herşey daha güzel olacak nerdeyse:)
bende bizim koltukların kumaşını değiştireceğim sana danışayım! birde abraj ne demek bilmeyenlere açıkla lütfen:)
ben anneceyim yeni bloga beklerim!

Aslı Cin dedi ki...

Fery, evet tekrar eden renk bozulması gibi hatalara da öyle diyebilir. Koyu kahve yaptırdığım için 3 lü koltuğu, hemen belli oluyor. Belli aralıklarla çizgi çizgi. Tabii bu boyalı değil de flok baskı denilen bir tür olduğu için bunda abraj değil ama abraja benzeyen dökülmeler var. Kumaşçıya göre hata değil bu tabii. Kendisini Ege Tekstildeki Işık hocaya havale ediyorum :)))

Sevgili annece Ganfi, Fery açıklamış benim yerime, yukarıdaki yorumda da ilave ettiğim gibi, kumaşta tekrar eden renk bozukluğu da diyebiliriz teknik dışına çıkarsak.Kaplama için iyi bir yer bul, uzun zamandır çalıştığı şirketlerden kumaş seçimi yap ve asla ürünlerini sorunsuz teslim almadan ödemenin hepsini yapma. :)

Asli A. dedi ki...

Ekim ayında biz de yeni eve taşındık, taşındık ama hala dertler bitmedi, o duvara bu pencereye, şu kapıya baktıkça deliriyorum her seferinde... Her usta başka bir dert oldu!!! Sorsan ama hepsi 1numara işinde!!! Tövbe tövbe.. bak gene canım sıkıldı düşündükçe :((

Neyse, sıkma canını demek istiyorum ama diyemiyorum :(
Bütün her şeyin biteceği ve yeni evinde, güzel koltuğunda kahve/kitap/dergi keyfi yapacağın günü düşün... Çok yakında :))

Aslı Cin dedi ki...

Aslı, "çok yakında" hayaline kapıldığım bir reklam gibi :)