Aralık 12, 2009

Tweetlemek yada Tweetlememek. İşte bütün mesele bu...

Aylar önce açtığım ama üzerine kafa yormadığım için unuttuğum, sonra aslında kafa yoracak bir şey olmadığını farkedip aylar sonra girdiğim, girince de bir infomania adayı olarak pek hoşuma giden Twitter, her işin suyunu çıkarmaya bayıldığımızdan olsa gerek, geçtiğimiz senelerin Facebook görgüsüzlüğü gibi bir ilgi ile karşı karşıya.

Facebook'da şans eseri gece klübünde rastladığı ve aralarında "hmmmf" dışında bir konuşma geçmeyen, amcasının dayıoğlunu arkadaşı olarak ekleyen güruhun yeni eğlencesi burada daha çok tekipçi sahibi olmak. Ama bu sefer işleri biraz daha zor. Zira izlenmek için ilgi çekmeleri gerekiyor. Ve okunmaya değer olmaları.

Muhtemelen kendisini Twitter'ın köklü ailelerinden birinin ferdi olarak gören dil uzmanı E.V. nun "twitter eskisi gibi değil ama... bu günlerde pek girmiyorum... eski zeka düzeyi kalmadı malesef" diyerek tweetlemesi durumu çok iyi açıklıyor. Bu arada kendileri de 5 kasım 2009 da Twitter'a katılmışlar :)

Sokağa çıktığında her attığı adımı tweetleyenlerden değilim. İzlenmek için değil izlemek için katıldım. Ama kısa zamanda benim için diğer iletişim sitelerinden daha fazla ziyaret edilen bir yer olup çıktı. Sevgili Ece'nin bugün yazdığı gibi, gazetelerde 1000 haber var Twitter'la ilgili. Dedikodu sütunları burada çıkan atışmalardan, köşe yazarları etinden sütünden ve diğer faydalarından bahsediyor. Herkes onun hakkında yazıyor. Yarın gazeteyi elinize alın, dikkat ederseniz siz de şaşıracaksınız.

Bir süre sonra bu furya da bitecek, kısa zamanda eskiteceğiz ama bahsetmeyecek gibi de değil aslında.

- Öncelikle bilgiye daha kolay ulaşmak için büyük kolaylık. İlgilendiğiniz konularda bir çok yayınevininin haberlerine kolayca ulaşabiliyorsunuz.

- İlgilendiğiniz konuda veya mesleki konularda bir çok insanla iletişime geçebiliyorsunuz.

- Bir çok blogger orada, yeni bloglar keşfetmek de kolay.

- Sadece ben mi bu şekilde hissediyorum bilmiyorum ama çok daha samimi. Aklımdakileri kısaca yazıp işime dönebiliyorum.

- Tüm dünyadan basın ve sanat dünyasından izlediğiniz insanları takip etmek zevkli.

- Sadece ilgilendiğiniz ve ilgilenmeye değer bulduğunuz insanları takip ederek, diğer insanların yazdıklarını okuyarak zaman kaybetmiyorsunuz. Her gün yeni ilgi çekici insanlara rastlayabiliyor, ve onlardan yeni bir şeyler öğrenebiliyorsunuz.

- Evet, aynı zamanda öğretici. Kimi yazar ve sanatçıların egolarının şişkoluğu karşısında şaşırabilir, hiç tahmin etmediğiniz insanların görgüsüzlüklerine şahit olabilirsiniz. Amacını aşan yorumlarla gündeme gelmeye çalışanlar, iki lafı bir araya getiremeyen ünlüler, kendisini anlatmayı pek seven kimi basın yayın mensupları beni hem şaşırtıyor, hem de itiraf etmeliyim çok eğlendiriyor.

Bir açıdan da burası "Hiç bir şey göründüğü gibi değildir" sözünün ispat yeri adeta.

Yoksa siz hala " Tweet" lemiyor musunuz?

6 yorum:

mermaid dedi ki...

aynen. "izlenmek için değil izlemen için".
gerçekten çok faydalı olabiliyor. hem gerekli insanlara, konulara ulaşabilmek için, hem de bazı gereksizlerin ne kadar gülünç duruma düştüğünü görebilmek için:) e.v. zaten ayrı bir vaka:)

Unknown dedi ki...

Gündemi takip etmek için de çok faydalı, trending topicste o an en çok nelerin konuşulduğunu görebiliyorsunuz.

Pratik Anne dedi ki...

Haftada en az 4 kere blog yazisi hazirliyorum, diger bloglari okuyorum. facebook'ta vakit olduruyorum ama inatla tweeter a girmiyorum. izledigim yeterince sey var gibi geliyor zaten. friendfeed e girdim, o bile acmadi.

Unknown dedi ki...

Yok, ben hala "Tweet" lemiyorum:))

Unknown dedi ki...

ben üye oldum ama beceremedim yahu :)) üstelik sürekli de nette olamıyorum malesef...sana maşallah beceriklisin anacığım herşeyin üstesinden gelebiliyorsun :))
iyi haftalar diliyorum ...

Tanya's dedi ki...

Bende cok samimi buluyorum...