Aralık 07, 2009

Yazık...

Molotof kurbanı Serap ölmüş.

Hatırlatayım İstanbul'da teröristlerce bombalanan otobüsteki gencecik bir kardeşimizdi.

Vücudu ağır derecede yandı.

Antibiyotiğe dirençli bir mikropla savaşıyordu yanıklardan dolayı.

Yıllar içinde bombalanma, taranma, kaçırılma sonucu ölen binlerce masum sivil Türk, Kürt, Azeri, Alevi, Laz veya başka kökenli insanımız gibi o da öldü.

Daha geçtiğimiz hafta bir sürü yerde gösteriler yapıldı, yine, yeniden kan döküldü.

Teröristlerle anlaşmaya çalışıp, açılmaya çalışan, terörist sözcülüğü yapan partiyi neredeyse bağrına basan, 3-5 metrekare için azılı katili yeniden yargılayacakları konuşulan insanlar, yarın bir gün adamı milletvekili yapmaları istendiğinde ne hatırlayacaklar acaba?

Serap'ı mı?

Hayır.

İzmir'i.

Teröristleri bağrına basmayarak çoook ayıp eden !!! İzmir'i. Hiç de demokratik bir görüntü veremeyen İzmir'i. Sessiz kalıp herşeyi sineye çekemeyen, koyun gibi güdülemeyen İzmir'i.

Taş atmışlar.

Tı tı tı...

Çok ayıp.

Hiç onlar bize taş atıyorlar mı?

Tarih tekerrür eder. Kurtuluş savaşında da ilk kurşun İzmir'den atılmıştı. İster Faşist deyin, ister gavur, ister cesur.

Ne övgüye, ne yergiye ihtiyacı var o insanların.

Keşke Serap'a taş atıp, bayrak açsaydı birileri, yada tencere tavaları vursaydı birbirine balkondan bağırarak.

Hala hayatta olurdu en azından...

7 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Tebrikler, yazınızı okuyunca ciddi manada etkilendim.Sanki duygularıma tercüman olmuşsunuz. Umarım sizin gibi insanlar hiç azınlığa düşmezler ülkemizde.

Bocuruk dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş. Sanki Yılmaz Özdil yazılarından birini okuyormuş gibi hissettim kendimi. Onu okuduğumda da hep içimdekileri dile getirdiğini düşünürüm. Yüreğinize sağlık...

Efsun dedi ki...

bende serap'i dün gördüm cok üzüldüm:( ama teslim olduk diye gelen teröristleri ellerinde ciceklerle karsilayan politikadan ne beklenirki, tabiiki tas attilar öyle oldu der!!! bu kadar dinden imandan bahsediyor ya bu insanlar (insan demeye dilim varmiyor ya), acaba öteki tarafta ölen sehitlerin, gencecik cocuklarin hesabini nasil verecekler acaba!! Memleket hakikatten gidiyor elden, meclise "Sayin Öcalan" diyen bir partiyi sokanlar yakinda onuda ininden cikarir milletvekilide yaparlar!Off sabah sabah sinir oldum!!

Aslı Cin dedi ki...

Uğur bey, teşekkürler, eminim herkes ülkesinin geleceğinin parlak olmasını ister, ama istemekle kalmamalı, fikirlerimizi de paylaşmalıyız.

Böcürük, iltifat ediyorsun, teşekkür ederim :)

Efsun, demokrasilerde tabii ki farklı sesler söz alacak. O insanlar da seçilip geldiler oraya. Ama demokrasiyi amaç değil araç görenler çoğaldıkça iş çığırından çıkıyor. Keşke teröristlere sözcü olmak yerine gerçekten Kürt halkının hakkını arıyor olsalar,bu işlerle uğraşacaklarına doğuya yatırımı zorlasalar, okulların, hastanelerin, kültürel faaliyetlerin yetersizliğinin hesabını sorsalar.

Efsun dedi ki...

Dogru söylüyorsun, bizde keske demokrasi gercek anlamiyla uygulanabilse... Farkli seslerin olmasina hic bir sekilde karsi degilim ama dedigin gibi, keske demokrasi arac olmaktan ciksa... Bu farkli sesler orada olmalarinin hakkini tam anlamiyla verseler...Buradan bakinca demokrasinin bizde amac olabilmesi icin 100 yil gecmesi ve bu süre icindede insanlarin kafalarini degistirmeleri gerekiyor gibi geliyor bana! Yazik cok yazik bence...

Unknown dedi ki...

çok haklısın ve çok anlamlı yazıyorsun aslıcığım herkes senin dediğin gibi duyarlı paylaşımcı olsa karşımızdakini dinlesek anlamaya çalışsak belki herşey daha farklı gözükür...umarım devletimiz en kısa zamanda bazı şeyleri fark eder etmeli...

Aslı Cin dedi ki...

Efsun, Burcu, zaten ne yazık ki ümit etmekten başka bir şey yapamıyoruz.