Ocak 30, 2010

Değer sizsiniz !

Rekor cezaymış.

Aman efendim hiç görülmemiş şeymiş.

Eeee?

Biz Türklerin canı öyle değersiz öyle kıymetsizdir ki, bir yada bir kaç cana 33 yılı çok görürüz.- Bu arada bu aşağıda bahsedeceğim malum indirimle zaten 3 te 1 ine iner- Normalde alkollü yada ehliyetsiz direksiyon başına geçenler bile frene dokunmadan bilerek yapmışcasına sokak arasında, en sağ şeritte veya kırmızı ışıkta, nerede olursa olsun bir diğerine çarpar, bir kaç ayda çıkar.

Bize kalırsa bu son derece normaldir.

Aslında 3 yıl alır cezayı ama her 3. sayfa haberinde Özal'ı rahmetle !!! anmama sebep olacak çıkardığı ceza indirimi ile neredeyse 3 ay yatar çıkarlar.

Annem her okuduğunda bu haberleri söylenir... Birini öldürmek istiyorsan arabayla çarp, cezası bile yok, inanılır gibi değil.

Bugünki gazeteleri açın bir cinayet daha, alkollü türkücücüğün alkollü şoförü frene bile basmadan taksiye arkadan çarpmış. Pardon çarpmış hafif kalır, tam tabiri: Geçirmiş

İçindeki karı koca ölmüş.

Bu kadar !

Net. Basit. Sonuç bu kadar ortada.

Bu adam bir katil !

Hoş katillerin bile yeterince ceza almadığı bir ülkede bu adamın bir katil olarak yargılanmasını istemek bile trajikomik ya neyse.

5 yıldır blog tutuyorum, 5 yıldır 500 kere yazdım, hadi ben tırışkadan bir blogger'ım belki onlar için, köşe yazarları yazıyor yıllardır, yok kimse çıkıp da şu yasalara bir çeki düzen vermiyor bu konuda.

Kimse çıkıp sen benim affedemediğimi nasıl affedersin diye sormuyor?

Malum birinin oğlu , malum bir kaç tanesinin akrabaları da birilerinin ölümüne sebep olup şimdi elini kolunu sallayarak dolaşabiliyor ya, belki de bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorlar.

Aslında şu an onların her birinin içeride cezalarını çekiyor olmaları gerekirdi. Hala...

Ama diyorum ya, bizim canımız kıymetsizdir. Aslında şu ülkede üzerimize giydiğimiz kıyafetler kadar bile pahamız yok. Hesaplayın göreceksiniz...

www.aslicin.blogspot.com

6 yorum:

berfin dedi ki...

hesapladım ben gerçekten yok aslı:((( aynı şeyleri düşünmekten bunalan bu bünye sonunda haber izlemekten ve gazate okumaktan vazgeçti..kaybolanlar ölenler doğrananlar hiç uğruna yitirilen canlar..hesap ödicek kimse yok ortada..koca bir yazıkk...

ganfi dedi ki...

çok haklısın aslı benim eniştemde 1,5 yıl önce bir kamyon şöförünün kurbanı oldu genç yaşında .dava hala sürüyor adam sabah tutuklanıp 2 saat sonra serbest kalmıştı hala kamyön şöförlüğüne devam ediyor düşün artık adaleti,ne ceza yemesi suçsuz gibi geziyor hemde ..(anneceden figen)

Aslı Cin dedi ki...

Berfin komik değil mi? Birine arabayla çarpıyorsun, bir iki yıl ve 3000 lira ağır !!! para cezası ile kurtuluyorsun. 3000 liraya kimi mağazalardan bir çanta ve ayakkabı alamazsın. Edep yerlerini örtemezsein yani :)

Figen'ciğim çok ama çok üzüldüm. İnsan ölümü kadar katilinin sokağa salınmasına da kahroluyordur. Şu saatten sonra içeri girse bile ne kadar yatacak dersin? Bazen adaleti kendisi sağlamaya çalışan insanlara hak veriyorum ne yazık ki...

emel dedi ki...

çok güzel, faydalı, etkili bir yazı olmuş. ama keşke asıl etkilenmesi gerekenlere ulaşabilse. keşke hepimiz sizin gibi duyarlı olabilsek ve gördüğümüz yanlışları yetkili mercilere ulaştırabilsek.
bu güzel yazı için teşekkürler...

Sebnem'den dedi ki...

Trafik kazalarında 3 yakın akrabasını kaybetmiş biri olarak Katillerin aramızda elini kolunu sallayarak dolaşmasından nefret ediyorum..
Madalya bile takarlar bunlara...21.can alma rekoru kırdınız beyefendi gibisinden..
Dediğin gibi...aldığımız her şey indirimde olunca..hayatımız bile niye %70 indirimli olmasın

Aslı Cin dedi ki...

Emel teşekkür ederim. Aslında güç biziz. Ne kadar çok yazar, ne kadar çok tepki verirsek o kadar şansımız çoğalır.

Şebnem'ciğim bir acınız taze bile. Haklısın suçluların omuzlarda taşındığı ülkenin mirası bu işte...