Ocak 14, 2010

Tv' siz hayat, oh ne rahat !

Taşınmadan önce birdenbire Tv bozuldu. Biz de yenileyelim artık dedik, hala yenileyeceğiz...

Problem değil, ben de izlemiyorum artık.

Zaten arada bir izliyordum, şu taşınma telaşı ile geçen bir kaç gün dünyadan kopunca, bir gece kaçırdığım bir şey var mı diye küçük televizyonu açıp izlemeye kalkıştım.

O da ne?

Tüm akşam haberleri boyunca insanları birbirinin kafasını gözünü yardı.

Polisler göztericilere girişiyor, çocukları kavga eden aileler birbirine saldırıyor, adam çocuktur bu demiyor da ona uyuyor, 70 yaşında koca adam küçücük çocuğu ölümüne duvara fırlatıyor, başka bir tanesi adamın kafasına taş atıp, kendinden geçiriyor, Edirne'liler Üniversitelilere saldırıyor, ama neden saldırıyor onu da muhtemelen bilmiyor. Biri orada burada doğurup bebeği öldürüyor. Bir başkası para için birilerini kaçırıp işkence ediyor. Cinayet, tecavüz, taciz, saldırı, saldırı, saldırı...

Anlatırken daraldım.

3. sayfa haberleri 1. sayfaya hatta hayatımızın içine taşındı.

Ben ise bu çirkinleşen dünyadan o kadar etkileniyorum ki bırakın haberleri, içinde biraz tartışma olan programları yada bağırış çağırış barındıran filmleri bile duymaya dayanamıyorum.

En sağlıklısı televizyonu açmamak. Açacaksan da eften puftan şeyler izlemek. Müzik kanalları, E online veya komedi dizileri gibi.

Hayatımda beni gerecek hiç bir şey istemiyorum. Hiç bir şey.

Haksız mıyım?

7 yorum:

bokbocesii dedi ki...

Aslıcım basta haberleri izleyemiyorum diye kızıyordum kendime ama iste yeterince gerilmis bunyeme bir de o elektrigi yuklememenin en dogrusu oldugunu dusunuyorum artık.hata bizde degil, haberlerin anatemasını vahset haline getiren programcılarda bence.

heidi dedi ki...

Biz çözümü hiç TV almamakta bulduk. Evde olunca ister istemez açılıyor. İzlenmese bile fonda kalsa da bir şekilde açık oluyor. 1,5 yıldır TV' siz bir evde mutlu mesut yaşıyoruz. Tavsiye ederim. :)

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

haklısın hem de çok haklısın aslıcığım :)

derin dedi ki...

hayat zaten gerilimli, bir de reyting uğruna kan gölüne çevrilmiş haberlerle kendimi daha çok germeye hiç gerek görmüyorum ben de, biz de çok uzun süredir haber izlemiyoruz, gün içinde birkaç kez gazetelerin internet sayfasına girip gündemi takip etmek de zaten mümkün ha onlar farlı mı değil ama istediğin haberin detayını öğrenme gibi bir seçeneğin var en azından

Aslı Cin dedi ki...

Bokböceesi, daha biraz önce bir haberci şiddeti göstermelerinin şiddeti doğurmayacağından bahsediyordu, belki doğru belki değil ama bizi gerdiği bir gerçek.

Heidi, süper ! Biz de yapabilir miyiz acaba?

Burcu, haberleri kanlı ve kansız olarak ikiye ayırsalar, biz de ona göre açsak?

Derin, kesinlikle ! Ben de netten takip etmeye çalışıyorum, ama onlar da bazen fazlasıyla salak haberlerle çıkıyorlar karşımıza.

mermaid dedi ki...

Çok uzun zaman tvsiz yaşadık. Sonra gerekti -ps falan oynayabilmek için- edindik yeniden. digi'nin en ufak paketiyle. Çünkü sahiden internet güzel bir kaynak. Ve gerçekten tv sinir bozucu. Öylesine açık unuttuğunda bile rastladığın haberler, prgramlar tek kelimeyle kabus.

Aslı Cin dedi ki...

Mermaid, biz de bu sebeple mecbur kalacağız gibi. Biz de akşam baba oğul eve gelmeden Tv açılmıyor ki hiç !