Şubat 12, 2010

Keyifsiz...

Blogda bir şeyler yazmak beni çok mutlu ederken, bir yandan da kimi zamanlar kapatıp gitmeli diye düşünüyorum. Daha önce farklı sebeplerle "gitmeliyim" dediğim zamanlar oldu ama dönüp bakınca 5 seneyi bitirdiğimi görüyorum.

Herkesin hoşuna gidecek şeyler yazmıyorum burada. Hayatta her zaman güleryüzlüyken burada suratımı, ifadelerimi, mimiklerimi gösteremediğim için bazen sözlerim tüm duygularımdan sıyrılmış, sadece " düşünce" olarak çıkıyor beni okuyanların karşısına. Sanki söylemek istediklerimi yeterince iyi anlatamamış gibi hissediyorum. Sanki yazdığım şeyler kimilerini tatmin etse de, kimileri alakasız olduğu halde alınıyor. Hissediyorum insanların yazdıklarından. Yazdıklarımı anlamadıysa, ben nasıl anlatabilirim arkasından? Bakmakla görmek nasıl birbirinden farklıysa, okumakla okuduğunu anlayabilmek de öyle.

Nihayetinde burası düşündüklerimi yazmak için var. Katılırsınız yada katılmazsınız. Amacım kimseyi yermek, üzmek, yada kırmak değil. Sadece bu benim düşüncem.

Belki de ben insanları fikirlerine, giydiklerine yada yaşamlarının getirdiklerine göre sınıflandırmadığım için aynı şeyi başkalarından da bekliyorum. Çok beklerim :)

Ben ise insanları sadece samimiyet derecelerine göre sınıflandırırım. Asık suratlı, yapmacık gülüşlü, ağzından zoraki laf alınan, ukala, yazı yada konuşması ile kendisini yükselten insanlardan uzak durmaya çabalar, tam tersine fazla samimiyetle " bebeğiiim" diyerek üzerime gelenlerden ise bir dakika durmaz kaçarım.

Biliyorum insanlar her zaman hoşlarına gidecek şeyler duymak istiyorlar. eften puftan şeyler. Uzaklaşmak istiyorlar buralarda gezinirken. Hayat yeterince can sıkıcı. Benim ise herkesin beğeneceği şeyler yazabilmem imkansız, o zaman bu sayfayı ne kadar doldurursam doldurayım, aslında bomboş olur.

Bugün böyle düşünüyorum işte, keyifsizim biraz, biraz da uzak kalmalı sanki...

www.aslicin.blogspot.com

10 yorum:

Tanya's dedi ki...

Aaaa..Ciğerim ..bebeeem ama..

Bazen bana da geliyor bu haller..sonra diyorum ki tarihe not düşüyorsun..kendin için..keyfini de sıkıntını da yazıyorsun...gitme kal...oku Aslıyı geç öteye diyorum sonra...

Öpüyorum

Fery... dedi ki...

sen yazmaya devam et Aslı, ben keyifle okuyorum :))

Unknown dedi ki...

uzak kalma:(

mermaid dedi ki...

ben buradaki her çeşit yazıyı severek okuyorum.

Unknown dedi ki...

hayır uzak kalma lutfen sen içinden gelenleri yazıyorsun paylaşıyorsun rahatlıyorsun özelini de anlatıyorsun ...
kim ne derse desin yazarsa yazsın tercih onların ...
ben seni yazılarını okumaktan paylaşımlarından çok seviyorum ve çok şey öğreniyorum yeri geldi mi :))
lütfen aslıcığım belki biraz zaman ver ama sakın gitmeeeee :))
sevgiyle kal iyi hafta sonları olsun en güzelinden :))

emel dedi ki...

aslı, takip ettiğim birçok blog var ama ''aslicin'' hepsinden farklı. diğerlerine şöyle bir göz gezdirirken seni dikkatlice okumaya vaktim varsa açıyorum blogunu, yoksa açmıyorum bile, çünkü öylesine geçilecek bir blog değil. yazılarını beğenerek ilgiyle okuyorum fakat bazen ksana katılmadığımda oluyor elbet. mesela tekel işçileri ile ilgili yazını okudum ama seninle aynı düşüncede olmadığım ve kendimi tam olarak ifade edememe korkusuyla yorum yazmadım.
demek istediğim, herkes senin gibi düşünmeyebilir, benm gibi de tabii ki. bunda üzülecek, moral bozulacak birşey yok. hepimiz farklı düşüneceğiz ki birbirimizden birşeyler öğrenebilelim.
sakın ama sakın bloğu kapatmayı düşünme, bunca takipçin varken... bize haksızlık etmiş olmaz mısın? sevgilerle...

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Her blog yazarının başına gelen bir şey bu, hele bir de kişisel şeyler yazıyorsan. Yani yemek yada el işi tarifleri gibi somut bir şeyler hakkında yazmıyorsan -yanlış anlaşılmasın o blogları küçümsemek değil amacım-

böyle garip bir hisse kapılabiliyorsun, yazdıkların seni tatmin etmiyor, sen senden sıkılıyorsun.

Öyle kendi haline bırakınca kendini bir süre sonra eskiye dönüyorsun. Bunca yıldır yazmışsın, biriktirmişsin demek ki sen de iş var :)))

Kısa zamanda atlatman dileğiyle

Sevgiler

Aslı Cin dedi ki...

Tanya'cığım :)))

Fery, teşekkür ederim, arada sırada biraz uzaklaşmak gerekiyor gibi.

Elçin, kaç senedir okuyoruz biririmizi, bilirsin döner gelirim.

Mermaid, teşekkür ederim.:)

Burcu, yok gittiğim bir yere. :) Ama arada uzak kalmak iyi geliyor. Bu bir ara yada veda yazısı değil, sadece düşünüyorum.

Emel, "haksızlık" sözün beni hem güldürdü hem de mutlu etti.Haklısın :) Ama şimdidilk bu sadece bir düşünce, arada bir geliyor aklıma. Yorum konusuna gelince, ben de tam tersine farklı fikirlere ait yorumları görmeyi isterim burada. Çünkü bazen farklı bir pencere açılıyor kafamda. Tabii ya, bir de böyle bakmalı diyorum. Korkmadan yaz her zaman.

Yonca, evet tam da dediğin gibi. Umarım dediğin gibi atlatırım kısa zamanda.

Asortik Krep dedi ki...

Ben seviyorum yazdıklarını, düşüncelerini bu kadar net anlatabilen kaç kişi kaldı ki..?
Özellikle politik..

Aslı Cin dedi ki...

Asortik teşekkür ederim, eski bir blogger olarak yazılarımdaki değişimi görebilirsin, beğenmen beni mutlu etti.