Mart 22, 2010

Büyük çocuğun dertleri...

İnsanlar neden spor yapar?

Yaşam kalitesini arttırmak? Sağlıklı olmak? Spor yapmak?

Ya zayıflamak?

Ben bildiğiniz sebeplerden ötürü ara verdiğim spora bu sebeplerin her birini düşünerek tekrar başladım. Bir ay oldu.

Her zaman iştahlı oldum, çikolatasız gün geçirmedim, rejim benim için en korkunç kelime oldu, neyse ki doğumdan sonra bile çok katı bir diyete gerek duymadım.

Amaaa yaş ilerledikçe yediğini harcamak daha da zorlaşıyor.- Annemin sözlerini kullanmaya başladııım !-

Bunlarıda düşünerek şu 2-3 kiloyu verirsem şahane olacak diyerek başaldığım sporla dolu bir ayımın ardından bir de ne göreyim.

1 kilo almışım !

Tamam dünyanın sonu değil, en büyük derdim bu olsun, ama insan nasıl yiyebilir ki, daha fazla harcadığı halde kilo alabilsin?

Anlayın artık ne kadar iştahlı olduğumu.

Ne de olsa fazlasıyla harcıyorum diye fazlasıyla yememen,içtiğin suyun miktarını illa ki arttırman, öyle spordan sonra su içmeyi unutmaman gerekiyormuş.

Kendimi daha enerji dolu, daha sağlıklı, daha keyifli ve daha zayıf hissediyor olsam da,sanırım artık çocuğumla bir çocuk gibi her istediğimi atıştırmayı bırakmalıyım.

Büyüyünce hayat çok zor be oğluş !

7 yorum:

hay sana ne dedi ki...

kas yapmış olabilirsiniz...

itina ile bahane bulabilirim :))

Aslı Cin dedi ki...

:))) Seden, hocaya sordum bu sebep olabilir mi diye ama yemedi.

Duygu dedi ki...

Aynı dert bende de var. Pilates yapıyorum akşamları da yürüyüş ama ne mümkün iştahıma engel olmadan 1 gr bile veremiyorum.Evet sanırım yaş ilerledikçe daha kolay kilo alıp daha zor veriyorum.Sporun mutlaka etkisi olacaktır ama sanırım şu iştahıma bir dur diyebilirsem.

Sevgiler...

Aslı Cin dedi ki...

Duygu, en azından artık nutella kaşıklamıyorum, ama görmen lazım halim. Elim bir gidiyor, bir arkamı dönüyorum. Bir markette nutella rafları önünde melu melun bakan birini görürseniz işte o benim :)

hay sana ne dedi ki...

Bakmayınız o raflara, hatta benim gibi o bölgeden geçmeyiniz bile...

Haftada 7 gün spor yapan (ağırlık çalışmaları haftada 4 gün + 3 gün spinning ve crunch 2 gün tae bo ve pilates, 1 gün total body), hala fazlası kilosu olan, ama azmetmiş bu yaşlı kadını örnek alınız...

Nutellayı değil ama sıcak ekmek ve balı özlüyorum :(

ceyndo dedi ki...

Aynı dertten muzdarip biri olarak yorum yapayım dedim. Kilo konusu biraz karmaşık. Spor yaptığınızda vücut muhakkak toparlanıyor ve daha fit bir görünüm kazanıyor ama bu ille kilo vermenizi gerektirmiyor. Ben iki aydır Dilara Koçak'ın tavsiyelerine uyan bir yaşam tarzını benimsemeye çalışıyorum. İlk bir ayın sonunda sadece bir kilo vermiş olduğumu görünce yıkıldım. Ama yılmadım. Ve sadece bir-iki hafta sonrasında pantolonlarımın bol gelmeye başladığını fark ettim. Yani inceliyorsunuz ama kiloda değişiklik olmayabiliyor ve hatta artış bile olabiliyor.
Bir de, bilen birine danışın tabi ama, sporun öncesinde ve sonrasında yediklerinize çok dikkat etmeniz gerekli. karbonhidrat ve protein açısından özellikle.
Reklam gibi olmasın ama Afiyetle Diyet kitabını tavsiye ederim.

Aslı Cin dedi ki...

Seden , :) o kadar da acı çekmiyorum henüz, sıcak ekmek ve bal lüksüm var ama azmin sonunda yiyeceğini düşünürsen belki kamçılayıcı olur, tez zamanda istediğine ulaşmanı dilerim :)

Çok düşünen kadın, ne diyorsun, kitabın adını bile sevdim, bakacağım. Umarım dediğin gibidir, yemek konusunda da hocaya danışacağım :)